GASTRO RİZE TANITIM GÜNLERİ RİZE’DE BAŞLADI…


Bu haber 2021-07-03 17:15:02 eklenmiş ve 298 kez görüntülenmiştir.

Geçtiğimiz haftalarda İstanbul ve Rize’de düzenlenen basın toplantılarıyla duyurusu yapılan GastroRize tanıtım günleri 1 Temmuz itibariyle Çay hasadı ve kültürel varlıklarımızın tanıtımıyla başladı.

Rize’nin her yönüyle tanıtımına ışık tutacak olan GastroRize tanıtım günleri etkinliğine Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Genç, Rize Ticaret Borsası Genel Koordinatörü Hasan Önder ve Gastro Rize Organizatörü Gökmen Sözen ve sektörün önde gelen temsilcileri katıldı.
Şehrimizin kültürünü, lezzetlerini yerinde görmek ve dünya çapında tanıtılmasına katkı sağlamak amacıyla şehrimize misafir gelen sektörün önde gelen isimleri Rize Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyonla Rize Çayını yerinde incelediler. Etkinlikte, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve Rize Ticaret Borsası Genel Koordinatörü Hasan Önder tarafından misafirlere Rize Çay’ı ile ilgili bilgiler aktarıldı.

Çayeli Haremtepe köyünde bulunan bir Çay bahçesinde düzenlenen organizasyonun ardından misafir heyet, Fındıklı Çağlayan Vadisinde Rize mimarisini ve diğer tarım ürünlerimiz mısır ve fındık üretimini incelediler.

Şehrimiz ve şehir dışından gelen Basın Mensuplarının da yer aldığı etkinlikte açıklamalarda bulunan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, “Yıllardır buralarda kullandığımız organik malzemelerle hazırlanan yemeklerimizin dünya mutfaklarında, zincir otellerimizde de artık Rize çayı, mutfağı, kahvaltısı' diye tanıtımına vesile olacağız. Rize, Türkiye'nin en fazla yağış alan, kendine göre en fazla dağlık arazilerini oluşturan bir coğrafya. Çok lokal bir bölge olarak çay burada yetişiyor sadece. Türkiye'deki çayın yüzde 70'i bu bölgede, hemen etrafımızdaki 2-3 ilçeyle beraber yüzde 100'ü burada yetişiyor. Antioksidan değeri taşıyan mor yiyeceklerin bu bölgede olması hep bize bir şeyi hatırlatıyor; sağlık, doğallık açısından iyi bir coğrafyadayız. GastroRize günleriyle de yemeklerimizi, bölgede yetişen ürünleri Türk mutfağına tanıtmak istiyoruz."

Kovid-19 salgını nedeniyle tanıtımların bu yıl "Gastronomi Günleri" olduğunu ifade eden Başkan Rahmi Metin, gelecek yıllarda önce Karadeniz bölgesindeki ülkeler, daha sonra diğer ülkelerle bir yemek kültürü tanıtım festivaline dönüşeceğini söyledi.

ETİKETLER : a b c ç d e r u l ş z w Q t
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur