Av. Ümit Peçe Yeniden Baro Başkanı...


Bu haber 2021-07-03 01:58:02 eklenmiş ve 382 kez görüntülenmiştir.
 Bu gün yapılan Rize Barosu seçimlerinde mevcut Başkan Av. Ümit Peçe yeniden baro başkanı seçildi
 
 3 Ekim 2020 tarihinde yapılması gereken ancak yeni tıp koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri nedeniyle iki kez ertelenen Rize Baro Başkanlığının 2020-2022 dönemi seçimli olağan genel kurulu Rize Gençlik Merkezinde yapıldı. Rize Baro Başkanı Av. Ümit Peçe başkanlığında tek liste ile gidilen kongrede Baro Başkanı Av. Peçe güven tazeledi ve geçerli olan tüm oyları alarak yeniden başkanlığa seçildi.
 
 Divan Başkanlığını Av. Sedat Bıçakçı, Başkanvekilliğini Av. Nurcan Kesepara’nın, katip üyeliklerini ise Av. Sena Avcılar ve Av. Derya Uzun’un yaptığı genel kurulda Av. Peçe, kullanılan 115 oydan geçerli olan 113 oyun tamamını alarak 2. kez başkanlığa seçildi. Kongrede yönetim kurulu ve baro organlarında görev alacak üyeler de belirlendi.
 
 
 
 İstiklal Marşı okunması ve Saygı Duruşunda bulunulması ile başlayan kongrede Baro Başkanı Av. Peçe, pandemi nedeniyle gecikmiş bir Genel Kurul icra ettiklerini belirterek 2022 Ekim ayında Genel kurul için tekrar bir arada olacaklarını kaydetti.
 
 Avukatlık mesleğinin tartışmasız olarak yargının ayrılmaz bir parçası olduğunu kaydeden Av. Peçe, “Avukatların meslek örgütü olan baroların ise çok önemli sorumlulukları vardır. Yaşadığımız dünyada karşılaştığımız her mesele avukatları ilgilendirmektedir. Son yıllarda hukuk fakültelerinin ve mezunlarının sayısı artmış, buna karşılık mesleğin alanı daralmıştır. Önceki genel kurulumuzu 148 üyemiz varken su an 216’e ulaştık. 30 kadar da mevcut stajyerimiz var. Bu Kontrolsüz büyüme mesleğe zarar vermektedir. Değerli arkadaşlar, Bir Afrika atasözü vardır. Eğer kurt, ceylan, aslan, zürafa aynı tarafa koşuyorsa orman yanıyor demektir. Süreç içinde bütün meslektaşlarım onur duyduğumuz aidiyet duygularını bir yana bırakıp sesimize seslerini, elimize ellerini uzatmışlarsa bunun nedeni ötekileştirmeyen kişiliğimiz kadar bu mesleğin içine düştüğü yangından kaynaklı kaygıdandır Baroların tez elden mesleği merkeze koyan, adaleti önceleyen bir dil oluşturması gerekir. Barolar, siyasete alternatif gibi hareket etmemeli. Aynı zamanda siyasetin payandası da olmamalıdır. Toplum ve toplumun değişik kesimleri ile iletişim kuramayan, kendi haklarını savunamayan avukatlık mesleğinden hiçbir şey beklenemez. Deniz bitiyor, kum tükeniyor. Bilelim ki avukatlar herkesin sorununu çözer ama avukatların sorunlarını yalnızca avukatlar çözer.” dedi.
 
 
 
 Baro Başkanı Av. Peçe, görev yaptığı 32 aylık süreçte meslektaşlarının sorunları ile olabildiğince ilgilenmeye gayret ettiklerini ve avukatlık mesleğinin onuruna yaraşır bir şekilde mesleğini icra etmek için önlerine çıkan engelleri aşmaya çalıştıklarını ifade ederek, “Baronun; yargı erkinin savunma kurumu olduğunu her fırsatta eylem ve söylemlerimizle ortaya koyduk. Hakkı üstün tutmaya, hukukun üstünlüğünü egemen kılmaya gücümüz yettiğince çalıştık. Başardıklarımız ve elbette başaramadıklarımız oldu. Ancak başaramadıklarımızda da en az başardıklarımız kadar gayretimiz oldu. Yeri geldi sustuk. ‘Susmak, cümlenin istirahat halidir.’ derler. İstirahat bitince çıkan cümle dinç olur. Bizler de çok konuşup cümleyi de cümle alemi de yormadık. Yeri geldi konuştuk. Kurduğumuz cümlelerin hepsi yaralarımızdandı. Sizlerden gelen tavsiye ve eleştiriler hep ışığımız oldu ve yolumuzu aydınlattı. Mesleğimizin itibarı önceliğimiz olmakla birlikte hep siyaset üstü davrandık. Hiçbir ayırım yapmadan tüm meslek mensuplarımızın sorunları ile ilgilendik. İlimizin Yargısal sorunlarına sadece meslektaşlarımızı ilgilendiren yani ile değil tüm vatandaşlarımızı etkileyen boyutu ile çözüm üretmeye çalıştık. Stajyerlerimizin seminerlerini pandemi şartlarında da mümkün olduğu kadar devam ettirerek onların tüm sorunları ile ilgilendik. Kurumlarla iletişim en üst düzeyde sağlanarak meslektaşlarımızın kurumlarda yaşadığı sorunlar en üst düzeyde çözüme kavuşturularak engelleri kaldırdık. Sorunlarımız elbette ki bitmedi. Bitmeyecek de. Hukuksuzluk insanlık tarihin hiçbir döneminde bitmemiştir. Hukuksuzluğun olduğu yerde sorun vardır. Hukukun sorunu avukatın sorunudur. Çünkü avukatlık hukuksuzluğa karşı dik duruştur. Savunmanın dik duramadığı yerde hukuk yoktur. Bizler her türlü haksızlığa karşı Rize Barosu olarak dik durduk ve durmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
 
kaynak: haberetanık.com
ETİKETLER : a b c ç d e r u l ş z w Q t
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer HUKUK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur