EMEKLİ AYLIĞININ ASGARİ ÜCRETE EŞİTLENMESİNİ İSTED...

TÜED BAŞKANLAR KURULU EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞININ ASGARİ ÜCRETE EŞİTLENMESİNİ İSTED.
Bu haber 2022-03-14 18:13:57 eklenmiş ve 233 kez görüntülenmiştir.
Türkiye Emekliler Derneği11 Mart 2022 tarihinde Genel Merkezde toplanan Başkanlar Kurulu; Dünya’da ve Türkiye’de yaşanan gelişmeleri masaya yatırarak, giderek artan ekonomik baskıların emekliler üzerinde yarattığı olumsuz etkileri değerlendirdi. Başkanlar Kurulu’na seslenen Genel Başkanımız Kazım Ergün yaptığı açış konuşmasında, emeklilerimizin sorunlarının giderek arttığına dikkat çekerek şunları söyledi: 

“Emekli aylığı hesaplamalarındaki kayıplar ve güven vermeyen tüfe rakamlarıyla belirlenmiş oranlara göre emekli aylıklarına yapılan artışlar emeklilerin alım gücünü ciddi şekilde düşürmüştür. Emeklinin harcama kalıplarını dikkate almayan hesaplama sistemi ile belirlenen tüfe oranlarında yapılan zamlar emekli aylıklarını giderek küçültmüştür. Öncelikle 2000 sonrası emeklilerin intibakları yapılmalı, seyyanen zamlarla en düşük emekli aylığı asgari ücret seviyesine çekilmelidir. Sosyal güvenlik sistemi yeniden ele alınmalı, bilhassa emekliler arasında eşitliği esas alan yeni bir mevzuat düzenlemesine gidilmelidir” dedi.
Başkanlar Kurulumuzun sonuç bildirgesinde de şu görüşlere yer verildi:
"Asgari Geçim İndirimi Kaldırıldı: Asgari ücretten vergi alınmaması, çalışanların ücretlerinde önemli bir artış getirmiştir. Vergi, bir ülkenin en önemli aracı olduğundan, her kesimden adaletli bir vergi alınması, vergi politikalarının temel ilkesidir.  Emeklilere ödenen vergi iadesi karşılığı yüzde 4-5 ek ödeme oranları günümüzde değerini yitirdiğinden, ek ödeme oranı yüzde 10’a yükseltilmeli; emeklilerin doğalgaz, elektrik ve su faturalarından KDV ve ÖTV alınmamalıdır. 
2000 Sonrası Emeklilerin İntibakı Yapılmalı: Emekli olunan tarihlere bakılmaksızın, prim kazancı ve prim ödeme gün sayıları eşit olanlara, eşit aylık ödenmesi için intibak yapılmalıdır. Gelecekte emekli olacakların aylıklarında kayıpların olmaması için güncelleme katsayısı ve aylık bağlama oranlarında bütün dönemler için tek bir hesaplama yöntemi benimsenmelidir.
Alt Sınır Emekli Aylığı Yeniden Belirlenmeli ve Asgari Ücretle Eşitlenmelidir: Emeklilerimizin önemli bir bölümünün aylıkları 2.500 liranın altında kaldığından, emekli aylıklarına “seyyanen zam” yapılmalı ve refahtan pay verilmelidir.
Katkı Payları Emeklilerden Alınmamalı: Çalıştıkları yıllarda yüksek oranda kesilen genel sağlık sigortası primleri, sağlık hakkını güvence altına almak adına ödenmiştir. Bu nedenle, hiçbir ad altında katkı payı (muayene ücreti, ilaç farkı, reçete bedeli ve ilave ücret) alınmamalıdır.
Emekli İkramiyeleri Arttırılmalı: Dini bayramlar öncesinde ödenen emekli ikramiyesi en az aylık ödemesi olan 2.500 TL seviyesine yükseltilmelidir. 
Evi Olmayan Emeklilerimiz Konut Sahibi Olmalı: Türkiye Emekliler Derneği’nin altın projesi olan “evi olmayan emeklilerimizin uygun ödeme koşullarıyla TOKİ vasıtasıyla ev sahibi olma” kapsamı genişletilmelidir.
Yaşlı Bakım Modeli: Yaşlı Bakım Modeli, sosyal devlet anlayışı içinde yürürlüğe konulmalı, yaşlılarımıza yönelik Anayasamızın 10. Maddesiyle getirilen pozitif ayrımcılığa uyum yasaları çıkarılmalıdır.
Kamuoyuna, saygıyla duyurulur."
ETİKETLER : a b c s t r o e d y z k l m
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur