HER 10 KADINDAN 9´U ÇALIŞMAK İSTİYOR...

ILO tarafından yayımlanan rapora göre, Türkiye'de kadınların yüzde 87'si ücretli bir işte çalışmayı istiyor. Bu oran dünya ortalamasının 17 puan üstünde yer alıyor.
Bu haber 2017-03-09 20:04:52 eklenmiş ve 745 kez görüntülenmiştir.
Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), "Kadınlar ve çalışma yaşamı için daha iyi bir geleceğe doğru: kadınların ve erkeklerin sesleri" başlıklı raporunu kamuoyuyla paylaştı. Dünya genelinde yapılan anket sonuçlarının yer aldığı habere göre, Türkiye'deki kadınların yüzde 87'si ücretli bir işte çalışmayı istiyor. Dünya ortalamasının 17 puan üstünde olan bu oran, Türkiye'de kadınların çok önemli bir bölümünün ücretli işlerde çalışmak istediğini gösteriyor. Türkiye'de kadınların yüzde 92'si ver erkeklerin yüzde 84'ü ailelerindeki kadınların ücretli bir çalışma isteğini desteklerken, her 10 kadından sadece 1'i, evde kalarak hane halkı ve aile bakımı işleri ile uğraşmayı tercih ediyor.
 
Erkeklerin oranı düşük
 
Türkiye’de yaklaşık her 3 erkekten 1'i kadınların ücretli bir işte çalışması, 1'isadece evde kalarak hane halkı ve aile bakımı ile uğraşması, 1'i ise hem bir işte çalışıp hem de ev işleriyle ilgilenmesi gerektiğini düşünüyor. Rapora göre Türkiye'de kadınların çalışmasına yönelik olumlu algıda erkeklerle kadınlar arasında önemli bir uçurum bulunuyor. Buna göre Türkiye'de kadınların toplamda yüzde 87'si ücretli bir işte çalışmayı isterken, kadınların ücretli bir işte çalışmasını destekleyen erkeklerin oranı sadece yüzde 62.
 
 
Kaynak: Aydınlık
ETİKETLER : ILO çalışma Kadın
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur