Emekliler de En Az Yüzde Elli Zam Bekliyor…


Bu haber 2021-12-17 01:19:31 eklenmiş ve 244 kez görüntülenmiştir.
 Asgari Ücret Tespit Komisyonundaki İşçi, İşveren ve Hükümet temsilcileri hissedilen enflasyonun Yüzde 50’nin üzerinde olduğunu perçinlemiş oldu. Emeklilerin de yeni yılda alacakları zam beklentisinin en az yüzde 50 olacağı yönünde beklentiye girdi.
 2022 Yılı Asgari Ücreti Yüzde 50,44 Oranında Arttırıldı. Asgari Ücret Tespit Komisyonundaki İşçi, İşveren ve Hükümet temsilcileri hissedilen enflasyonun Yüzde 50’nin üzerinde olduğunu perçinlemiş oldu. Emeklilerin de yeni yılda alacakları zam beklentisinin en az yüzde 50 olacağı yönünde beklentiye girdi.

 İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022’de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında dördüncü ve son toplantısını yaptı.

 Toplantı sonrası AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kameraların karşısına geçti.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasına göre, 1 Ocak 2022’den itibaren geçerli olacak asgari ücret 4 bin 250 TL oldu.

 Erdoğan’ın açıklamasından öne çıkan satır başları:

 “Bilindiği gibi asgari ücret her yıl çalışan ve işveren kesimlerinin iştirakiyle belirlenmektedir. Bugün 4. toplantıda nihai karar aşamasına gelinmiştir. Taraflar özveri ile bu süreci işlettiler. Bundan dolayı Cumhurbaşkanı olarak ben de çok mutluyum. Asgari ücreti 4 bin 250 lira olarak belirledik. Asgari ücretteki artış yüzde 50 seviyesinde gerçekleşti”

 – ASGARİ ÜCRETTEN VERGİ KALDIRILDI.
 Yılbaşından itibaren asgari ücretten, gelir vergisi ile damga vergisini kaldırılarak İşveren kesimini 450 liralık ilave yükten kurtarılmış olacak.

 01 Ocak 2022’den itibaren geçerli olacak asgari ücret yüzde %50,44 yani toplamda 1425 TL artırılmış oldu. TÜİK’in açıkladığı resmi enflasyon yıllık yüzde 21,31’ken asgari ücrete yapılan yüzde 50,44’lük zam, açıklanan değil hissedilen enflasyon oranlarının arasındaki farkı ortaya koydu.

 – EMEKLİLER DE EN AZ YÜZDE 50 ZAM BEKLİYOR
 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 01 Ocak 2022’den itibaren geçerli olacak asgari ücreti açıklamasının ardından TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarına göre zam alan emekliler de asgari ücrete yapılan zam oranında artış beklentisi doğdu. Tartışma konusu olan TÜİK’in enflasyon rakamlarının da aslında hissedilen enflasyonun çok altında kaldığını gözler önüne sermiş oldu.
 
kaynak:http://emeklininsesi.com/
ETİKETLER : a b c ç d e r u l ş z w Q t
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur