Ramazan Ayında Ağız ve Diş Sağlığı

Rize Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Diş Hekimi Dt. Ali Aycan, “Ramazan ayında ağız ve diş sağlığı” konusunda çeşitli tavsiyelerde bulundu. Ramazan'da oruçluyken ağız kokusu neden artar? Nasıl engellenir
Bu haber 2022-03-18 23:56:25 eklenmiş ve 261 kez görüntülenmiştir.
 Rize Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Diş Hekimi Dt. Ali Aycan, “Ramazan ayında ağız ve diş sağlığı” konusunda çeşitli tavsiyelerde bulundu.
 Ramazan'da oruçluyken ağız kokusu neden artar? Nasıl engellenir
 Ağız kokusunun birçok sebebi daha vardır. Diş çürükleri ve diş eti iltihabı ağız kokusunun oluşmasında büyük oranda etkilidir. Ağız içinde çok önceden yapılmış köprüler ve protezler de var ise bunlar zamanla gıda birikimine sebep olurlar. Ancak ağız kokusu sadece ağız içinden kaynaklı sorunlardan oluşmaz. Üst solunum yolu enfeksiyonu, burun tıkanıklığından dolayı ağızdan nefes alma, diyabet, karaciğer, mide ve böbrek hastalıkları da ağız kokusuna yol açabilir.
 Ağız Bakımınızı İhmal Etmeyin
 Ramazan’da oruçlu geçirilen uzun saatler ağızda bakterilerin kolayca çoğalmasına neden olur. Bu durum ağızda kötü kokuya ve diş çürümesine neden olur. Bu nedenle Ramazan boyunca ağız ve diş bakımı ihmal edilmemeli, daha özenli olunmalıdır. Öncelikle iftar ve sahurdan sonra mutlaka dişlerin fırçalanması gereklidir. Ağzınızda protez diş varsa bunların da temizliğinin ihmal edilmemesi gerekir.
 Bol Su Tüketin
 Ramazan ayında ağzımızdan salgılanan sıvı çok düşük seviyelerdedir. Bu ağızda bakterinin hızlıca üremesine yol açar ve diş çürükleri meydana gelebilir. Ramazan ayında su kaybına yol açan çay, kahve ve kola gibi kafeinli içeceklerin tüketiminin azaltılması gerekir. Aynı şekilde, kızarmış, baharatlı ve tuzlu yiyeceklerden kaçınılmalıdır.
 Tedavilerinizi Ertelemeyin
 Oruç tutmaya başlamadan önce ağız ve diş muayenesi olmanız, Ramazan ayında sorun yaşamanızın önüne geçer. Acil diş tedavilerinizi ihmal etmeyin. Diş etinizde kanama, dişinizde ağrı varsa derhal diş hekiminize görünün. İhmal ederseniz durum daha da kötüye gidebilir.
 Sigarayı Bırakın
 Ramazan ayının sigarayı bırakmak için iyi bir fırsat olduğuna dikkat çeken Dt. Ali Aycan “Sigara diş eti hastalığına, ağız kokusuna ve kişinin genel sağlığına zarar verir. Ramazan ayı sigarayı bırakmak için harika bir vesile olabilir.” diyerek vatandaşlarımıza önemli bilgilerde bulundu.
ETİKETLER : a b c s t r o e d y z k l m
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur