En Çok Döviz Alan İller Belli Oldu


Bu haber 2021-11-25 18:54:10 eklenmiş ve 334 kez görüntülenmiştir.
Dolar hesaplarındaki artışta Orta Anadolu illeri öne çıkarken, Doğu ve Güneydoğu illerinde çözüldüğü dikkat çekti. Altın fiyatındaki hızı ise Türkiye'de sadece 3 il yakalayabildi.
 Doların kaç TL olacağı tartışmalarının yani sıra, döviz alım satımları da ilginç bazı verileri ortaya koyuyor. Dövizin sürekli artışı üzerine Türkiye’nin dört bir köşesinde döviz birikimi yapanların nasıl bir pozisyon aldığı, yani kurlardaki yükselişe nasıl yakalandığı belli oldu.
 DOLAR KURU FIRLADI
 Dünya Gazetesi'nde yer alan Fintürk verilerine göre, 81 il, döviz konusunda tam anlamıyla ikiye bölündü. Birikim yapanların yarısı dolardaki 9 TL’ye yaklaşan yükselişi fırsat görüp Döviz Tevdiat Hesabı'nı (DTH)çözerken, yarısı daha da artırarak hızlı yükselen kur döneminde daha yüksek Döviz Tevdiat Hesabı ile (DTH) giriş yaptı. Altında ise 81 ilin yüzde 76’sı isabetsiz bir kararla altın hesaplarını çözerken sadece 3 il, altın mevduatlarını daha da artırdı.
 İÇ ANADOLU DÖVİZ ALDI, DOĞU BOZDURDU
 Dolarda 8 TL’li seviyeleri en son gördüğümüz tarihler olan Haziran- Eylül ayları arasında Türkiye’de ciddi bir döviz hareketliliği yaşandı. Türkiye’nin 81 ilinde tasarruf mevduatı amacıyla bankalarda tutulan döviz hesaplarında bu dönemde 61 milyar TL’lik artış gerçekleşti. İller bazında bakıldığında ise oransal olarak en yüksek DTH artışı sırasıyla Aksaray, Kırşehir, Bingöl, Hatay, Osmaniye, Antalya, Rize, Yalova, Kahramanmaraş ve Kocaeli’de gerçekleşti. Aynı dönemde en çok döviz bozduran şehirler olarak Elazığ, Hakkari, Batman, Çankırı, Kırıkkale, Ardahan, Giresun, Erzincan, Kars ve Diyarbakır oldu.

ETİKETLER : a b c ç d e r u l ş z w Q t
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur