AKARSU KANO SLALOM YUSUFELİ BELEDİYESİ BAHAR KUPASI YARIŞLARI YAPILDI...

Türkiye Kano Federasyonu 2022 yılı faaliyet programında yer alan "Akarsu Slalom Yusufeli Belediyesi Bahar Kupası" yarışları bugün yapıldı.
Bu haber 2022-04-10 01:03:28 eklenmiş ve 316 kez görüntülenmiştir.
Türkiye Kano Federasyonu 2022 yılı faaliyet programında yer alan "Akarsu Slalom Yusufeli Belediyesi Bahar Kupası" yarışları bugün yapıldı.
350 metrelik yapay kano parkurunda gerçekleştirilen organizasyona Artvin ve Rize'den 45 sporcu katıldı.K1 ile C1 tekne sınıflarında büyük erkekler, büyük kadınlar, genç erkekler, genç kadınlar ve yıldız erkekler kategorilerinde yapılan yarışlarda sporcular, 6'sı ters, toplam 20 kapının bulunduğu parkuru en hızlı şekilde bitirmek için Barhal Çayı'nın güçlü sularında kürek çektiler.
Kıyasıya verilen mücadeleler sonrasında kürsü şu şekilde oluştu;
Büyük Erkekler K1 kategorisinde Yusufeli Belediyesi Gençlik Spor Kulübü sporcularından Mustafa Arda Acar birinci, Yusuf Emir Ertek ikinci ve Okan Çelik üçüncü oldu.
Büyük Erkek C1 kategorisinde Rize Gençlik ve Spor Kulübünden Muhammet Usta birinci, Çaykur Rize Gençlik ve Spor Kulübünden Emir Fazıl Yazıcı ikinci ve Yusufeli Belediyesi Spor Kulübünden Muhammet Ali Köse üçüncü oldu.
Genç Bayan C1 Kategorisinde Yusufeli Belediyesi Spor Kulübü sporcusu Duygu Beyaz birinci oldu.
Genç Erkek C1 Kategorisinde Ardeşen Belediyesi Spor Kulübü sporcusu Mustafa Parlak birinci ve Yusufeli Belediyesi Spor Kulübü sporcusu Serkan Özcan Yılmaz ikinci oldu.
Büyük Bayan K1 Kategorisinde; Rize Adrenalin Doğa Sporları Gençlik ve Spor Kulübü’nden Cennet Ayhan birinci, Yusufeli Belediyesi Gençlik Spor Kulübü’nden Gamze Polat ikinci ve Rize Adrenalin Doğa Sporları Gençlik ve Spor Kulübü’nden Kader Korkmaz üçüncü oldu.
Büyük Bayan C1 Kategorisinde; Rize Adrenalin Doğa Sporları Gençlik ve Spor Kulübü’nden Kader Korkmaz birinci, Rize Adrenalin Doğa Sporları Gençlik ve Spor Kulübü’nden Cennet Ayhan ikinci ve Çaykur Rize Gençlik ve Spor Kulübünden Esra Korkmaz üçüncü oldu.
Genç Erkekler K1 Kategorisinde; Yusufeli Belediyesi Gençlik Spor Kulübü sporcularından Gürkan Çelik birinci, Serkan Özcan Yılmaz ikinci ve Yusufeli Turizm Doğa ve Su Sporları Spor Kulübünden Emirhan Demir üçüncü oldu.
Genç Bayan K1 kategorisinde Yusufeli Belediyesi Gençlik Spor Kulübü sporcularından Fadime Kurt birinci, Hilal Özçelik ikinci oldu.
Yıldız Erkek K1 Kategorisinde Ardeşen Belediyesi Spor Kulübü sporcularından Alperen Kerim Galipoğlu birinci, Ahmet Akif Aslıyüksek ikinci ve Emirhan Aksoy üçüncü oldu.
Kulüpler bazında sıralamalarda şu şekilde oluştu;
Büyük Erkekler Kategorisinde; Yusufeli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü birinci, Rize Gençlik ve Spor Kulübü ikinci, Çaykur Rize Gençlik ve Spor Kulübü üçüncü oldu.
Büyük Bayanlar Kategorisinde Rize Adrenalin Doğa Sporları Gençlik Spor Kulübü birinci, Yusufeli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ikinci, Çaykur Rize Gençlik ve Spor Kulübü üçüncü oldu.
Genç Erkekler Kategorisinde Yusufeli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü birinci, Ardeşen Belediyesi Spor Kulübü ikinci, Yusufeli Turizm Doğa ve Su Sporları Spor Kulübü üçüncü oldu.
Genç Bayanlar Kategorisinde Yusufeli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü birinci oldu.
Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin yaptığı değerlendirmede, "Yusufeli ilçemiz kanonun başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. İlçemizden yetişen birçok milli sporcumuz var. Bu geleneği yeni yerleşim yerinde de devam ettirmek istiyoruz. Bunun için yeni yerleşim yerinde baraj gölünden alacağımız sularla oluşturacağız bir parkur projemiz var. DSİ ile bu projeyi de yapacağız. Yeni yerleşim yerini doğa sporlarının merkezi haline getireceğiz. İlçemizde böylesine bir yarışmaya ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Bugün hem Yusufeli Belediye Başkanı olarak hem de Kano Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olarak burada bulunuyorum. Nasip olursa parkurumuzda 13-14 Mayıs'ta Türkiye Şampiyonası yada altyapısını hazırlayabilirsek uluslararası bir kano şampiyonası yapmak istiyoruz. Konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Kano sporunu kitlesel bir spor haline getirene kadar çalışmalarımıza devam etmemiz gerekiyor. Bugün burada olamayan Kano Federasyonu Başkanımız Alper Cavit Kabakçı beyefendi ve yönetim kurulu üyelerine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.”dedi.
Ak Parti Artvin İl Başkanı Fatih Tahtalı,” Yusufeli Belediyemizin ev sahipliğinde düzenlenen Bahar Kupası mücadelelerine katıldık. Kıyasıya geçen güzel mücadeleler sonrasında dereceye giren sporcularımızı tebrik ediyor, parkurda yarışan sporculara katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Spora ve sporcuya destek olmaya devam edeceğiz.”dedi.
Yusufeli Kano Parkurunda düzenlenen organizasyona; Ak Parti Artvin İl Başkanı Fatih Tahtalı, Yusufeli Kaymakamı Hüseyin Kaptan, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Ak Parti Yusufeli İlçe Başkanı İbrahim Alkan, İl Genel Meclis Başkanı Furkan Çakmak, Artvin Gençlik Spor İl Müdürü Mustafa Demirkıran, Yusufeli Gençlik Spor İlçe Müdürü Fatih Kırbıyık, Sporcular, Antrenörler ve Kano severler katıldı.
ETİKETLER : a b c s t r o e d y z k l m
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SPOR haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur