Demokrat Parti genel Başkanı Uysal Yomra’da konuştu: ESNAF KAYBETTİ,GENÇLER İŞSİZ KALDI...


Bu haber 2021-12-13 22:34:06 eklenmiş ve 274 kez görüntülenmiştir.
Demokrat Parti Genel Başkanı Güntekin Uysal, Yomra’da ilçe parti binası açılışına katıldı.
 
Demokrat Parti genel başkanı Afyonkarahisar Millet vekili sayın Gültekin Uysal, partisinin İlçe Binası’nın açılışını yapmak için Yomra'ya geldi.
 Burada coşkulu kalabalığa karşı açıklama yapan Uysal, su ifadeleri kullandı: “Değerli Yomralılar, değerli hemşerilerimiz ümit ederiz memleketimizin her köşesinde aydınlık günlere ulaşırız. Biz alnı ak başı dik şekilde yaşarız. Biz istiyoruz ki insanımız hiç kimseye muhtaç etmeden yaşatalım. 
Huzur içerisinde yaşayarak bu toprakların sahibi olarak devam edelim. Dün Menderesin vazifesi neyse bugünde aynıdır. Milletten başka sığınacak yer bulamadık. Milletimizin dertlerine dermen olmaya çalışıyoruz. Milletin sesi olmaya çalışıyoruz. Bu ülkede demokrasiyi ekmeğimiz, aşımız yapaya gayet ediyoruz. Büyük sıkıtılar içiresindeyiz. Bir kaç saat sonramızı bile göremez haldeyiz. Türkiye’de TÜİK diye bir kurum var. 2002 yılından bu yana uluslararası sistemden bugünkü iktidar sahipleri rol çaldı.”

ESNAF KAYBETTİ
“7 tane gübre fabrikasını özelleştirdiler. Tonu 14 bin liraya ulaşmış. Türk çiftçisi alın terinin karşılığını alamaz hale gelmiş. Esnafımız kaybetmiş. Narkoz verilircesine acıyı hissetmedik. Gele gele Çin modeline geldik. Dün de bugün aynı şeyi söylüyoruz. Yüce Türk milleti mazeret bırakmayacak şekilde yetki verdi. Hiç bir denetim mekanizmasının olmadığı sınırsız bir yetki verdik. Günün sonunda hep mazeret hep mazeret. Daha ne verecek. Türk milleti bugün ne istediniz de vermedik diyor. Bugün Türkiye’de faizi 5 puan düşüreceğiz diye yola çıktınız enflasyon çıkardınız. Faiz haramda enflasyon helal mi. Sanayi gübreyi, tarımsal girdiyi ithal ediyoruz. Türkiye’de her şeyi ithal ediyoruz. İşte Merkez Bankası müdahale etti. 128 milyar doları arka kapıdan sattınız. Gitmemek üzere iktidar olunca milletin her kuruşunun hesabını soracağız. Bu ülkenin kaynaklarını soyanlara devri sabık yaratacağız. Bunlara madalya mı takacağız. AKP adına Numan Kurtulmuş çıktı AKP’nin 19 yıldır icraatını eleştirdi. Yüksek faiz düşük kur politikasının düzeni değişeceğiz dedi. Bunca yıllık yaptıklarınızı inkar ediyorsunuz. Eski Türkiye dediniz yeni Türkiye dediniz. Bizim zihnimiz sizinkiler gibi karışık değil. Bu devleti sokakta bulmadık. Bizim için eski Türkiye yeni Türkiye yok, bizim için Türkiye Cumhuriyeti var.”
GENÇLER İŞSİZ KALDI
“Milyonlarca gencimiz işsiz kalmıştır. Bugüne kadar 13 bin tane tıp doktoru istifa etmiş. Biz Avrupalılara hizmet etsin diye mi yetiştireceğiz. Sürüleri kapıyorlar bunun hesabını kim verecek. Muhalefetteyken komşusu aç yatan tok yatan bizden değildir diyeceksiniz şimdi muhalefet doyursun diyeceksiniz. Şimdi ayet paylaşarak yoklukla sınanıyoruz diyorsunuz. Mazeretiniz yok. Yol bellidir. Aksi takdirde daha büyük yıkımları ve çöküşleri yaşarız. Önümüzde bir imkan var. Bu nedenle buradan diyorum o sandık buraya gelecek. Biz inandıklarımızı söyledik Allah şahittir yarabbi bize inanmadıklarımı söyletme. Bu memleketi soyanlarla mücadele azmi ver. Dün yaptık, Allah’ın izniyle yarında yapacağız. Sözü çok uzatmaya gerek yok. Her şeyi bizden daha iyi biliyorsunuz. Bu dertlerle siz boğuşuyorsunuz. Yetişen bir gencimiz üniversiteyi bitirip sınavlarda başarılı oldum benim hakkımı ne şah ne reis engelleyebilir dediği gün Türkiye’de adalet işliyor demektir. Yeniden Türkiye’yi üreten bir Türkiye olarak ülkenin zenginliğini arttıracak politikalarla beraber her nisanımızı refah içerisine yaşatabilecek, evlatlarının tabutlarına değil evlatlarına sarılan bir Türkiye inşa edeceğiz. 70 yıldır olduğu gibi yine yapacağız yine yapacağız.”


KAYNAK : Haber61
ETİKETLER : a b c ç d e r u l ş z w Q t
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur