Ramazan günlerinde, üreticimize eziyet etmeye ne hakkınız var?

Büyük Birlik Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı Abdülkadir USTA ,Bu Yıl budama alanı 10/1 den, 7/1'e çıkartılarak %43 oranında artış yapıldı, buda yetmezmiş gibi budama ölçüsüne de 20 cm den uzun olmayacak zorunluluğu getirilerek çay budaması adeta üreticimiz için eziyete ve çileye dönüştü.
Bu haber 2022-04-26 02:09:07 eklenmiş ve 416 kez görüntülenmiştir.
 Büyük Birlik Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı Abdülkadir USTA yaptığı yazılı açıklamada, Büyük Birlik Partisi Olarak yetkililere sesleniyoruz, Çay üreticimiz geçmiş yıllarda budamasını nasıl yapıyordu ise , bu yılda aynı şekilde budama yaptığı halde kısıtlama getirip,zorluk çıkartarak bu mübarek Ramazan günlerin de, üreticimize eziyet etmeye ne hakkınız var? dedi.
Başkan Abdulkadir Usta açıklamasına şöyle devam etti ;
 Bu Yıl budama alanı 10/1 den, 7/1'e çıkartılarak %43 oranında artış yapıldı, buda yetmezmiş gibi budama ölçüsüne de 20 cm den uzun olmayacak zorunluluğu getirilerek çay budaması adeta üreticimiz için eziyete ve çileye dönüştü. Zaten çiftçimiz yeterince stresli, Sezon öncesi %400 artan Gübre fiyatları ile zorda ve darda,gübrenin %50'sinin desteklenmesi umudu suya düşmüş ve Çay Kanununda ki 38 madde içinden Taban Fiyat uygulaması iptal edilmiş. 

Üstüne birde üreticimize budamayı da eziyete dönüştürüp 20 cm'le kısıtlamaya ve ürün kaybı yaşamasına neden olmaya gerek varmı?
 "BUDAMA'DA CM İLE ÖLÇÜM DÖNEMİ"
 Son günlerde bir çok çiftçimiz budama konusu ile ilgili yaşadıkları sıkıntıları bizlere ileterek destek istediler. Çay bahçelerinin budamasını yazdırmak için gelen memur arkadaşlar tarafından, Hassasiyet ile cm ile ölçüm yapılarak, bu kesim 20 cm'den fazla bunu yazamayız, tekrar kesmeniz lazım cevabı ile karşılaştılar.

 Büyük Birlik Partisi Olarak yetkililere sesleniyoruz, Çay üreticimiz geçmiş yıllarda budamasını nasıl yapıyordu ise , bu yılda aynı şekilde budama yaptığı halde kısıtlama getirip,zorluk çıkartarak bu mübarek Ramazan günlerin de, üreticimize eziyet etmeye ne hakkınız var? 
 "AYNI HASSASİYETİ ÇAY ÜRETİCİMİZİN SORUNLARI İÇİNDE GÖSTERSENİZ."
 Madem Çay da bu kadar Hassas ölçüp, biçiyorsunuz. Aynı hassasiyeti Çay Üreticimizi korumak için, gübre fiyatları, Çay Kanununa Taban Fiyat uygulaması konulması, 7 yıldır artmayan ve hala 13 kuruş olan destekleme primi, Üreticinin hakkı olan promosyonun alınması, oda ve borsanın 25 milyon TL'yi bulan kesintileri için, Ülkemize sokulan yaklaşık 100 Bin Ton kaçak çaya karşı, ÇAYKUR'un Bu yıl açıklanan 503 milyon TL zararı için neden göstermiyorsunuz. Oysa ki ÇAYKUR nasıl kârâ geçirilebilir, nasıl kapasitesi arttırılabilir, Faizsiz Finasman desteği nasıl sağlanabilir, daha çok Çay nasıl ihraç edilebilir, nasıl daha kaliteli çay üretilebilir, yeni yatırımlar, Projeler yapılmasından yana hassasiyet göstermek daha iyi olmaz mi?
 "ODA VE BORSA İTİNA İLE AİDAT KESER"
 Ayrıca Çay Üreticimizden İtina İle Aidat ve kesinti Yapmaktan Başka bir icraatları olmayan, Ziraat Odası ve Çay Borsası Üreticisini korumak olan Aslı görevinizi size hatırlattığımızda neden rahatsız oluyorsunuz, neden bu milletin duasını almak varken tepkisini almayı tercih ediyorsunuz. Para kesmeye aidat almaya gelince, iyi güzelde, birazda üreticiyi koruyup gözetseniz olmaz mi? Yıllarca Çay Üreticisi için ne yaptınız? Çıkıp açıklayın ki vatandaşımızda öğrensin. 
 "RİZE'Lİ VEKİLLERİMİZ SESSİZLİK ORUCUNDA"
 Asıl sorumluluk ve Yetki sahibi olan bu Aziz Milletimizin vekalet verdiği Rize'li Vekillerimiz, Rize'mizin ve Çay Üreticilerimizin sorunlarına karşı, sessizlik orucundalar, Milletimizle iletişimleri kopmuş bir halde, Sn. Cumhurbaşkanımızın gölgesine sığınmış bir şekilde, sözde siyaset yapıyorlar. Bakıyoruz ki, ordayız ,burdayız, sahadayız, toplantıdayız, danışma meclisindeyiz gibi sözde Rize Gündemi adı altında, kendi gündemleri ile meşguller. BBP Rize olarak, kendilerine tekrar buradan sesleniyoruz, Gölgede duranın, gölgesi olmaz. 
 "DERDİMİZ AZİZ MİLLETİMİZ VE ŞANLI DEVLETİMİZ"
 Büyük Birlik Partisi olarak Daima Necip Milletimizin sesi olacağımızı, Şanlı Devletimizin Yanında yer alacağımızı, Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun çizgisinde Aziz Milletimizin gerçek muktedir iktidarı için bu kutlu davada, Genel Başkanımız Sn.Mustafa DESTİCİ'nin önderliğinde azim ve kararlılıkla Rize'mize ola sevdamızla yolumuza devam ediyoruz. 
ETİKETLER : a b c s t r o e d y z k l m
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Mobil
Osman uzun 2022-04-26 21:38:13
Çayda 20cm dibden kesim zulumdur vallahide billahi Ak parti Rize'de sandığa gömülecek eskiden İnönüyu anlatırlardı eskilerimiz farkneki yazıklar olsun
Toplam 1 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur