“Ben Olsaydım” temalı bağımlılık ile mücadele çalıştayı Rize’de başladı.

Rize’de “Ben Olsaydım” Temalı Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı Düzenlendi.
Bu haber 2022-04-28 23:04:07 eklenmiş ve 200 kez görüntülenmiştir.
Bağımlılıkla mücadele kararları doğrultusunda 81 ilde gerçekleştirilen “Ben Olsaydım” temalı bağımlılık ile mücadele çalıştayı Rize’de başladı. 
Valilik koordinasyonunda, İl Sağlık Müdürlüğünün sekretaryasında İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen çalıştay saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.   Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Op.Dr.Seçkin Karaoğlu çalıştay hakkında genel bilgilendirici konuşmasını gerçekleştirdi. 
Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Karaoğlu, bağımlılıklar hakkında kısa bilgiler vererek uyuşturucu sigara alkol ve davranışsal bağımlılık olmak üzere dört gruba ayrıldığını söyledi. Tüm bağımlılık çeşitlerinin zaman içinde insan sağlığını ciddi boyutta zarar vererek fiziksel ve psikolojik değişikliğe yol açtığını, bağımlı kişinin toplumsal hayattan aileden kopmasına şiddete v e intihara kadar giden zararlara ve büyük travmalara yol açtığını belirtti. Aynı zamanda bağımlılıkla ilgili riskli dönemler ve riskli bireyler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.  
Sayın Karaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
Katılımcı olan tüm tarafların içinde yer aldığı herkesin sorunları ve çözüm önerilerini rahatlıkça dile getirebileceği “Ben Olsaydım” etiketi kullanılarak ilçelerimizde çalıştaylar tamamlanmıştır. Bugün de ilimizde bu çalıştayı gerçekleştiriyoruz. Çalıştay sonunda elde edeceğimiz görüş öneri proje ve faaliyetlerle ilgili il raporu hazırlanarak Sağlık Bakanlığına sunulacaktır. Tüm katılımcılara ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim dedi. 
Açılış konuşmasını yapan Rize Valisi Kemal ÇEBER, söz konusu programın toplumun tüm kesimlerini ilgilendirdiğini söyledi. Bu kapsamda çalıştayın önem arz ettiğini belirterek alt başlıkları hakkında bilgi veren ÇEBER, bağımlılıkla mücadelede herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini vurguladı.
Vali Çeber, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bağımlılıkla mücadele hepimizin topyekûn işin içinde olması, seferberlik anlayışı içerisinde bulunmamız gereken bir olay. Çünkü artık bu sadece bir sosyal problemin ötesinde, asayiş, toplumsal huzur ve güvenlik problemi olarak da ön plana çıktı. Onun için bu işin sadece emniyetimizin, kolluk gücümüzün, sağlıkçılarımızın mücadelesi şeklinde değil, toplumun tüm fertleri ve kesimleriyle yürütülmesi gerektiği gerçeğini, karşılaştığımız toplumsal olaylardaki sonuçlara baktığımızda bir kez daha görmüş oluyoruz." dedi. 
Çeber’in konuşmalarından ardından ilin bağımlılıkla mücadele sunumu Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Asuman OKUR tarafından gerçekleştirilerek oturumlara geçildi. İlk oturumda Davranışsal Bağımlılık konusunu ele alındı.  Dr. Öğr. Üyesi Yüksel Sümeyra Naralan ve Doç. Dr. Zeki Karataş moderetörlüğünde gerçekleştirildi. İkinci oturumda Uyuşturucu Bağımlılığı konusu değerlendirildi. İl Kültür Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu ve Beyaz Karanfil Derneği Başkanı Birsen Ertan oturumu yöneterek gün sonu değerlendirmesi gerçekleştirildi.
Çalıştayın ikinci gününde ilk olarak Tütün Bağımlılığı konusu ele alındı. İlk oturum Prof. Dr. Leyla Karaoğlu ve Doç. Dr. Neslihan Özçelik moderetörlüğünde gerçekleştirildi. Dr. Öğrt.Üyesi Meltem Puşuroğlu ve Op. Dr. Seçkin Karaoğlu moderetörlüğünde günün ikinci oturumunda ise Alkol Bağımlılığı konusu değerlendirildi. Değerlendirmeler ve katılımcıların önerileri ile çalıştay program tamamlandı.
ETİKETLER : a b c s t r o e d y z k l m
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNDEM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur