“ANKAPARK’a harcanan parayla en az 100 tane yurt yapılırdı”


Bu haber 2021-10-01 22:23:06 eklenmiş ve 287 kez görüntülenmiştir.

 Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Ankapark önünde yaptığı basın açıklamasıyla Gökçek’ten hesap sordu.

 “800 milyon dolar nerede, bu Ankapark ne olacak?” “Fetö’cü arıyorsan aynaya bak Melih Gökçek”

Enginyurt, yıllar önce büyük umutlarla ve müjde vaatleriyle Ankaralılar başta olmak üzere Türk Milleti’nin vergileriyle 800 milyon doların üzerinde para harcanarak yapılan ancak çöp yığını halinde kalan Ankara’daki Ankapark önünde yaptığı basın açıklamasında Ankapark’ı yaptıran dönemin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’ten Demokrat Parti olarak hesap sormak üzere bu açıklamayı yaptığını söyledi.

 Ankara İl ve ilçe teşkilatları ve Demokrat Partililer ile birlikte geldiği Ankapark’ta
“800 milyon doların üzerinde bir para heba edildi”

 “Tüyü bitmemiş yetimin hakkının yenildiği Türkiye’de, kul hakkının her gün yenildiği bu ülkede Demokratlar olarak hesap sormak üzere Ankapark önünden bu basın açıklamasını yapıyoruz. Milletimizin, vatandaşlarımızın haklarını sormak üzere meydanlardayız.

 Yıllar önce Ankapark yapıldı, umutlar, müjdeler verildi. Ancak bugün geldiğimiz noktada milletimizin parasının adeta çöplüğe dönüştüğünü görüyoruz. 800 milyon doların üzerinde bir para heba edildi. Neticede Ankapark her geçen gün çürüyen bir mezbelelik haline geldi.

 “Parselledi, ölü yatırım yaptı, hesap vermediler”

 Buna rağmen maalesef hesap veren kimse yok. Ankara’yı parsel parsel parselleyenler, kendi arkadaşlarının ifadesiyle “her yeri parselleyenler” maalesef Ankapark’ın olduğu araziyi de parselleyerek ve burada ölü bir yatırım yaparak Ankaralının, Türk Milleti’nin verdiği vergilerle bir hak gaspı yapmıştır. Buna rağmen hala hesap vermemişlerdir. Hesap vermedikleri gibi bir de millet ittifakına “illet”, “zillet”, “Fetö’cü” diyerek hakaret etmekteler.

 “Millet İttifakı milletin ta kendisidir”

 Fetö’cülükle suçlayan Ankapark’ın mimarı Melih Gökçek’e bir sözüm var; Millet İttifakı milletin ta kendisidir. Her kim ki Fetö’cü ise Allah onun belasını versin. Fetö’cü arıyorsan aynaya bak Melih Gökçek. Fetö’cü arıyorsan Salih Bezci’nin ifadelerine bak Melih Gökçek. Fetö’cü arıyorsan geçmiş dönemde kime nereyi parselledin, kime rant sağladın onların hesabını ver Melih Gökçek.

 Bundan böyle Demokratlar hesap soracak, hesap vereceksin. Ankara’da hangi Fetöcü hangi arsayı alıp imar rantı kazanmış, Penilvanya’daki sümüklü alçağa Ankara’dan ne kadar para gitmiş, kim göndermiş hesabını soracağız.

 “Arkadaşın Mustafa Tuna bile tahammül edemedi ve burayı durdurdu”

 Bu arazinin değeri nereden baksanız en az 2 milyar dolar ederdi. Ancak bugün Melih Gökçek’in burayı içine düşürdüğü duruma bakınca çöplüğe dönüştürüldüğünü görüyoruz.

 Melih Gökçek ısrarla 200 milyon dolar harcadım diyor. Farz edelim ki 200 milyon dolar harcadın, niye bu halde şimdi burası? AK Partili belediye başkanı arkadaşın Mustafa Tuna bile buraya tahammül edemedi. Buradaki kıyıma, buradaki zulme, harcanan paraya tahammül edemedi ve burayı durdurdu. Sen ise hesap vermemeye devam ediyorsun. Alıştınız hesap vermemeye, alıştınız hesap vermemeye.

 “Buraya harcanan parayla en az 100 tane yurt yapılırdı”

 İktidara buradan sesleniyorum; Sayın Cumhurbaşkanı, buraya harcanan parayla en az 100 tane yurt yapılırdı. Bugün ülkede gençlerin yurt sorunu var ama siz gençlerin yurt sorununu çözme yerine gençleri gözaltına alıyorsunuz, terörist ilan ediyorsunuz.


Diyorsunuz ki “Yurt eylemi yapanların büyük kısmının yurtlara ihtiyacı yok, öğrenci bile değil.” Başörtüsü zulmüne karşı direnenlerin başörtülü mü olması gerekiyordu, Filistin için haykıranların Filistinli mi olması gerekiyordu, Doğu Türkistan Türklerine sahip çıkmak için Uygur olmak mı gerekiyordu? Nerede haksızlık varsa, yolsuzluk varsa, zulüm varsa biz Demokratlar oradayız ve haksızlıkla mücadele edeceğiz.

 “Seni bir gecede niye görevden aldı Sayın Cumhurbaşkanı?”

 Bu nedenlerle bugün burada hakkı haykırıyor ve Melih Gökçek’ten hesap soruyoruz. Yeter artık! Elinde bir televizyon kanalı, önüne gelene hakaret ediyorlar, her gün twitterdan yazarak önüne gelene hakaret ediyorlar, suçluyorlar ama kendi dönemlerinin hesabını vermiyorlar. Sırf hesap sorulmasın diye Sayın Cumhurbaşkanının en iyi adamı olduğunu söylüyor. En iyi adamdın da seni bir gecede niye görevden aldı Sayın Cumhurbaşkanı?

 Tekrar soruyoruz; 800 milyon dolar nerede, bu Ankapark ne olacak?

 “Ankapark Ankaralılara yakışır yeni bir meydana, yeni bir parka dönüştürülsün”

 Sayın Mansur Yavaş’a da bir çift sözümüz var; Melih Gökçek’ten hesap sorulsun, amenna ama bu Ankapark da Ankaralılara yakışır yeni bir meydana, yeni bir parka dönüştürülsün. Bunu da Mansur Yavaş’tan bekliyoruz.

 Demokratlar olarak tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunmaya devam edeceğiz, herkesin sorununu dile getireceğiz. Çiftçinin, emekçinin, işçinin, yurt bulamayan öğrencinin, 3600 gösterge alamayanın, 5 milyon EYT’linin, işsizin, herkesin ortak sevdası ve ortak sorumluluğu içerisinde Demokrat Parti hesap soracaktır.

 Demokratlar olarak Ankapark için burada toplandık. Vergilerimiz çarçur edildi, tüyü bitmemiş yetimin hakkı yenildi ama birileri hesap vermediler. Bunun hesabı verilmelidir.

 “Demokrat Parti Genel Merkezi’ni de “sanayi atık depolama bölgesi” ilan etti”

 Melih Gökçek Dışişleri Bakanlığı’na bitişik Demokrat Parti Genel Merkezi’ni de “sanayi atık depolama bölgesi” ilan ederek adeta Demokratlardan intikam almış, ihanet etmiştir. Bunun hesabını da verecektir. Nerede soracağız peki bunun hesabını; ilk seçimde Demokrat Parti’yi iktidar edecek ve burunlarından fitil fitil getireceğiz.”
ETİKETLER : #Demokrat Parti #CEMLAL ENGİNYURT #ANKA PARK
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur