Çayeli'nde ZAMLARA HAYIR ! BEZDUK ! DARLANDUK ! Basın açıklaması...

Rize'nin Çayeli ilçesi mesut yılmaz parkında CHP Rize il teşkilatının organize ettiği ZAMLARA HAYIR ! BEZDUK ! DARLANDUK ! Basın açıklaması yapıldı.
Bu haber 2022-01-08 01:22:43 eklenmiş ve 256 kez görüntülenmiştir.
CHP Rize il teşkilatının organize ettiği ZAMLARA HAYIR ! BEZDUK ! DARLANDUK !  Basın açıklamalarının ikincisi Rize'nin Çayeli ilçesi mesut yılmaz parkında gerçekleştirildi.
 Basın açıklamasına yoğun ilgi gösteren Çayelililer ZAMLARA HAYIR ! DARLANDUK ! BEZDUK ! diye haykırdılar.
 
Basın Açıklamasına ÇAYELİ’NDEN ZAMLARA KARŞI SESİMİZİ YÜKSELTİYORUZ. BEZDUK ! DARLANDUK diyerek başlayan CHP Rize il başkanı Saltuk DENİZ, şöyle devam etti;6 ay öncede gene burada Mesut Yılmaz parkında ,zamlara karşı açıklama yapmış ve sesimizi yükseltmezsek daha yüksek zamlarla karşılaşacağımızı söylemiştik.

Ne yazık bu gün sözümüzün doğruluğu ortaya çıktı. O yüzden bir kez daha sesleniyoruz zamlara ve haksızlıklara karşı sesimizi yükseltmezsek daha çok zam ve haksızlıklarla karşılaşacağız.
Değerli vatandaşlarımız Zamların nedeni, ne dolardır, ne de dış güçlerdir zamların nedeni KÖTÜ YÖNETİMDİR.
Bu süreçte çok net gördük ki ;dolar yükselse de gerilese de fiyatlar artmaya devam etmektedir.
Rize’de Ekmek fiyatları 3 TL. oldu. Bu fiyat şu an Fırıncı esnafımıza da yeterli gelmiyor çünkü maliyetleri sürekli artıyor. Böyle giderse 2-3 ay içinde ekmek fiyatları 6 TL.yi geçebilir. Çünkü ARTIK Nüfusu 1.4 Milyar olan ÇİN’den bile DAHA FAZLA BUĞDAY İTHAL EDİYORUZ. Hükümetin uygulamış olduğu tarım politikası sonuncunda Tarımda dışardan ithal etmediğimiz hiçbir ürün kalmadı ; 
Çay Üreticisi olmayan AZARBEYCAN’DAN ÇAY BİLE İTHAL ETTİK.
Elektriğe bir kalemde Yüzde yüzden fazla zam yapılmıştır. Bu cumhuriyet tarihinde bir kalemde yapılan en büyük zamdır. Ülkemizde Elektrik üreteceğiz diye yağma etmediğiniz doğa ve yaşam alanları bırakmadınız .Çayelinde Senoz vadisini yok ettiniz. gene de en yüksek zammı Elektriğe yapıyorsunuz.. Demek ki asıl amacınız elektrik üretmek değilmiş…
Vatandaşlarımız yakında yeniden GAZ LAMBALARINA DÖNÜŞ YAPMAK ZORUNDA KALACAKTIR. Zamlar bu şekilde devam ederse GAZDA ALINAMAYACAĞI İÇİN MUMLARLARLA AYDINLANMAK ZORUNDA KALABİLECEĞİZ.
Yapılan zamlar sonunda vatandaşlarımız ısınamaz, aydınlanamaz karnını doyuramaz hale gelmiştir.
EKONOMİ NASIL DEYİNCE kendi gözlerindeki mutluluğu adres gösterenlerin ülkemizi getirdiği nokta budur.
Artık tüm Türkiye’de olduğu gibi Rize’mizden de BEZDUK , YANDUK, DARLANDUK sesleri yükselmektedir.
2021 yılı için Yıllık Tüketici Fiyatları enflasyonu % 36,08 , Üretici Fiyatları EnflasyonU % 79,89 olarak açıklanmıştır.
19 yıllık AKP iktidarı sonunda Enflasyon Rakamları 2002 yılındaki rakamların üstüne çıkmıştır. Enflasyonu düşürmek bizim işimiz diye iktidara gelenler şimdi enflasyonda ki yükselişi üzüntü ile karşıladıklarını söyleyip Rabbimiz yardımcı olsun diyorlar.Gerçi daha önce de bir bakan “yaptıklarımızı Allah bize yaptırıyor demişti.
AKP’nin Ekonomi mucizesi ve yönetim anlayışı bu; işler iyi giderse biz yaptık kötü giderse Allahtan.
Çay Müstahsilimiz 2021 yılında gerçekleşen Üretici Fiyatları Enflasyonuna göre % 60 daha yoksullaşmış ve fakirleşmiştir. 
Gübre fiyatlarının geldiği rakamları görüyoruz. En iyi koşullarda tonu 7500-9000 TL.den satın alınacak. Geçen seneye göre gübre fiyatları en az 3 ile 4 kat arasında artmış olacak.
2021 yılında Çayını 1 yıl vadeli satan Çay üreticisinin kaybını varın siz hesaplayın. 
Buradan Çay üreticisine sesleniyoruz, sakın gübre atmayız demeyin , gübre atılmamasının sonu BİR SÜRE SONRA yurt dışından çay ithalatının kapısının açılması demektir. 
Aksine HÜKÜMETTEN GÜBRE DESTEĞİ TALEBİNDE BULUNUN. ÇAY RİZENİN GELECEĞİDİR.
Asgari ücretlilere % 50 zam yapıldı. Son 45 yılın en yüksek zammını yaptık dediler. Oysaki sadece 1995-1997-1998 yıllarında Yüzde yüzlerin üzerinde zamlar yapıldı.
Arkadaşlar Asgari ücrete fazladan bir zam yapılmamıştır. Enflasyon artış oranı ve refah payı eklenmiştir. O kadar. Bu zaten yıllardır yapılan bir uygulama.
Emeklilere yapılan zammı da gördük. 1500 TL olan en düşük emekli maaşını 2.500 TL.ye çıkardılar. Diğer emeklilere de % 25 zam yaptılar. Memur emeklilerine % 2,5 ek zammı bile çok gördüler. Bu arada emeklilerin kafaları da karıştı zam var mı yok mu? Ek zam var mı yok mu ? Çünkü yapılan zam değil enflasyon farkı. Bu her zaman ki bir uygulama..Yani özetle yapılan farklı bir şey yok. Sürpriz yok yani. 
Sonuçta Milyonlarca emeklimiz gene asgari ücretin çok altında maaş almaya mahkum edildi. 
özetle algı operasyonlarına devam.. Neyse ki artık kimse bu operasyonları yemiyor. O kadar çok ALGI operasyon gördü ki halkımız YENİ operasyonlardan etkilenmiyor.
Değerli Emeklilerimiz duyun, kulak verin ; Partimiz milletvekilleri tarafından Emeklilere en az asgari ücret tutarı olan 4.250 TL kadar ücret verilmesi önerimiz  Cumhur ittifakı üyeleri tarafından red edilmiştir.
Rize hem çay üreticilerinin hem de emeklilerin kentidir. Varın gerisini siz hesaplayın.
Hükümet kendi yarattığı krizin faturasını halkımıza ödetmektedir. 
Emeklilerimiz ek zammı beklerken saray 225 Milyar dolar İhracat yaparak tarihi rekorlar kırdık diye açıklama yapmıştır. Doğrudur. Peki ne kadar ithalat yaptık. 271 Milyar dolar. Cari açığımız ne 45.9 Milyar dolar. Peki 2002 yılında ki Dış Ticaret açığımız neydi 15 Milyar dolar. Bunun neREsi tarihi başarı arkadaşlar. Evet ihracat rakamları iyi ama İthalat rakamları ondan daha kötü. 2002 yılında 15 Milyar dolar açığımız vardı. şimdi ise 45 milyar dolar dış ticaret açığımız var.
Kaybolan 128 Milyar doların hesabını doğru dürüst veremeyenler ,  günahtır, Faizi yükseltmeyeceğiz diyenler,  faize teslim olmuş ve tüm vatandaşlarımızı da faiz ve dolar cenderesine mahkum etmiştirler.
Faize karşı olduğunu söyleyen hükümet ;Faiz haramdır diye dolar alan vatandaşlarımızı ikna ile TL bazında Faizli hesap açmaya yönlendirmeye çalışmaktadır. 
Faize karşı olan hükümet  Merkez Bankasını % 14 le faizle BANKALARA para satmaya  ve Gene aynı hükümet  merkez bankasını AYNI BANKALARDAN % 24 faizle borçlanarak para almaya yönlendirmektedir. Ekonomi bilmek bu olsa gerekir. 
Değerli vatandaşlarımız, Yapılan zamlar daha sonra yapılacak olan zamların habercisidir. Daha piyasalar zamlanmadı. Şimdi sırada piyasaların zamlanması var. Olmaması en büyük temennimizdir fakat Yeni zamlar kaçınılmazdır. Buradan kimse esnafımızı DA suçlamaya kalkmasın. Çünkü Maliyetleri yükselten bir hükümet var. Suçlu Kötü yönetimdir.
2021 yılında elektrik fiyatları Yüzde Yüzden fazla artmıştır, Yumurtaya 117 zam ekmeğe % 70 zam gelmiş , Doğalgaz ve ham petrole  % 138 , Petrol Türevlerine ise % 163 zam gelmiştir.
Gıda fiyatları % 43,8, Ulaştırma fiyatları % 53,6 , Kömür % 132,Patates % 121,Tüp % 119,Margarin % 109, Doğalgaza, Yakıta yapılan zamlar ve ayrıca işsizlik, yoksulluk, artık dayanılmayacak ve katlanılamayacak boyuta gelmiştir. 
Vatandaşımız her alış verişe gittiğinde eli yanıyor. Elini bir şeye uzatamıyor. 
Artık sesimizi yükseltmek zorundayız. Yoksa bugün karşı karşıya kaldığımız zamlardan çok daha büyük zamlarla karşı karşıya kalacağız.
Bu nedenle ÇAYELİ MESUT YILMAZ PARKINDAN sesleniyoruz. 
Hükümet yapmış olduğu tüm zamları geri almalıdır. 
Memur, memur emeklileri, SGK ve Bağkur emekli ücretlerine YAPILAN ZAMLAR artırılmalıdır.   
En düşük emekli ücreti en az asgari ücret tutarı kadar yani 4.250 TL olmalıdır.
Çay üreticilerine Fiyat farkı verilmelidir, 
Destekleme ücreti 13 krş’tan en az 1 TL’ye yükseltilmelidir. 
Çay müstahsillerine ayrıca gübre desteği verilmelidir.
Esnaf ve İşletmeler desteklenmeli , maliyetleri düşürülmelidir. 
Kötü yönetimler kaderimiz değildir. 
Aksine Kötü yönetimlere karşı sesimizi yükseltmek irademizdir.
Bir kez daha söylüyoruz.. Yeter artık BEZDUK..DARLANDUK..YANDUK..BOĞALDIK. dedi.
ETİKETLER : a b c ç d e r u l ş z w Q t
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur