“Yeşil mavili takımı Rize’den uzaklaştırdılar.

Çaykur Rizespor`un eski başkanı Mehmet Aslankaya , “Yeşil mavili takımı Rize’den uzaklaştırdılar. Rize kimliğinden ve Rizeliden utanan bir başkanımız var. Rizelileri onlar lazdır anlamaz diyecek kadar küçümseyen bir başkandan bu takıma ne fayda gelir.
Bu haber 2017-03-26 18:02:23 eklenmiş ve 761 kez görüntülenmiştir.

Çaykur Rizespor`un eski başkanı Mehmet Aslankaya, Rize`de çaydan sonra en büyük olgunun ve kurumun Rizespor olduğunu söyledi. Süper Lig de düşme potasında bulunduğunu ifade eden Aslankaya, , "Sportif başarı yok ama kurumsal anlamda iyi. Başta futbolcu alacakları olmak üzere borçlarının zamanında ödemesi ile örnek gösterilen kulüplerden biri. Ben sürekli maçlara giden biriyim. Ancak kulüp başkanı Metin Kalkavan maçlara gelmiyor. Oysa tüm camia başkanın tribünde olmasını istiyor. Başkan takımın başında olmalıdır. Hiç kimse Çaykur Rizespor`dan üstün değildir. Elbette Kalkavan çok değerli bir insandır. Ancak, böylesine kritik durumda maçlara gelmiyorsa burada bir hata ve yanlışlık var” dedi

Kendi döneminde çok zor şartlarda Çaykur Rizespor`un başkanlığını yaptığını belirten Aslankaya, "İhaleler almadık. O gün ki şartlarda kendi cebimizden ve imkânlarımız doğrultusunda elimizden geldiği kadar yönetim kurulunda bulunan arkadaşlarım ve şehrin verdiği destekle Rizespor`u gücümüz yettiği kadar başarıya taşımak için uğraştık. Büyük fedakârlıklar yaparak Çaykur Rizespor`a katkı sağlamaya çalıştık. Bugün stadın bulunduğu yer karayollarınındı. Ben Başkanlığım dönemimde büyük bir risk alarak dozerle buraya girip Rizespor`a tesis yapılmasını sağladım. Rizespor geçmişte çok süreçlerden geçti. Şimdi ise durum çok farklıdır. Elbette başkan kendi işlerini en iyi şekilde yapacak ihalede alacak. Buna asla karşı değiliz. Ama bunun karşılığında Rizespor`a katkı sağlayıp maçlara gelmesi lazım" dedi.

Çaykur Rizespor için en önemli unsurun bütünleşmek olduğunun altını çizen Mehmet Aslankaya, "Önemli olan kulübün başkanı maçlara gidip şehir ve camia ile bütünleşmeli. Galipte gelsek mağlup ta olsak motivasyon açısından başkanın maçlara gelmesi çok önemlidir. Bunu yapmıyorsan insanların kafasında soru işareti olur. Bugün herkes Rizespor`un taraftar desteğinin olmadığını konuşuyor. İnsanların demesiyle tribünler dolmaz. Rizeliyi zorla bir yere getiremezsiniz. Taraftar ve camia bütünlüğünün sağlanması lazımdır. Benim bu konuda bir önerim var. Birlik, beraberlik ve bütünlük içinde seyirci sayısını artırmak için yönetimin yeniden oluşması lazım. Başkan devam etsin, yanında İstanbul`dan isimlerde olsun ancak yönetimin çoğunluğu Rize`nin sevilen isimlerinden olmalı. Rize`de bu işi yapabilecek çok nitelikli vasıflı isimler var" diye konuştu.

 

Aslankaya sözlerini şöyle noktaladı: “Rizespor`un başarısı ve geleceği için bunları yapmak zorundayız. Güç birliğini oluşturamazsak durum daha da kötüye gidecek. Çünkü görünen köy kılavuz istemiyor. Bir kulübün başkanı insanlara üsten aşağıya doğru bakmamalıdır. Eğer gereken  yapılmazsa bugün ki anlayış devam ederse durum daha da kötüye gider.  Eğer Çaykur Rizespor Süper Lig`den düşerse bir daha çıkması çok zor olur. Bununla da kaybeden Rize olacağından telafisi de olmaz. Kimse bu şehri küçümseme hakkına sahip değildir. Bu yüzden gerekli olan yapılmalıdır. Birlik, beraberlik ve bütünlüğün çağrısını yapacak olanda başkandır."

 Rizehaber.org

ETİKETLER : Çaykur Rizespor Mehmet aslankaya
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SPOR haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur