Saltuk Deniz ''Çay Kanunu Taslak Metnini Açıklayın''


Bu haber 2021-08-10 04:56:15 eklenmiş ve 403 kez görüntülenmiştir.
 CHP Rize il başkanı Saltuk Deniz, yaptığı yazılı açıklamada RTEÜ tarafından hazırlanıp bakanlığa gönderilen çay kanun taslağının kimlerin hazırladığının kamuoyuna açıklanması gerektiğini söyledi

 Başkan deniz kanun taslağının kamuoyuna açıklanması gerektiğini belirterek, “Basında yer alan açıklamalara göre; "Çay Kanunu" için hazırlanan taslak metin Tarım ve Orman Bakanlığına gönderilmiş. Taslak metni kim hazırladı? Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi kimlerle çalışma yaptı? Açıklamalara göre taslak metin ilgili taraflarla hazırlanmış (!) Merak ediyoruz ve soruyoruz? İlgili taraflar kim? Bu ilgili taraflar hangi kriterlere göre belirlendi? Taraflar hazırlanan kanun taslak metninin tamamını okudular mi? Okudularsa taslak metindeki her maddeyi kabul ettiler mi?” diye sordu

 Başkan Deniz, “Gelelim Taslak metne. Taslak metni niye saklıyorsunuz? Kimden saklıyorsunuz? Metni Tarım ve Orman Bakanlığına göndermeden önce kamuoyuyla niye paylaşmadınız ve neden hâlâ paylaşmıyorsunuz? Çay üreticileri hazırlanan Çay Kanun Taslağı hakkında niye bilgilendirilmiyor? Çay üreticilerinin kendi geleceklerini belirleyecek olan Çay Kanunu hakkında görüş ve öneri bildirme haklarını niye ellerinden alınıyor? Daha öncede açıkladık bizim için temel konu: Çay’da taban fiyat uygulamasına geçilmesidir. Açıklanan fiyatın altında özel sektörün alım yapmasının yasaklanması, çayda kota ve kontenjanın kaldırılmasıdır. Bunlar en temel konulardır. Bunları içermeyen önerilen hiçbir çay kanununa onay vermeyeceğiz” dedi.
 Başkan deniz, “Başından beri diyoruz ki gelin Çay Kanununu hep birlikte hazırlayalım, çıkartılan kanun hepimizin kanunu olsun. Herkes düşüncesini söylesin tartışalım, konuşalım, uzlaşalım ve kanunumuzu çıkartalım. İşin doğrusu hiç kimse bunun siyasi sorumluluğunu üstlenmek istemiyor, bu nedenle kanun çıkarma işini üniversitenin üstüne yıktılar” dedi.

 Başkan Deniz, “Siyaset korkarak yapılacak iş değildir. Diğer kurumlar ve uzmanlar bilgi notlarını, teknik detayları ve raporları hazırlarlar. Kanun teklifini hazırlamak, meclisin gündemine getirmek, onaylamak ve kanunlaştırmak milletvekillerinin; yani siyasetin işidir. Bakanlığa sunulan Çay Kanun tasarısının siyasi muhatabı kimdir? İktidar partisinin Milletvekilleri hazırlanıp Bakanlığa sevk edilen Çay Kanun tasarısını okudular mi? Eğer onlar okuduysa bizler neden okuyamıyoruz? Eğer İktidar partisinin milletvekilleri hazırlanan taslağı okuduysa, taslakta yer alan görüşlere katılıyorlar mi? Bakanlığa sunulan Çay Kanun tasarısını, gizlemenizi gerektirecek bir şey yoksa bir an önce kamuoyuyla paylaşın” dedi.
ETİKETLER : a b c ç d e r u l ş z w Q t
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur