Turizmde Medyanın Gücü Kullanılmalıdır...


Bu haber 2021-08-21 15:53:34 eklenmiş ve 277 kez görüntülenmiştir.

Turizm Otel Yöneticileri Derneği (TUROYD) Doğu Karadeniz Genel Sekreteri Gülden Değer Çakıcıer yaptığı açıklamada, turizmde medyanın gücünün büyük olduğunu kaydetti.

Dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de zor süreçler yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Peki, bu süreçte medyanın olumlu yönünü ne kadar doğru kullanabiliyoruz?

 İnsanların algı ve tutumlarını etkileme ve yönlendirmede medyanın güçlü bir mesaj gönderen olduğunu biliyoruz. Medyanın böylesine bir güce sahip olması, medyayı tüketenlerin savunmasız kalmasına sebep oluyor.

 Bölgemizde bir çok sel, heyelan yaşandığını ve ne kadar yaralar açtığını tüm ulusal hatta uluslararası kanallar net bir şekilde yansıttı. Sonrasında konaklama tesislerindeki rezervasyonlar iptal edildi, pandemiden sonra bölgenin biraz harekete geçme ümidini de iyice yok etti.

 Kısa sürede çözüm üretmek gerekirken yaşanan felaket sonrasında tesislerin hızla iyileşme sürecine gitme çabası herhangi bir medyada yansıtılmadı. Milyonlarca yatırım yapılan, bir çok kişiyi istihdam eden tesislerin zor bir süreçten geçtiği aşikar.

 Haberlerde bölgenin yaşadığı sorunları yansıttıktan sonraki süreçte, bölgenin toparlama sürecine nasıl gittiği, hangi stratejileri izlediği, kısa sürede eski haline gelmek için verdikleri çabalar yansıtılmalı.

 Medya insanların algı ve tutumlarında istendik yönde etkileme ve yönlendirme gücüne sahip. Bizler medyanın olumlu yönlerini doğru kullanmadığımız sürece ne yazık ki bölge olarak daha çok zarar göreceğiz. Şimdi sıra, yazılı ve görsel başında, bölgede zarar gören yerlerin kısa sürede toparlanıp eski haline nasıl geldiğini yansıtacak haberler yaparak destek olunmalı. dedi.

ETİKETLER : a b c ç d e r u l ş z w Q t
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer MAGAZİN haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur