Çaykur, 3’ü 1 arada Çay şeklinde bir İçeceği Piyasaya çıkaracak...

Çaykur, son yıllarda Araştırma-Geliştirme (AR-GE) faaliyetlerine ağırlık vererek çay çeşitliliği ve katma değerli ürünlerini artırmayı sürdürüyor.
Bu haber 2022-01-21 01:14:48 eklenmiş ve 333 kez görüntülenmiştir.
 Çaykur, son yıllarda Araştırma-Geliştirme (AR-GE) faaliyetlerine ağırlık vererek çay çeşitliliği ve katma değerli ürünlerini artırmayı sürdürüyor.

 Çaykur Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ziya Alım, üreticilerden 860 bin ton yaş çay aldıklarını, 157 bin 850 ton da kuru çay satışı gerçekleştirerek kurum tarihinde en yüksek alım ve satım rakamları ile son derece verimli bir yılı kapattıklarını söyledi. AR-GE faaliyetlerine önem verdiklerini kaydeden Alım, “Yurt içi ve yurt dışında pazar payımızı artırarak ürün çeşitliliğini geliştirmeye devam ederken katma değerli yeni ürünler üretme ve bölge ekonomimizi ilave katkılar sağlama konusunda çalışmalar yürütüyoruz. Siyah, yeşil ve beyaz çaylardan oluşan 110’u aşan çeşidin yani sıra yeşil çay katkılı helva, makarna, pudra, detoks çaylarımızın yani sıra çay tohumundan yağ üretimi için de çalışıyoruz” dedi.

 Çaydan farklı ürünler üretmeye çalıştıklarını söyleyen Alım, “Bu yıl matcha latte diye 3’ü 1 arada çay şeklinde bir içeceğimiz çıkacak. Yeşil çaylı makarna, yeşil çaylı helva, yeşil çaylı detoks ürünlerimiz de var. Önceki yıl 4 ton yeşil çay pudrası satmıştık. Geçen yıl ise 6 tona çıkmış olduk. Matcha latte ile birlikte bu rakam 30 tonlara çıkacak. Yeşil çayın sağlık içinde faydalı, değerli bir ürün olduğu bir kez daha bu ürünlerimizle ortaya çıkmış olacak. Bu anlamda AR-GE çalışmalarımız her geçen gün farklı şekilde devam ediyor” diye konuştu.

 Çay tohumunda yağ üretimi üzerinde çalıştıklarını kaydeden Alım, “Uzakdoğu’da bu yağ kullanılıyor. Kozmetik alanında, yemeklerde de çok etkin faydalı zeytinyağına eşdeğer bir yağ elde ettik. Maliyet konusunda farklı ne olabilir diye çalışmalarımız devam ediyor. Kozmetik sanayide ilk etapta girme şansımız çok yüksek. Ancak çay tohumundan kaliteli bir yağ elde ediliyor. Bunu süper kritik makinemizde ürettik. Cilt tamamen bu yağı emiyor. Çok farklı özellikleri var. İnşallah bu konuda da iddialı bir şekilde çalışacağız. Çayın yanında ayrıca tohumun iktisadi anlamda farklı bir yanını üreticilerimize sağlamış olacağız. Biz bununla farklı şeylerde düşünüyoruz ama ilk etapta çay tohumunun yağını çıkartıp hem kozmetik sanayide hem de diğer şekilde kullanmaya çalışacağız” dedi.
ETİKETLER : a b c ç d e r u l ş z w Q t
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Rize Haber haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur