Asıl Rekor Özel Sektörden, Çay 2.20 Lira...


Bu haber 2021-09-11 15:35:08 eklenmiş ve 238 kez görüntülenmiştir.
 
 BBP Rize Merkez ilçe başkanı Abdülkadir Usta, Son zamanlarda Gerek Çaykur Genel Müdürümüzden, Gerekse Milletvekillerimiz den, Rize'de Çaykur Rekor kırdığını ifade ettiklerini kaydederek, “Eski rekoru egale etti, çay bardağı rekor kırdı. Guines Rekorlar kitabına aday gibi benzer açıklamalar, haberler ve manşetlerle halkımızın, Çay Üreticimizin asıl sorunları gündemden uzak tutulmak isteniyor. Şimdi İlimizde Kırılan ve Kırılmaya devam eden asıl 3 Rekor var bunları sizlerle paylaşacağız. Bizler Büyük Birlik Partisi Rize olarak, Rize'mizde her daim halkımızın ve devletimizin yanında yer alarak sahada olup ve daima Aziz milletimizin sıkıntı ve dertlerine tercüman olacağımızı söylemiştik” dedi.

Usta açıklamasında, “Bu yıl Çay fiyatını Sn. Cumhurbaşkanımız destekleme ile birlikte 4 TL ile Rabia işareti yaptı. Vekillerimiz ise Reis-i Cumhurumuzun bu sözüne sahip çıkamayarak, özel sektöre Devlet fiyatımızın %40 düşüğüne 2.2O TL çay almasına göz yummaktadır. Bu düşük fiyat ile Adeta tüm zamanların Rekorları kırılmaktadır. Bu konuda özel sektör bir biriyle yarış ederken, Vekillerimiz, Ziraat Odası ve Çay Borsası da buna sessiz kalarak Noter gibi rekorlarını tescil ediyorlar. Rekorumuz ise 20 yıldır çıkmayan Çay Kanunu. Üniversitenin kozmik odasında demlenen, En son bakanlığa gönderilip, top bakanlık denilen, daha sonra sırra kadem basan tasarıda Rekorlar Kitabına aday. AK Partinin Kalesi ve Cumhurbaşkanımızın memleketi Yeşil Rize'mizde, Bölgemizin en önemli geçim kaynağı 1 milyondan fazla insanımıza iş, aş sağlayan Çayımızı ve ÇAYKUR’umuzu devlet garantisi altına alacak, Özel sektörü de düzenleyecek Bir Çay Kanunu tasarısını neden 20 yıldır çıkmaz?

Çay Kanunu ile ilgilide haberleri detaylı yazmamıza gerek yok, Çay kanunu çıktı çıkacak, Üniversitemizin üzerinde çalışıyor, vekilimiz Çay Kanunu tamamlandı, bakanlığa gönderildi. Top artık bakanlıkta Vs. Çay Kanunu sanırım Rize sporumuz ile yakında maça çıkacak. Çay kanun tasarısının ne maddesi ne muhatabı, ne sorumlusu var. Daha önce Bu Çay Kanunu selemi kapıldı diye BBP Rize olarak bir basın açıklaması yapmıştık. Rekorumuz da Rize Ziraat Odası Başkanımızdan. Çay Üreticilerimizin ve çiftçilerimizin Haklarını savunmak için kurulan, Rize Ziraat Odası Başkanımız da, bu durumlara sessiz kalarak 24 yıldır aynı koltukta oturarak her yıl kendi rekorunu yeniliyor. Sn. Başkanı takdir etmek lazım. Rize'mizde neredeyse 3 kuşaktır aynı koltukta oturuyor sessiz sedasız” dedi.


BBP Rize Merkez ilçe Başkanı Usta açıklamasında, “Büyük Birlik Partisi Rize olarak, bizler Rize'mizin seçilmiş vekillerini, kurumlarını eleştirmek için değil, bu sıkıntıları çözüme kavuşturmak ve halkımızın dertlerine tercüman olmak istiyoruz. Bu konuda üzerimize ne düşüyor ise, Çay Kanunu, ÇAYKUR ve Özel Sektörle ilgili tüm çözüm önerileri ve projelerine biz varız, yeter ki Çay Üreticilerimiz, halkımız ve Rize'mız kazansın diyoruz. Partimiz 30 yıllık siyasi hayatı boyunca hiçbir zamanda oy hesabı yapmamış ve yapmayacaktır, yeter ki doğruları birileri yapsın da kim yaparsa yapsın derdindeyiz. Her defasında söylediniz Gibi, Çay Varsa hayat var, İmkân Var, Muhabbet Var diyoruz. Rize'mız için Bir olalım Birlik olalım” dedi.


ETİKETLER : BBP Rize BBP Rize Merkez ilçe başkanı Abdülkadir Usta Çaykur
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur