İZMİR'DE ŞAHLANIŞ KONGRESİ


Bu haber 2021-11-30 01:36:57 eklenmiş ve 275 kez görüntülenmiştir.

Eski Enerji Bakanlarından rahmetli Ersin Faralya’lının oğlu Serdar Faralyalı Demokrat Parti İzmir İl başkanlığına Genel Başkan Gültekin Uysal ve Başkanlar Kurulu kararı ile atanmış, 28 Kasım günü de, Karşıyaka, Deniz Baykal Kültür Merkezinde 15.nci Olağan Genel Kurula giderek seçilmiş başkanlığı da garanti altına almıştı.

Eski Enerji Bakanlarından rahmetli Ersin Faralya’lının oğlu Serdar Faralyalı Demokrat Parti İzmir İl başkanlığına Genel Başkan Gültekin Uysal ve Başkanlar Kurulu kararı ile atanmış, 28 Kasım günü de, Karşıyaka, Deniz Baykal Kültür Merkezinde 15.nci Olağan Genel Kurula giderek seçilmiş başkanlığı da garanti altına almıştı. Kongrede rakip çıkmadığı için, seçime tek aday olarak katıldı. Kongreye İstanbul, Ankara, Aydın, Manisa, Balıkesir, Muğla ve diğer illerden İl başkanlığı düzeyinde katılımların yanında, Ege ve Akdeniz bölgesinde ikamet eden 7 ilin Yörük Dernekleri de folklor ekipleri ile kongreye katılım sağlayarak dikkatleri üzerlerine çektiler.

Eski Enerji Bakanlarından rahmetli Ersin Faralya’lının oğlu Serdar Faralyalı Demokrat Parti İzmir İl başkanlığına Genel Başkan Gültekin Uysal ve Başkanlar Kurulu kararı ile atanmış, 28 Kasım günü de, Karşıyaka, Deniz Baykal Kültür Merkezinde 15.nci Olağan Genel Kurula giderek seçilmiş başkanlığı da garanti altına almıştı.
Kongrede rakip çıkmadığı için, seçime tek aday olarak katıldı.
Kongreye İstanbul, Ankara, Aydın, Manisa, Balıkesir, Muğla ve diğer illerden İl başkanlığı düzeyinde katılımların yanında, Ege ve Akdeniz bölgesinde ikamet eden 7 ilin Yörük Dernekleri de folklor ekipleri ile kongreye katılım sağlayarak dikkatleri üzerlerine çektiler.

İzmir’e ayrı bir önem veren Genel Başkan Gültekin Uysal İzmir’de adeta gövde gösterisi yaptı. Kongre Salonunun  tamamı dolduğu gibi, dışarıda kalanlar da çoğunluktaydı.

Kogre salonunda kürsüye gelen, Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal: Ülkeyi bu hale getirenlerden hesap sormak yerine madalya mı takacağız?

Demokrat Parti (DP) Genel Lideri Gültekin Uysal, “Devr-i sabık yaratacağız” çıkışını İzmir’den yineleyerek, “Ülkeyi bu hale getirenlerden hesap sormak yerine madalya mı takacağız? Birilerine tatlı görünmek için mevzuyu tavsatanların yerine biz bunu her fırsatta meydanlarda söylüyoruz. Mesuliyetimiz büyüktür. Sesimizi de kelamımızı de yükseltmek zorundayız” dedi.
Demokrat Parti İzmir 15. Olağan Vilayet Kongresi, Karşıyaka Örnekköy’deki Deniz Baykal Kültür Merkezi’nde yapıldı. Kongreye, DP Genel Lideri Gültekin Uysal, DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt‘un yanı sıra Yörük dernekleri ve Burhan Özfatura ile Çiğli Belediye Lideri CHP’li Utku Gümrükçü de katıldı.
Gültekin Uysal, kongrede yaptığı konuşmada hükümete sert tenkitler yöneltti. Türkiye’nin sistematik bir çöküşe sürüklendiğini, fakirleştiğini ve yarınlara dair itimadını kaybetmeye başladığını vurgulayan Uysal, “Koskoca Türkiye’yi ele geçirdik diye düşünenler, ülkenin kuruluşunu iktidara geldikleri 3 Kasım 2002’den itibaren görüyorlar. Sınırsız yetki ve sıfır kontrol anlayışıyla ülke ne yazık ki bu noktaya getirilmiştir. Dini, ulusal ve hamasi tavırlarla içinde olduğumuz durumu perdelemeye çalışıyorlar. Ancak beyhudedir. İzmir’den sesleniyoruz; bilsinler ki hamasetle bu gerçekleri örtemezsiniz. Yalnızca kendiniz değil tüm ülkeye kaybettirdiniz. Tarih bu periyodu bir fetret devri olarak yazacaktır” dedi.

Uysal, hükümetin Birleşik Arap Emirlikleri’yle temasını da eleştirirken “Ekonomik olarak içine düşülen durumları kurtarmak için Arabistan’dan, veliaht prenslerden bir şeyler dileniyorlar. Onu yapmak yerine iktisat ve kalkınma için kurulan kurumları yok etmeseydiniz olmaz mıydı? Tarımdan bile beşerler kaçınır; süt ineklerinin bile bölüme gönderildiği hale getirdiniz. 19 yıl sonunda her şeyi bu millet görüyor artık” diye konuştu.
“Madalya mı takacağız”
Daha evvel birkaç yerde kullandığı “Devr-i sabık yaratacağız, ülkeyi bu hale getirenlerden hesap soracağız” çıkışını da anımsatan Uysal, “Evet, buradan bir kere daha söylüyorum. Devr-i sabık yaratacağız. Ülkeyi bu hale getirenlerden hesap sormak yerine madalya mı takacağız? Birilerine sevimli görünmek için mevzuyu tavsatanların yerine biz bunu her fırsatta meydanlarda söylüyoruz. Mesuliyetimiz büyüktür. Sesimizi de kelamımızı de yükseltmek zorundayız. Bu bu türlü gelmiş bu türlü gitmeyecek” dedi.


ETİKETLER : Demokrat Parti izmir
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur