Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Rize'deydi...


Bu haber 2021-07-12 11:43:27 eklenmiş ve 271 kez görüntülenmiştir.
 
 Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,  Ayder Yaylasında devam eden Kentsel Dönüşüm çalışmalarının incelenmesinin ardından, Rize Belediyesine bir ziyaret gerçekleştirerek Belediye Başkanı Rahmi Metin ile makamında bir araya geldi.
Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Deniz sitesi sakinlerinin çiçek takdimi ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u,  Belediye binası girişinde karşıladı. Bakan Kuruma Rize Milletvekilleri Osman Aşkın Bak, Muhammet Avcı, Rize Valisi Kemal Çeber ve AK Parti İl Başkan Vekili Yunus Çoruh eşlik etti.
Bakan Kurum ve beraberindeki heyeti makamında ağırlayan Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize’de yapımı devam eden yatırımlarla ilgili Bakan Kurum’a brifing verdi.
Başkan Metin ; Yağlıtaş Kentsel Dönüşüm Projesi, Belediye Blokları, Millet Bahçesi, Kültür Sokağı, Sosyal Tesis projeleri ve sahilde devam eden dolgu çalışmalarının hangi aşamada olduğuna dair görsel sunum eşliğinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a bilgilendirmede bulundu. 
 
 
 
 
 Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Belediye Başkanı Rahmi Metin ve beraberindeki heyet le, Belediye Bloklarını yerinde incelemek üzere, Menderes bulvarı üzerinde bulunan inşaat alanın da incelemelerde bulunarak basın açıklaması yaptı. 
 Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada; “ Vatandaşlarımızın can ve mal riski taşıdığı Belediye Blokları olarak bilinen 21 bin metrekarelik alandayız. Belediyemizle birlikte burada başlattığımız kentsel yenileme projesi vatandaşlarımızla uzlaşarak, hiçbirini mağdur etmeden projemizin startını vermiş olduk. Şuan itibarı ile zemin iyileştirme çalışmalarımız devam ediyor. Burada bir yıl içerisinde toplamda 404 ofis 200 ticari ünite olmak üzere yaklaşık 600 bağımsız bölümden oluşan bir projeyi gerçekleştirmiş olacağız. Gerçekleşen proje ile denizden alınacak kuzey rüzgarını şehrin içerisine bir ekolojik koridor oluşturacak şekilde tasarlamış olacağız. İnşaallah bir yıl içerisinde de tamamlayıp Rize de tarihi bir dönüşümü gerçekleştirmiş olacağız. Burada Rize de herkesin beraber olacağı birlik beraberlik ruhunun en üst seviyeye çıkacağı bir proje yi şehrin kalbini hayata geçireceğiz. Hemen önünde de yapacağımız 400 bin metrekarelik Millet Bahçesi nin deniz dolgularını ve ihalesini yapıp 2022 yılı sonu projemizi bütünleştirmiş olacağız. Hemen arkasında yapılmış olan meydan la buradaki belediye parkımızı bütünleştirecek bir çalışmayı da yürütüyoruz. Aynı zamanda buradaki cephelerin iyileştirilmesi sokak sağlıklaştırma projesi ile Rize meydanı bittiğinde 2022 yılı sonunda çok daha güzel, çok daha sağlam ve güvenli binaların olduğu bir alan olacak.
 Bakan Kurum,” Önümüzdeki ayda Deniz sitesi ve Taşlıdere deki konutlarımızın ihalesini burada olduğu gibi toplu konut dairesi başkanlığımız gerçekleştirecek ve Rize merkezde deprem riski altındaki binaların dönüşüm sürecini hızlı bir şekilde başlatmış olacağız. Yağlıtaş ve Salarha da bin konutun yapım sürecini de başlatıp 2022 yılının ilk ayları içerisinde tamamlamayı öngörüyoruz. Amacımız isteğimiz Rize’miz için güzel binaların oluşması vatandaşlarımızın sağlam binalarda oturmasıdır. Bu çerçevede projelerimizi yürütmeye gayret gösteriyoruz”diyerek konuşmalarını tamamladı.
ETİKETLER : a b c ç d e r u l ş z w Q t
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur