Gültekin Uysal DP'de yeniden genel başkan seçildi.

Demokrat Parti’nin (DP) 14. Olağan Büyük Kongresi Ankara Atatürk Kapalı Spor salonunda yapıldı. Kongrede Genel başkan Gültekin Uysal yeniden Demokrat Parti Genel başkanı seçildi...
Bu haber 2022-03-07 23:39:38 eklenmiş ve 298 kez görüntülenmiştir.
Büyük Bir Katılım ve Coşkuyla Gerçekleşen, Demokrat Parti’nin (DP) 14. Olağan Büyük Kongresi 6 Mart Pazar günü Ankara Atatürk Kapalı Spor salonunda yapıldı. Divan Başkanlığını Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’un Yaptığı kongrede, 801 delege oy kullandı, 798 geçerli oyun tamamı ile Genel Başkan Gültekin Uysal yeniden genel başkan seçildi.
UYSAL: BİR CEMRE DÜŞÜYOR BUGÜN
Partinin faaliyet raporunun okunmasının ardından Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal alkışlar eşliğinde konuşma yapmak üzere kürsüye geldi. Uysal’a, işaret dili anlatıcısı da eşlik etti. Uysal'ın, “Bir cemre düşüyor bugün” sözleriyle başladığı konuşması şöyle:

UYANIŞIN KURULTAYINA HOŞ GELDİNİZ: Bu toprakları yeniden berekete erdirecek bir damla düşüyor. Bir cemre; milletimizin nefes almasına vesile. 76 yıl evvel olduğu gibi bugün memlekete bir cemre düşüyor gönüllerimizden. Demokrasi, adalet ve hürriyet uyanıyor. Öyleyse hoş geldiniz. Uyanışın kurultayına hoş geldiniz. Partimizin 14. Olağan Genel Kurulu’na, Büyük Kongresine hepiniz hoş geldiniz.

BU İKTİDAR İNTİKAM ALMA DÜRTÜSÜYLE HAREKET EDİYOR: Nitekim ortaya da zulüm ve sefalet çıkmıştır. Gerçeği değiştirme kudretleri olmadığı için ancak manipüle ederek amaçlarına ulaşmaya çalışmaktalar. İşleyen bir adalet sistemine, demokratik sisteme, hür basına razı gelmemeleri bundan.
Biliyorlar; hukuk işlerse zulümleri işlemez, iktidarları sürmez hale gelecek. Onun için devlette ne hukuk bıraktılar ne ilke ne teamül…Cehaleti cesaretinin önünde gidenlerle, korkuları vicdanlarının önünde gidenlerin esareti altında bu ülke! TRT, Anadolu Ajansı, RTÜK majestelerinin basın müşaviri, yargı külliyenin hukuk müşaviri, kolluk kuvvetleri ise yakın koruma olarak görev yapıyor. Korkuyorlar; millet olur da gerçekleri görür, nasıl soyulduğunu, kendi açken iktidarın yanı, yandaşının nasıl agobun kazı gibi doyurulduğunu bilir diye… Bakın TÜİK’e mesela, ne iş yapıyor? Majestelerini eylemekten başka ne işe yarıyorlar. Adeta “Türkiye illüzyon kurumu” haline gelmiş!

YOL GÖRÜNDÜ; SİZİ 3Y İLE UĞURLUYORUZ: Diyorlar ki, “Biz gidersek devlet çöker.” İslam Peygamberine hak vaki oldu da İslam dini mi çöktü? Büyük lider Mustafa Kemal Atatürk vefat etti de Cumhuriyet mi yıkıldı? Şimdi Cumhuriyeti yıkmaya çalışan, kravatlı soygunla kamu kaynaklarını yağmalayanlar gidince mi yıkılacak? Hayır efendim; siz giderseniz hukuksuzluk biter, siz giderseniz yolsuzluk biter, siz giderseniz yoksulluk biter. Sizin gitmenizle 3Y de gider, unuttuysanız hatırlatalım. Hani iktidara gelmeden önce mücadele edeceğinizi söylediğiniz ama adeta kurumsallaşsın diye uğraştığınız yasaklar, yoksulluk ve yolsuzluk… Elbette gidersiniz, gideceksiniz! Yol göründü… Popüler kültüre atıfla söyleyelim; yasaklara, yoksulluğa ve yolsuzluğa hayır diyoruz ve sizi 3 hayırla uğurluyoruz! Hayırlı, uğurlu olsun!

TÜRKİYE’NİN ÖNÜNDE İKİ SEÇENEK VAR: Yıllar boyu vatandaşın arasında “alternatifi yok” tezahüratı yaptırdılar. Şimdi ise milletimiz "bundan daha kötüsü olmaz" noktasına geldi! “Ne edersen kendine, edersin kendi kendine” demişler. Keşke yalnız kendilerine etselerdi, ama bu vatana yazık ettiler; gençlerinin umutlarına. Düşünsenize, 30’lu yaşlarındaki gençlerimizin en kıymetli 20 yılı bu iktidarla geçti. Türkiye’nin önünde iki tercih var: Ya AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın şahsında somutlaşan, yoksulluk üreten, hukuksuzluk üreten, yolsuzluk üreten keyfi rejimle yola devam edilecek ya da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve milletimizin tarihi gelişimine yakışır demokratik, çoğulcu, refah transfer edebilen, dünya ile rekabet edebilen bir hukuk devleti ile…

O MASA ETRAFINDA 28 ŞUBAT’IN GERÇEK MAĞDURLARI VAR: "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem"in ihdası için mutabakata vardık. Söyleyecek sözü biten bir iktidar ve ortakları 12 Şubat’tan bu yana bizim üzerimizden Millete laf yetiştirme telaşına düştü. İmza gününden bu yana da çeşitli iftira kampanyaları ile süreci götürmeye, milletin rızasını imha etmeye çalışıyorlar. Bizi kendinizle karıştırmayın. Biz sıkışınca genel merkezine Atatürk posteri asanlara, Atatürk’ün aklı ile ülkemizi risklerden koruyan antlaşmaları tartışmaya açıp sıkışınca o antlaşmalara sarılanlara benzemeyiz. 

ETİKETLER : DP Demokrat Parti Gültekin Uysal
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur