Egemen için vakit daralıyor...

Şafak-Şaziye Öztürk çifti kısa süre önce bir yaşındaki oğulları Egemen Öztürk'ün Tip1 SMA hastası olduğunu öğrendi.
Bu haber 2022-02-05 00:48:15 eklenmiş ve 290 kez görüntülenmiştir.

Trabzon'un Maçka ilçesinde yaşayan Şafak-Şaziye Öztürk çifti kısa süre önce bir yaşındaki oğulları Egemen Öztürk'ün Tip1 SMA hastası olduğunu öğrendi.

Yasemin ÖZÇELİK

 Aile henüz Türkiye’de tedavisi yapılmayan ve ölümcül olan bu rahatsızlığın bir yaşındaki oğullarını elinden almaması için hemen harekete geçti. Babası Şafak Öztürk, Egemen bebeğin 2021 Temmuz ayında hastalığa yakalandığını ve yurt dışında zolgensma tedavisi ile iyileşebileceğini söylüyor. Zolgensma tedavisi ile 80 bebekten 79’unun iyileştiğini anlatan baba Öztürk, çocuklarının kurtulması için başlattıkları yardım kampanyasına destek olunması için çağrı yaptı. 

 İlk olarak çok pahalı olan bu tedavinin karşılanması için sosyal medyadan bağış kampanyası düzenleyen çift, kampanya için Trabzon Valiliği’nden konuya dair resmi izinleri aldı. 

 TEDAVİ İÇİN 2 MİLYON 150 BİN DOLAR LAZIM” 

 Baba Şafak Öztürk "Su anda Trabzon’da yaş sınırını ve kilosunu geçmeyen tek bebek Egemen’dir. Bu tedaviyi alan çocuklar yaşıyor. Oğlumuz bu tedaviyi almazsa ölecek, inşallah bu para toplanacak ve Egemen’i kurtaracağız" ifadelerini kullandı. 

 11 yıldır taksicilik yapan baba Şafak Öztürk, başlatılan yardım kampanyasına su ana kadar bekledikleri desteğin gelmediğini fakat vatandaşların duyarlı olduğuna inandığını Egemen’in yaşaması için gerekli desteğin yapılacağını belirtti. Şafak Öztürk, “Egemen’e gen tedavisi için Dubai’den 2 milyon 150 bin dolarlık bir teklif aldık. En düşük teklifi oradan aldık. Parayı toplayabilirsek tedavi için oraya gideceğiz. Su ana kadar 80 bebeğin bir tanesi vefat etti, oda zolgensma tedavisiyle ilgili değil enfeksiyon kaptığı için vefat etti. Bu gen tedavisi maalesef Türkiye’de yok, yurtdışında yapılıyor. Eğer bu parayı toplayabilirsek Egemen’in tedavisi için yurtdışına gideceğiz. Sanatçılarımızdan Yeşim Salkım sosyal medya üzerinde yaptığı kampanyayla bizlere destek veriyor. Bu çalışmayı diğer sanatçılarımızdan, futbolcularımızdan ve iş insanlarımızdan bekliyoruz” dedi. 

 Giresunda bulunan Karadeniz Engelliler Derneği başkanı Veysi İLHAN ve Dernek Müdürü Mutlu DEMİRAL Maçka esnaflarından olan Duygu Balcı ŞEKER hanımın yürüttüğü çalışmaya destek olup Egemenin tedavi ücretinin tamamlanması için dernek personellerinin Egemen adına sokak sokak dolaşıp halkı bilgilendireceğini ellerinden gelen tüm desteği egemen ve ailesine sunacaklarını bildirdiler ve geçmişte rizedeki çocuklarımız için yaptıkları çalışmaları göz önünde bulundurup dün rize bugün trabzon yarın girsun samsun vs. El ele verirsek kardeşlerimize destek olabiliriz deyip rize halkınında bu evladımıza sahip çıkması için çağrıda bulundular.
ETİKETLER : a b c ç d e r u l ş z w Q t
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur