RİZE'DE GÜBRE FiYATLARI KONUSUNDA YAPILAN AÇIKLAMALARIN DOĞRULUK PAYI YOKTUR..


Bu haber 2021-12-16 02:46:51 eklenmiş ve 492 kez görüntülenmiştir.
 
S.S.53/5 Rize merkez tarımsal kalkınma kooperatifinden yapılan Gübre Bilgilendirme Duyurusu Başlıklı yazılı basın açıklamasında, Rize'de Gübre fiyatları konusunda yapılan açıklamaların Doğruluk payı yoktur, çünkü Gübre henüz üretime başlanmamıştır. Fiyat belli değildir ve hiçbir gübre fabrikasından Gübre fiyatı açıklanmamıştır. denildi.
S.S.53/5 Rize merkez tarımsal kalkınma kooperatifinden yapılan yazılı açıklamada Şu ifadelere yer verildi,
Değerli Çay Üreticileri ve Ortaklarımız ; 
S.S.53/5 RİZE MERKEZ TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ
 1946 yılında çay üreticileri tarafından kurulmuş olup tam 76 yıldır ortaklarına kesintisiz olarak hizmet sunan ve bu gün yaklaşık 15.000 ORTAğI olan bölgemizin en eski ve belkide Ülkemizin de en eski KOOPERATİFLERİNDENDİR.. Kooperatifimizin en önemli kuruluş amacı Ortaklarına en verimli gübreyi , en iyi şartlarda ve en iyi hizmetle ulaştırmaktır.. Bu bu güne kadar böyle devam etmiş ve bundan sonrada böyle devam edecektir.. Uzun yıllar önce alınan toprak numuneleri sonucunda TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZ ve ÇAY İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN ortak çalışması sonucunda Çay ve Toraklarımız için en iyi gübre çalışması yapılmış ve bu sonucun 25 5 10 - N P K - KOMPOZE gübre olabileceği sonucuna varılmıştır.. Ve uzun yıllardır bölgemizde daha önce verilen Sülfat ve Nitrat gibi Topraklarımıza büyük zararı olan gübrelerden vazgeçilerek 25 5 10 - N P K - KOMPOZE gübre verilmeye başlanmıştır.. Yani ; 25 5 10 - NPK / KOMPOZE gübre su anlama geliyor.. 
 N - AZOT (25)
 P - FOSFOR (5)
 K - POTASYUM (10) 
 Tüm bu elementlerin karışımından da 25 5 10 - NPK - KOMPOZE 
 gübre meydana gelmektedir.. Bunun en ideal şekli de topraklarımıza DEKARA 70 - 100 KG verilerek uygulanmasıdır.. Bu gübreyi usulüne uygun şekil ve miktarda vererek , Özellikle Mart - Haziran aylarında yılda iki kez vererek , Dekara 70-100 KG vererek , tabiatta doğal olarak yetişen diğer ürünlerle takviye ederek ve toprağımızı fazla derin olmayacak şekilde çapalayarak , üstten serperek değil çay altından gübreleme yaparak vermek hem suyumuzun - havamızın fazla kirlenmesinin önüne geçer hemde çayımızdan daha fazla verim almamıza neden olur.. Bu şekilde kendi sağlığımızı da korumuş oluruz.. ÖNCE 25 5 10 - NPK GÜBRESİNİ USULÜNE UYGUN KULLANARAK İYİ TARIMA VE AKABİNDE DE ORGANİK ÜRÜNLERİ ARTIRARAK TA DOĞAL TARIMA GEÇEBİLİRİZ.. Öncelikle gübreyi usulüne uygun ve yeterli ölçüde vermemiz gerekiyor.. (Yukarıda anlattığımız gibi)
 BU GÜBRELERİN (N P K ) TÜMÜNÜN HAMMADESİ YURT DIŞINDAN TEMİN EDİLMEKTEDİR.. Yani bu ürünlerin hammaddeleri Ülkemizde Bulunmamaktadır.. Bu nedenle de Bu ürünler YURTDIŞINDAN temin edilmektedir.. Yani gübre fiyatına etki eden unsur bu ürünlerin yurtdışındaki fiyatları olmaktadır.. Bu yıl Dünyayı kasıp kavuran Salgın Virüs nedeni ile yurtdışı gübre satışı yapan firmaların üretimlerinin çok düşmesi , hammadde fiyatlarının çok fazla yükselmesi , bazı satıcı ülkelerin satış yapmaması ve bazı ülkelerinde özellikle GÜBRE , Demir Çelik ve Kömür ürünlerini stoklaması sonucunda bu gübre hammadelerinindede fiyat artışına sebep olmuştur.. Gübre Fiyatları , alımı - satımı ve nakliyesi her yıl olduğu gibi 12. Ay sonlarında belirlenip Takip eden 1. ayın 15 i gibi de Piyasa fiyatları belirlenerek satışa başlanır.. İLİMİZDE YAKLAŞIK BİR AYDIR GÜBRE FiYATLARI KONUSUNDA ÇOK ÇEŞİTLİ SPEKÜLATİF FİYATLAR TELAFuZ EDİLMEKTEDİR.. BUNLARIN HİÇ BİR DOĞRULUK PAYI YOKTUR.. ÇÜNKÜ GÜBRE HENÜZ ÜRETİME BAŞLAMAMIŞTIR , FİYAT BELLİ DEĞİLDİR VE HİÇ BİR GÜBRE FABRİKASIDA GÜBRE FiYATI AÇIKLAMAMIŞTIR.. GÜBRE FiYATLARI 12. AYIN SONUNDA VEYA 1. AYIN 10 UNA KADAR BELLİ OLACAKTIR.. BU NEDENLE ŞİMDİ PİYASADA OLUŞAN SU FİYAT - BU FİYAT GİBİ TELAFuZ EDİLEN HİÇ BİR FiYATIN GEÇERLİLİĞİ YOKTUR.. KOOPERATİFMİZ HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ EN İYİSİNİ , EN İYİ HİZMETLE VE EN UYGUN ŞEKİLDE SİZLERE SUNACAKTIR.. Kooperatifimiz FİYAT BELLİ OLUNCA sizlere bunu duyuracaktır.. Kooperatifimiz tüm gübresini anlaşma yaptığı fabrikalardan paketli olarak alır ve paketleri sizlere sunar.. Kooperatifimiz 12 ay sonu , 1. ay başı gibi siz ortaklarına gübreyi vadeli olarak sunabilmek için Bankalardan Kredi Kullanır ve sizlerin MART ayında alacağınız gübreleri hazır hale getirir. Ve MART - NİSAN gibi aldığınız gübrenin ödemelerinide ; ister Peşin , İster Kredi Kartı , İstersenizde 1. ve 2. sürgün çay parasından ödeyebilme seçeneği sunar.. Gübrede hiç bir özel gübre satıcısı firma sizlere çay parasına yönelik gübre vermesi mümkün değildir.. Bu dönemlerde TÜM ÖDEME ŞEKİLLERİ İLE sizlerin yanında olan tek kurum kooperatifmizdir.. Şimdi 15.000 Ortağımızın TÜM GÜBRESİNİ kooperatifimizden almasını talep ediyoruz.. 76 YILDIR SİZİN YANINIZDAYIZ / Saygılarımızla 
 S.S.53/5 RİZE MERKEZ TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ 
 0464 217 41 14 (RİZEKOOP)

ETİKETLER : a b c ç d e r u l ş z w Q t
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNDEM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur