TEKGIDA-İŞ sendikasından 1Mayıs kutlama mesajı...

TEKGIDA-İŞ sendikası, 1 Mayıs, alanlara çıkıp süslü birçok sözü peş peşe sıralama günü değil, işçi sınıfının varlığını hatırlattığı, taleplerini tek bir ses, tek bir vücut olarak haykırdığı bir gündür.
Bu haber 2022-04-26 02:37:39 eklenmiş ve 200 kez görüntülenmiştir.
TEKGIDA-İŞ  sendikası Yönetim kurulundan yapılan yazılı  açıklamada 1Mayıs birlik, beraberlik mücadele ve dayanışma gününü kutlarız. denildi.
TEKGIDA-İŞ sendikası yönetim kurulundan yapılan yazılı açıklama;
HAYATI VAR EDEN EMEKTİR! EMEK EN YÜCE DEĞERDİR!
1 Mayıs, alanlara çıkıp süslü birçok sözü peş peşe sıralama günü değil, işçi sınıfının varlığını hatırlattığı, taleplerini tek bir ses, tek bir vücut olarak haykırdığı bir gündür. Dünyayı kasıp kavuran salgın dolayısıyla 1 Mayısları alanlarda buluşamadan geçirmiş olsak da içi sınıfı olarak ne gücümüz zayıfladı ne de varlığımız değer kaybetti. Ancak cebimizdeki para, soframızdaki ekmek, işimizdeki güvence küçüldü. Bugün alanlara çıksak da çıkmasak da haykıracağımız talepler daha da can yakıcı boyuta geldi. İşçi sınıfına, daha da genelde halkın yoksullaşmasına, gelecek kaygısının artmasına kulaklarını kapatanlar, bugün bu sesi duymuyorsa yarın bedelini ağır ödemek durumunda kalacaklardır!

Pandemi tüm dünya ekonomisini etkilese de ülkemizi yakıp kavurdu. Ekonomik kriz ve işsizlik acil önlem alınması gereken başat konularken maalesef yanlış siyasi kararlar ve stratejiler üstüne pek çok sorunu da ekledi. Cumhuriyetin olmazsa olmazı demokrasi, parlamenter sistemin yapısı değiştirilerek etkisiz kılındı. “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözü TBMM’nin duvarlarında yazan bir yazıdan ibaret kaldı.

Komşularımızla sıfır sorun politikasının yerine, komşularımızdaki emperyalist saldırılara destek veren, saldırılar sonucunda yaşanan kaostan dolayı kontrolsüz göç alan, sınırları delik deşik edilmiş bir duruma gelinmiştir. Mülteci krizi ülkemizin neredeyse ilk gündem maddesi olmuştur. Yaşayan bu krizi çözemeyen, çözme iradesi göstermeyen iktidar partisi, içerideki kaosun da sorumlusudur.

Türkiye dış politikada ilkeli ve saygın duruşun yerine ikircikli ve tutarsız politikalar izleyerek, Uluslararası toplumda da saygınlığını kaybetti. Oysa cumhuriyet daha ilk yıllarında bile bulunduğu coğrafyanın koruyucusu ve güvenliğin teminatıydı.

Bugün 1 Mayıs’ta biz sadece ekonomik taleplerimizi sıralamayacağız. Bunun yanında bağımsız, laik, demokratik bir hukuk devleti, başı dik, kendi kaynaklarını kullanan, üreten ve geleceğe güvenle bakan bir ülke için de taleplerimizi haykıracağız!

Çünkü biliyoruz ki, ekonomik bağımsızlık olmadan tam bağımsız olunamaz! Tam bağımsız bir Türkiye isteğimizden asla vazgeçmeden, hakça, eşit, adil bir düzen kuruluncaya kadar mücadelemiz sürecek.denildi.
ETİKETLER : a b c s t r o e d y z k l m
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNDEM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur