BAŞKAN ÖZER'IN KATKILARIYLA TOPÇUOĞLU KONAĞI YENİDEN HAYAT BULACAK...

Güneysu Belediye Başkanı Rıfat Özerin duyarlı çalışmaları sonrası Kültür vardıklarına kayıtlı Topçuoğlu konağı aslına uygun restorasyon yaparak yeniden Güneysu'ya kazandırılacak...
Bu haber 2022-04-14 05:34:42 eklenmiş ve 481 kez görüntülenmiştir.
Güneysulu hayır sever rahmetli Şükrü Topçuoğlu Türk Kızılay'ına bağışladığı baba toprağı 40 dönüm arazi, üzerine Kızılay tarafından yapımı tamamlanan 
 5.300 m² kapalı alanda inşa edildikten sonra 2010 yılında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne devredilen rehabilitasyon merkezinin, kullanım hakkı antlaşmasında bağışlanan arazi üzerindeki Şükrü topçu oğluna ait eski Konak'ın aslına uygun restorasyon yapılması restorasyon yapıldıktan sonra konağın Misafir hane olarak kullanılacağı, Recep Tayyip Erdoğan üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turan Okumuşoğlu. Türk kızlıyı genel başkanı ,Tekin Küçükali. Rize velisi Seyfullah Hacımüftüoğlu. tarafından imzalanan protokolle RTEU tarafından taahhüt. etmişidi.

 Yapılan bu protokole rağmen arada geçen zaman zarfında RTEU Şükrü Topçuoğlu'na ait konağın restorasyonu için hiç bir çalışma yapmadı ve konak çürüyerek olduğu yerde çöktü. 
Çöken ve çürümeye terk edilen kültür varlılarına da kayıtlı olan Şükrü Topçuoğlu konağının aslına uygun olarak restorasyonu yapılarak Güneysu'ya kazandırılması için duyarlı Güneysu belediye başkanı Rıfat Özer'in çalışmaları sonucunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Güneysu belediyesi arasında yapılan Çalışmalar olumlu sonuç verdi ve Topçuoğlu konağının restorasyonunun yapılması için anlaşma sağlandı.
 Anlaşma sonrası Güneysu belediyesi İl Kültür Müdürlüğü ile protokol imzalandı. protokol Rize İl Kültür Müdürü Esra ALEMDAROĞLU ile Belediye Başkanı Rıfat ÖZER arasında imzalandı.
 Aslına uygun restorasyon yapılacak olan Topçuoğlu Konağı Misafir hane olarak değil de Kent Müzesi olarak hizmet verecek şekilde dizayn edilecek.
 Harabe halindeki Topçuoğlu konağının aslına uygun olarak restorasyon yapılması ve Güneysu'ya kazandırılması çalışmaları hakkında Güneysu belediye başkanı Rıfat özer sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda su bilgiyi verdi:
 TOPÇUOĞLU konağının aslına uygun olarak tekrar ilçemize kazandırılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte yürüttüğümüz sürecin son aşamasına geldik.
 Bugün İl Kültür Müdürlüğü ile protokolü imzaladık.
 Bu süreçte desteklerini esirgemeyen, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir ALPARSLAN'a ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet MİNDER'e teşekkürü borç bilirim.
 ilçemize hayırlı olsun. dedi.

 Konu ile ilgili Güneysu belediyesinden yapılan açıklamada ise;
 Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Belediyemiz arasında "Şükrü Topçuoğlu Konağı" ile ilgili İlçemizdeki 102 ada 3 parselde bulunan tescilli taşınmazın restorasyonunun yapılarak "Kent Müzesine" dönüştürülmesine ilişkin protokol Rize İl Kültür Müdürü Esra ALEMDAROĞLU ile Belediye Başkanı Rıfat ÖZER arasında imzalandı. denildi.
ETİKETLER : a b c s t r o e d y z k l m
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur