Başkan Usta; Gübreye Gelen Bu Zamlar Kabul Edilemez

BBP Rize Merkez ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyeleri gündemdeki konuları konuşmak üzere gazetecilerle bir araya geldi,Başkan Usta; Gübreye Gelen Bu Zamlar Kabul Edilemez.
Bu haber 2022-02-14 17:03:14 eklenmiş ve 241 kez görüntülenmiştir.
 
Büyük Birlik Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı Abdülkadir USTA, Rize'deki gündemi değerlendirmek üzere, Basın camiası ile bir araya geldi. Başta açıklanan gübre fiyatları, çay Kanunu, destekleme, Vizyon Projeleri gibi birçok konuda detaylı ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 Başkan USTA açıklamasında, “Gübre fiyatlarının kabul edilebilir bir seviyeye çekilmediği, geçen yıl başlangıçta 2.500 TL seviyesinde olan fiyatların %400 artarak 10.000 TL üzerine çıkmasından sonra, Tarım Kredi Kooperatifi tarafından sözde indirim adı altında %30 düşürülüp 7.500 TL olarak açıklanması, kabul edilemez. Bu hali ile bile gübre fiyatı %300 artmış durumda. Çay Üreticimizin bunu alma gücü yoktur, buna derhal müdahale edilmelidir. Sn. Genel Başkanımız Mustafa DESTİCİ artan gübre fiyatlarına karşılık Devletimiz çiftçimize gübre konusunda %50 destek sağlayarak Çay üreticimizin de mağduriyeti yaklaşan sezon öncesi giderilmelidir ifadelerini kullandı. Ayrıca çıkmak bilmeyen adeta Arap Saçına dönen Çay Kanunu tasarısı içinde, Rize'li vekillerimizin gerekli sorumluluğu almadıklarını, bu konuda sessizliklerini bozmalarını, sezon başlamadan önce "Taban Fiyat uygulaması" artık yasaya konulup derhal çıkartılmalı dedi. Aksine 38 madde de taban fiyatın olmadı tasarı çay üreticimiz açısından yok hükmündedir. Yedi yıldır 1 kuruş artmayarak 13 Kuruşta Rekorlar kıran Destekleme tutarının da, geçmiş dönemlerde o yılki tutarı nasıl bir ton gübreye karşılık geliyorsa, yine genel başkanımızın da ifadeleri ile en az 1 TL yapılmalı. Böylece üreticimize gübre konusunda da ciddi destek verilmiş olur” dedi.

 Başkan Usta, “Rize ve bölgemizde 2 milyon insanımızı ilgilendiren çayımızın bu sorunları ve sıkıntıları derhal artık çözüme kavuşturulmalı. Halkımızın taleplerine sorunlarına kayıtsız ve sessiz kalamayız. Her zaman ifade ettiğimiz üzere Devletimiz Milletimiz için vardır. İnsanı yaşat ki Devlette yaşasın sözü BBP'mizin ana düşüncesidir. Son olarak, Basın Mensuplarının sorularını da cevaplayan Başkan USTA, Cumhur ittifakı ile ilgili sorular üzerine de, Cumhur ittifakı 15 Temmuzda sokakta kurulduğunu, 30 yıllık siyasi hareketimiz de, daima Aziz Milletimizin ve Şanlı Devletimizin yanında yer aldık, gelinen noktada özellikle dış politika da ülkemizin etrafı bu kadar çembere alındığı bir dönemde Devletimizin Varlığı her şeyin üstündedir anlayışı ile Cumhur İttifakında yer aldık. İç politikada, ekonomide, birçok konuda sorunları, sıkıntıları en güzel şekilde söylüyor ve halkımızdan yana çözüm önerilerimizi Sn. Genel Başkanımız Mustafa DESTİCİ her fırsatta dile getirip paylaşıyor. Vatandaşlarımızın da bizlerden isteği ve temennisi de bu doğrultuda. Bizlerde hem genelde ve hem yerelde en güzel şekilde Aziz Milletimizin Devletimize uzanan eli, ayağı, gözü ve kulağı olmaya çalışıyoruz” dedi
ETİKETLER : a b c ç d e r u l ş z w Q t
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur