Bu ülkenin kaderi bilesinizinki bu hareketin seyriyle alakalıdır.


Bu haber 2022-05-01 23:59:16 eklenmiş ve 325 kez görüntülenmiştir.
Demokrat Parti Trabzon İl Başkanlığının Trabzon’da düzenlediği  İftar Programına katılan Demokrat Parti Genel Başkanı Afyonkarahisar Millet vekili Gültekin Uysal İftar sonrası Salonda bulunan yaklaşık 300 davetliye yaptığı konuşmada Önemli konulara değindi, genel başkan konuşma sonrası salonda bulunun davetlilerin sorunlarını dinledi. 
 
Demokrat Parti (DP) Trabzon  İl Başkanlığının düzenlediği  iftar programına  Demokrat Parti Genel başkanı Afyonkarahısar Milletvekil Gültekin Uysal, DP Teşkilat Başkanı, Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, eski bakan Eyüp Aşık, bölge il başkanları Rize İl başkanı Hamit Çelik, Rize Merkez ilçe başkanı M.Tuncay Yazıcı, Ardeşen  İlçe Başkanı Ayhan Yeniçırak, Güneysu İlçe Başkanı Mevlut Ak, ilçe başkanları ve partili 300'e yakın davetli katıldı.
 
Demokrat Parti Genel başkanı Gültekin Uysal konuşmasına Trabzonspor'un şampiyonluğu hayırlı olsun diyerek başladı, Genel başkan Gültekin Uysal hayırlı olsun Trabzonspor'un şampiyon alması Trabzon'da ne anlama geldiğini biliyoruz. 
Aslında sadece Trabzon için değil Anadolu'nun her tarafı için bir mücadele azminin bir isimi olmuş bayrağı olmuş, Taraftarı Trabzon'un dışında Anadolu'nun her yerinde var onu da biliyoruz zaten.dedi. 

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal Konuşmasına şöyle devam etti;
Değerli arkadaşlarım çok değerli misafirler. Rahmet ayındayız güzellikleri konuşmak isteriz. bu büyük ülke kıt kanaat imkanlarıyla pek çok şeyi başarmış. kıt kanaat imkanlarıyla pek çok sıçrama hamlelerini altına imza atacak iradeyi aklı kendi sillesinden çıkarta bilmiş. bir varlık yokluk mücadelesi denmiş Anadolu'da dar bir alana sıkıştırılmaya çalıştırılmış ama milletin azim ve kararlığını arkasına alarak kademe kademe büyüterek yakınlarda 102 yıldönümünü kutladık Türkiye Büyük Milet meclisini açarak bu yolu açmış ve bu güne kadar gelmişiz. 
Gönül arzu ederdiki  bugün her türlü imkan ve imtiyazından yararlanarak iktidar sahipleri bu büyük geçmişe sırtını döneceğine bu büyük geçmişe sırtını dayasın. 
Unutmak istediğimiz karagülleri kara ayları kara yılları bile 15 temmuz feto darbe teşebbüsüyle bu ülke yeniden yaşar hele gelmiş. 
Bu açıdan biz nerden geldiğimizi biliyoruz. bilmeyenlere inat biz neyi yapacağımızı bu aziz milleti bulunduğu coğrafyada başta olmak üzere uluslar arası alanda yeniden bir güç mekrebi içerisinde kudret kapasitesine denk bir büyük ülke olmamın nasıl olacağını elbet biliyoruz. 

Milletin potansiyelini ortaya çıkaracak olan siyasettir. ama gelin gürünki açık yüreklilikle Trabzon'dan bu salondan bu kürsüden ifade etmek isterim siyaset çürümüştür. 
 Maalesef siyasetin geneli temsili mekanizmalarının her noktasında olduğu gibi siyasetten sivil alana ticaret odalarına ziraat odalarına esnaf birliklerine maalesef temsil ettiği kitlelerin hak ve hukukunu korumak yerine aldıkları vekâleti ihanet eder temsilcileriyle doludur. 
Her gün büyük millet meclisinde milletin aleyhine düzenlemeler yapılıyor. Milletin aleyhine kanunlar çıkartılıyor, toplumsal meşruiyet bağı kopmuş siyaset kendi hayatını daha fazla sürdüremeyeceği ortadadır. 
Biz Demokrat Parti olarak diyoruz, herkes değişimi başka sahalardan başlatırken biz diyoruz ki önce siyaset değişecek sonra Türkiye değişecek. diyoruz.
Türkiye'nin meselelerini demokratik kanallara aktarabilmek şansımız hiç yok. hele hele bugün keyfileşen bir rejimin olduğu kuvvetler duymu diyerek Allahlın duasıyla bu aziz milleti yönetmekle görevlendirdiği biri var ona tabi olalım oda ne biliyorsa okusun denilerek icat edilmiş cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi adı altındaki işte bu düzenin getirdiği  ortadadır. 
Devraldıkları Türkiye'yi yok var sayarken eski Türkiye deyip yeni Türkiye deyip bölenlere parça yanlara buradan bir cif sözüm var bizim için eski Türkiye yok yeni Türkiye yok varsa yoksa Türkiye Cumhuriyeti var. Biz bunu biliyoruz. 
Bu devleti ele geçirme düşüncesiyle yola çıkmadık, geçici emanet edilmiş iradesini  10 yıllar boyunca bu milletin kör kuruşunu değerlendirmek için büyük Atatürkler başlayan tarihi  yürüyüşünde milletin bu bayrağı dahada ileriye yürütmek için menderes ne yapmışsa Demirel ne yapmışsa Özal ne yapmışsa hepsini rahmeteler yad ediyoruz aynısını yapmak durumundayız. 
Bu ülkenin kaderi bilesinizinki bu hareketin seyriyle alakalıdır. ne zaman biz düşüşe geçmişiz işte Türkiye'nin hali ortadadır. 
O açıdan ötekisi olmayan bir siyasetin, zihniyet sahibi olarak Ayyıldız' lı bayrağın altına yaşama iradesi  koymuş her bir vatandaşı eşit gören bir anlayış içerisinde, biz istiyoruz ki bu ülkede insanlarımız geleceğinden umutlu olsun biz istiyoruz ki analar babalar evlatlarının geleceğinden ümit var olsun ama gelin gürünki, şimdi bir bakan çıkmış yurt dışına mühendis ihraç ediyoruz diyor. Sağlık bakanı da herhalde çıkıp övünerek derki yurt dışına doktorlar ihraç ediyoruz, bir ülke için şundan daha büyük felaket olamaz.
Yetişmiş insan gücünün gelecek hayalının kurmadığı  bir ülkeden daha büyü bir felaket olamaz.
Değerli dosalarım önümüze bir tercihle belki pek çok şeyin tercihini yapacağımız önemli bir seçim var. 
Ya Türkiye tarihi yürüyüşüne devam edecek herkesin hukukundan emin olduğu bir Türkiye olacak. 
 Herkesin eşit fırsatlara sahip olduğu bir Türkiye olacak, herkesin eşit muamele gördüğü bir Türkiye olacak yada keyfi bir rejim elinde lütfedildiği kadar hak hukuka rıza gösterecek. işte önümüzdeki tercihi budur. 
 Sağımızdan solumuzdan yapılan telkinlere kulak asmadan, kurucu irademizin ortaya koyduğu fikir, irade, anlayış, tez, ideal ne varsa onlara kendimizi bağlı hissederek bu günün Türkiye'sinde rotamızı çizmeye gayret ediyoruz. 
 Kendimizin bir kariyer planımız yok çok şükür sizlerin iradeleriyle beraber benim için bir ömür boyu övünç vesilesi olacak bu partinin genel başkanlığını taşıyoruz bundan daha büyük bir şeref bizim için olamaz zaten.  
Biz istiyoruz ki milletimiz akılsızlar elinde inim inim inlemesin, milletimiz inletilmesin. şeklinde ifadelerde bulundu. 

ETİKETLER : a b c s t r o e d y z k l m
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur