Şirnak'ta Hamsi Günü’ etkinliğinde 1,5 ton hamsi pişirilerek vatandaşlara dağıtıldı.


Bu haber 2021-12-19 12:15:31 eklenmiş ve 244 kez görüntülenmiştir.
 Şırnak Valiliği, Şırnak Belediyesi ve Rize Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Hamsi Günü’ etkinliğinde 1,5 ton hamsi pişirilerek vatandaşlara dağıtıldı.
 Şırnak Valiliği, Belediye ve Üniversite ile Rize Belediyesi tarafından düzenlenen ‘hamsi günü’ etkinliği vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan seyyar mutfakta pişirilen 1.5 ton vatandaşlara ikram edildi. Etkinliğe katılan vatandaşlar dengbej eşliğinde türküler söylerken, horon ve Karadeniz türküleri ile adeta kültür şöleni yaşandı. 
 Etkinliğe Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Tekin Aktemur, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalaman ile Rize'dan gelen çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı. 
 Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Dostluk, kardeşlik şahane, hamsi bahane" diyerek yaptığı konruşmasında, "Kardeşlik şahane diyoruz. Hamsi vesile oldu Bugün Rize’yi misafir ediyoruz. Aslında düşüncemiz Riz’de de bir Şırnak günü düzenlemekti. Bunun ilk ayağını Rize’den gelen misafirlerimiz ile burda gerçekleştiriyoruz. İnşallah bir etkinlik düzenleriz. Hamsi bizim bir araya gelmemize vesile oldu. Bu tür etkinlikler birliği ve kardeşliği, sevgiyi ve dayanışmayı pekiştiren etkinliklerdir. Kemençe, tulum, dengbejler birlikte gösterilerini yaptı. Rize’de bizim, Şırnak’ta bizim" dedi.
 Yapılan konuşmalardan sonra dengbejler türküler söyledi. Horon ekibinin oyunu ve yöreye ait halay gösterisi vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı.
ETİKETLER : a b c ç d e r u l ş z w Q t
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer MAGAZİN haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur