TÜED ''Emeklilere Sadece İntibak Yetmez, İyileştirme de Yapılmalı”


Bu haber 2021-10-18 17:58:25 eklenmiş ve 280 kez görüntülenmiştir.
 Türkiye Emekliler Derneği Hukuk Müşaviri Av. Cafer Tufan YAZICIOğLU ekonomide gelinen noktada emeklilere intibak yapılsa bile yeterli olmayacağını İntibak + İyileştirme yapılması gerektiğini ifade etti.
 Türkiye Emekliler Derneği Hukuk Müşaviri Av. Cafer Tufan YAZICIOğLU ekonomide gelinen noktada emeklilere intibak yapılsa bile yeterli olmayacağını İntibak + İyileştirme yapılması gerektiğini ifade etti.

 YAZICIOğLU açıklamasında; En düşük emekli aylığının 1500 Liraya çıkartılmasının üzerinden 18 ay geçtiğini ifade ederek; “18 ayda başta gıda maddeleri olmak üzere aydınlatma, su, ısıtma, barınma, ulaştırma, haberleşme, temizlik ve sağlık harcamaları gibi zorunlu harcamalar en az iki katı oranında zamlandı. Kaldı ki 18 Ay önce de Bin 500 Liralık en düşük emekli aylığı ile zorunlu giderlerin tamamının karşılanması mümkün değildi” dedi.

 – EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIğI ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE YÜKSELTİLMELİ
 Emekli maaşlarına acilen intibak düzenlemesi yapılması gerekmektedir. Ancak tek başına intibak düzenlemesi emeklilerin kanayan yarasına çözüm olmayacaktır diyen TÜED Hukuk Müşaviri YAZICIOğLU; “İntibak düzenlemesi ile birlikte emekli maaşlarında iyileştirme yapılmalı ve en düşük emekli aylığının hiç olmazsa asgari ücret seviyesine yükseltilmesi gerekmektedir” dedi.

 – EMEKLİLERE EKONOMİK BÜYÜMEDEN PAY VERİLMELİ
 Emekli aylığı hesaplama sisteminde eskiye dönülmesi gerektiğini ifade eden YAZICIOğLU; “5510 Sayılı yasayla yeniden düzenlenen aylık bağlama sistemi mevcut emeklilerde ve yeni emekli olacaklarda hak kayıplarına neden olmaktadır. Bu nedenle emekli aylığı hesaplamalarında üçlü sistem yeniden düzenlenmeli ve emeklilere ekonomik büyümeden pay verilmelidir” dedi.

 Diğer taraftan TÜİK tarafından yapılan revizyon sonucu milli gelir büyüme oranları değişmiş olmasına rağmen, 2011-2015 Yılları arasında emekli olanlarda emekli aylığı hesaplamaları buna göre düzeltilmediği için yeni bir hak kaybına neden olmuştur.

 Sayıları 14 Milyonu bulan emekli vatandaşlarımıza verilen emekli aylıkları emeklilere sağlanan bir lütuf değil, hayatlarının en verimli zamanlarında bu ülkeye hizmet ederek kazandıkları yasal ve helal bir haktır diyen YAZICIOğLU açıklamasının sonunda; “Emekliler bu ülkenin annesidir, babasıdır. Emeklilerin sorunlarına kulak tıkamak, kendi annenizin babanızın sorunlarını duymazdan gelmektir. Emeklilere hizmet etmek de kendi anne babanıza hizmet etmektir” dedi.




ETİKETLER : Emekliler TÜED
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur