YEDİ YILDIR 13 KURUŞ OLAN DESTEKLEME, ARTIK GÜNCELLENMELİ

Büyük Birlik Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı Abdülkadir USTA, Destekleme Tutarı son yedi yılın Eflasyon oranları dikkate alınarak, 13 Kuruştan En az 1 TL yapılmasını dile getirmiştik.
Bu haber 2022-05-07 01:04:29 eklenmiş ve 169 kez görüntülenmiştir.
Büyük Birlik Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı Abdülkadir USTA ''Çay sezonu öncesi tüm üreticilerimiz, Yaş Çay fiyatında ciddi bir artış beklerken, Yedi Yıldır 13 Kuruş olan destekleme fiyatı ise, malesef gözden kaçırılıyor. BBP Rize olarak Destekleme Tutarı son yedi yılın Eflasyon oranları dikkate alınarak, 13 Kuruştan En az 1 TL yapılmasını dile getirmiştik. Böylece hem verilmeyen artış farkının verilmesi, hemde çiftçimiz bu ücretle gübresinin alınması sağlanmış olur. Bu konuda tüm Vekillerimizi, siyasileri, STK ve odaları ortak ses olmaya davet ediyoruz.
 2022 YILI YAŞ ÇAY FiYATI İSE;
 Son bir yılda Gıda, Sanayi, Üretim, Enerji, Akaryakıt, Tarım Ürünleri, imalat, inşaat, Gübre, vs. Gibi sektörlerde fiyat artış ortalaması %300 geçmiş durumda. Yaş Çay Fiyatının artışında bu oran baz alınmalı ki, Alım gücünün ve Çiftçimizin korunması sağlanmış olur. Birileri diyecek Başkan Oda çok olmadımı, Hayır bu Üreticinin hakkı olur. Diğer türlü siz çiftçimizin hakkını vermemiş, tarımı desteklememiş olursunuz. Esas olan Alım gücünün korunmasıdır. 1 Ton Çay ile üretici geçen yıl, ne alıyorsa aynısını alması ve istemesi hakkı değilmi? Enflasyonun %70 olduğu gerçekçi değildir. Piyasa ve pazar ortadadır. Ve bizat bunu Aziz Milletimiz yaşamaktadır. 
 KURUÇAY FiYATI, EFLASYONA NEDEN KURBAN EDİLİYOR?
 Yaş Çay Fiyatına gelecek olan yüksek bir zam ile, o vakit Kuruçay fiyatları da artmalıdır. Ne ÇAYKUR nede özel sektör artan maliyetlerle işin içinden çıkamaz, bu bir gerçektir. Şimdiye kadar artış yapılmayışıda yanlıştır. Eflasyon Oranlarında iki-üç Puan faktan dolayı Çay Üreticimiz ve Çay Sektörü kurban edilmemelidir. Çünkü Nasıl Petrolün Varil fiyatında anlık oynaması gece yarısı akaryakıt fiyatlarına mecburi yansıyor ise, Elektirik ve Doğalgaz da böyle ise, Yaş Çay fiyat artışı ve Eflasyon Oranları kadar muhakkak kuru çay fiyatlarida Parelel bir şekilde yansıtılmalıdır. Doğrusu da budur. Yapılması gereken Devletimiz Maliyetleri düşürüp alım gücünü arttırıcı politikalar izlemesi üretimi, tarımı desteklemesidir. Yoksa Kuru Çay fiyatını sabit tutmakla bu işler düzelmez. Eflasyon engellenemez. 
 14 Mayıs'ta Sayın Cumhurbaşkanımızın Rize Artvin Havalimanı Açılışında, Yaş Çay Taban Fiyatının Çay Üreticimizin beklentisini karşılayacak şekilde açıklamasını umut ediyor, destekleme tutarının da Sn. Genel Başkanımız Mustafa DESTİCİ'ninde ifade ettiği gibi En az 1 TL yapılarak güncellenmesini istiyoruz. Bu Artışlar Ana Yasamızın Hakça ve Adaletçe ilkesine de uygun düşecektir. Ayrıca her daim Çay Üreticimizin sesi, Çay Kanunu, Taban Fiyat, Promosyon haklarının takipçisi olmaya devam edeceğiz. Herşey Aziz Milletimiz ve Şanlı Devletimiz İçin''
ETİKETLER : a b c s t r o e d y z k l m
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur