Çay kanunu ne oldu?

Çay kanununda Topu Kim Çeviriyor? Kanun Çıkacak mı? Tarım ve Orman Bakanlığının isteğiyle Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) tarafından hazırlanan Çay Kanun Taslağı geçtiğimiz aylarda bakanlığa teslim edildi ancak henüz bir netice alınamadı.
Bu haber 2022-02-14 17:26:10 eklenmiş ve 239 kez görüntülenmiştir.
Büyük bir gizlilikle hazırlanan ÇAY Kanun Taslağının içeriğiyle alakalı neredeyse hiç bir kurumun bilgisi olmaması endişe yaratıyor. Uzun yıllardır konuşulan ancak bir türlü başarılamayan Çay Kanunu ile ilgili çalışmayı bu kez Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi hazırlayarak ilgili bakanlığa sundu. Geçtiğimiz aylarda Tarım ve Orman Bakanlığına sunulan Çay Kanun Taslağının içeriği ise merak konusu.

Yaklaşan çay sezonu öncesi açıklanan gübre fiyatları vatandaşı tedirgin ederken Çay üreticilerinin hakkını koruyacak Çay Kanun taslağınında bir an önce yürürlüğe girmesi isteniyor. Çay üreticilerinin ortak sorunu olan Taban fiyat uygulaması hazırlanan kanun taslağının olmazsa olmazı.

Yıllardır çay müstahsillerinin dillendirdiği ‘Çay Kanunu’ için Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin de katılımıyla geçen yıl Rize Ticaret Borsası’nda bütün çay paydaşlarının katılımı ile bir toplantı düzenlenmişti. Bu paydaşlarında görüşleri alınarak ortak bir taslak hazırlanması beklenirken tam tersi oldu. Sadece Üniversitenin hazırladığı taslak ise hala gün yüzüne çıkamadı.

Ak Parti Hariç Bütün Siyasi Partilerden Tepki Var

Çay Müstahsilinin korunması için hazırlanan taslağın gün yüzüne çıkmasını bütün siyasi partiler istiyor. Cumhur ittifakı üyeleri Milliyetçi Hareket Partisi ve Büyük Birlik Partisi İl Başkanları ve merkez ilçe teşkilatları da bir an önce bu kanun taslağının gün yüzüne çıkmasını istiyor.

Ziraat Odası Başkanı Paliç ‘den Taslak Tepkisi

Çay sezonunda çıkması beklenen Çay Kanunu RTEÜ tarafından hazırlandı. Bu hazırlık içinde bulunan Rize Ziraat odası Başkanı Nevzat Paliç, taslağı görmediklerini ve taslağın üretici lehine olacağına inanmadıklarını belirtti.

Çayın başkenti olarak nitelenen Rize’de üreticiler 2022 sezonundan önce çıkarılacağı konuşulan ‘Çay Kanunu’nu bekliyorlar. Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, Çay Kanunu teklifi hakkında duyumlarının olduğunu ve duyumların bile vatandaşı mağdur edecek şeyler olduğunu ifade etti.

Bizim Haberimiz Yok

RTEÜ’ nün hazırladığı taslağı son olarak kendilerine göstermeden bakanlığa teslim ettiğini ve oy birliği ile gönderilmediğini ifade eden Paliç “Ben üniversite tarafından hazırlanan kanun teklifi taslağının üreticilerin lehine olacağına inanmıyorum. Bunu konuşmak dahi istemezdim ama benim beklentim o üniversite bizlere sordular konuştuk, maddeleri tartıştık ama neyi değiştirdiklerini dahi bizden kaçırdılar. Bize vereceklerini söylemelerine rağmen bizim haberimiz yok. O çalışma heyetinde bulunmama rağmen haberim yok” diye belirtti.

ETİKETLER : a b c ç d e r u l ş z w Q t
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Rize Haber haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur