Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize Salarha Tüneli Açılış Töreni’ne Katıldı…


Bu haber 2021-09-05 13:27:28 eklenmiş ve 300 kez görüntülenmiştir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize Salarha Tüneli Açılış Töreni’ne yaptığı konuşmada  , Rize’nin hem şehir içi trafiğini rahatlatacak hem dağın ardı ile onu arasında ulaşımı kısa sürede temin edecek yaklaşık 3 kilometre uzunluğundaki Salarha Tüneli’nin hayırlı olmasını diledi.

 “RİZE-ARTVİN HAVALİMANI’NIN AÇILMASIYLA, BÖLGEDEKİ İNSAN VE YÜK TRAFİĞİ ÇOK DAHA FAZLALAŞACAKTIR”

 Doğu Karadeniz’in giderek gelişen ticareti, turizmi, sanayisi ile üniversitenin artan cazibesinin, bölgedeki trafiği yoğunlaştırdığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ovit Tüneli’nin ardından dün hizmete açtığımız İyidere-İkizdere yolu ile Hurmalık tünelleri, bölgenin hem Kafkasya’ya hem güneye olan trafiğini daha da artıracaktır. İyidere lojistik limanı ve deniz üzerinde inşa ettiğimiz Rize-Artvin Havalimanı’nın açılmasıyla, bu bölgedeki insan ve yük trafiği çok daha fazlalaşacaktır. Salarha Tüneli’yle, işte bu trafiğin önemli bir bölümünü şehir içinden çıkartıp çevreyolu üzerinden doğrudan arka tarafa veriyoruz” şeklinde konuştu.

 Vadi ile kıyıyı birleştiren bu tünelin, Rize’nin 70 yıllık hayali olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, “Tünel sayesinde, önceden 14 kilometreyi bulan ve neredeyse yarım saat süren dağın ardı ile onu arasındaki ulaşım, artık 4,5 kilometre civarına ve 5 dakikaya inecektir. Artık hemşerilerimiz bu yolda hızlı, güvenli, konforlu ve ekonomik bir şekilde seyahat edebilecek, transit yolcularımız da vakit ve yakıt kaybetmeden hedeflerine doğru ilerleyebilecektir. Bu tünelin şehrimize kazandırılmasında emeği geçen bakanlığımızı, kurumlarımızı, yüklenici firmayı, mühendisinden işçisine herkesi tebrik ediyorum” dedi.

 KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

 Rize için büyük öneme sahip bir başka projenin de temel atma törenini yaptıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Merkez Çarşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’yle, bu bölgede 1950’li yıllarda deniz dolgusuyla elde edilen alanları baştan sona yeniliyoruz. Genelde ticari alan olarak kullanılan bu bölge, aradan geçen 70 yılın ardından artık hem yorgun hem de ihtiyaçlara cevap veremez hâle gelmişti. Geliştirdiğimiz projeyle, bölgede bulunan 118 dükkânı, 184 ofisi ve 60 konutu yıkarak, yerine Rize’mize yakışır yepyeni işyerleri ve ticaret merkezi inşa ediyoruz. Yatırım bedeli 308 milyon lira olan bu proje kapsamında şehrimize 404 ofis, 133 işyeri, 455 araçlık bir otopark kazandıracağız. Projemiz tamamlandığında bölge, eskiden olduğu gibi Rize’mizin gözde ticaret alanı olmayı sürdürecektir. Kentsel Dönüşüm Projemizin şimdiden şehrimize ve hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza, TOKİ’ye, projenin inşasını üstlenen yüklenici firmalara, Rize’ye böyle bir eser kazandıracakları için teşekkür ediyorum.”
ETİKETLER : Rize Salarha Tüneli cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan a b c ç d e r u l ş z w Q t
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Rize Haber haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur