Yeniden Refah Partisi zorunlu PCR testinin iptali için Danıştay'a dava açtı


Bu haber 2021-09-01 23:58:49 eklenmiş ve 298 kez görüntülenmiştir.
 Yeniden Refah Partisi, İçişleri Bakanlığı'nin 20 Ağustos 2021 tarihli 'Bazı Faaliyetler İçin PCR Zorunluluğu' konulu genelgesinin yürütmesinin durdurulması ve iptali için Danıştay’a dava açtı. 
 Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Asıla ve MKYK üyesi parti vekili Av. Abdülkadir Yılmaz öncülüğünde parti avukatlarından oluşan heyet, dava dilekçesini Danıştay Başkanlığı'na sundu.
 Zorunlu PCR testi Anayasaya aykırı
 6 Eylül'de başlayacak Zorunlu PCR testi uygulamasının, milyonlarca vatandaşı telafisi imkansız zarara uğratacağı ifade edilen ve 15 sayfadan oluşan dava dilekçesinde özetle su ifadelere yer verildi:
 "Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk ve kanun devleti olduğu, genelge ile temel hak ve hürriyetlerin sınırlandırılamayacağı, genelgede sınırlama yapılan kişi dokunulmazlığı, seyahat hürriyeti, bilim ve sanat hürriyetlerinin Anayasa’nın ilgili maddesinde gösterilen sebeplerle ve ancak kanunla sınırlandırılabileceği vurgusu yapılmıştır. Bunun yani sıra sağlık hukuku mevzuatı uyarınca, kişinin vücuduna yapılan her türlü müdahalenin bazı şartlara ihtiyaç duyduğu lakin, zorunlu aşı ve PCR test uygulamasında bu şartların bulunmadığı, özellikle Türkiye’nin taraf olduğu Biyotip Sözleşmesi mucibince, tıbbi müdahalelerde hür ve tamamen aydınlatılmış irade bulunması gerektiği ifade edilerek böyle bir sınırlama kanunla dahi yapılmak istense Biyotip Sözleşmesi’nin uygulama alanı bulacağı, kanunun uygulanmayacağı belirtilmiştir. Son olarak, iptali istenen genelgenin içeriğini oluşturan zorunlu PCR test ve aşı uygulamasının 6 Eylül 2021 tarihi itibariyle başlaması halinde milyonlarca vatandaşımızın telafisi imkânsız maddi ve manevi zararlara düçar olacağı, hukuka aykırı genelgenin uygulanmakla etkisini yitirecek bir genelge olduğundan bahisle yürütmenin durdurulması kararı verilmesi talep edilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."
ETİKETLER : a b c ç d e r u l ş z w Q t
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur