Rize`de `Sağlıklı Dişler Sağlıklı Nesiller` Projesi...

Rize`de "Sağlıklı Dişler Sağlıklı Nesiller" Projesi kapsamında öğrencilere ağız ve diş sağlığı bakım seti hediye edildi.
Bu haber 2017-04-08 21:32:53 eklenmiş ve 761 kez görüntülenmiştir.

İl Milli Eğitim ve İl Halk Sağlığı müdürlüklerince ortaklaşa yürütülen "Sağlıklı Dişler Sağlıklı Nesiller" Projesi kapsamında Hüseyin Yardımcı İlkokulu`nda program düzenlendi.

Sağlık Bakanlığı Diş Sağlığı Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından geliştirilen "Sağlıklı Dişler, Sağlıklı Nesiller" projesi kapsamında Rize Hüseyin Yardımcı İlkokulunda öğrencilere diş fırçası, ağız ve diş sağlığı broşürleri dağıtılarak, diş sağlığına yönelik Diş Hekimi Çiğdem Tosun tarafından eğitim verildi.

Programa katılan ve öğrencilere ağız ve diş sağlığı bakım seti hediye eden İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, ağız ve diş sağlığının son derece önemli olduğunu söyledi.

Tepe, "Ağız ve diş sağlığı bütün insanlar için özellikle çocuklar için çok önemli. İnsanın beslenmeye ihtiyacı var bu sebeple dişlerimize ve sağlıklı bir ağız yapısına da ihtiyacımız var. Bundan dolayı da hepimiz çocukluktan itibaren diş sağlığına gereken önemi verip her gün dişlerimizi en az 2 kere fırçalamalıyız." diye belirtti. 

Herkesin düzenli olarak diş fırçalaması ve doktor kontrolünden geçmesi gerektiğini ifade eden Tepe, şunları söyledi:

"Okul çağına gelen her çocuğu eğitim öğretime dâhil edip sağlıklı şekilde yetiştirmek için çalışıyoruz. Bu nedenle sizlerin sağlığının korunması da bizler için çok önemli. Bu nedenle düzenli olarak doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız okullarımızı ziyaret ederek sizlere bilgiler veriyor ve taramalar yapıyor. Sizler de düzenli olarak dişleri fırçalayarak ağız ve diş sağlığınızı koruyabilirsiniz."

Diş ve diş eti hastalıklarının Türkiye`de sık rastlanan sağlık sorunları arasında yer aldığını belirten Tepe,"Koruyucu florür vernik uygulaması, özellikle yüksek risk grubu çocuklarda diş çürüklerini önlemek için uygulanan bir yöntemdir." diye konuştu.

Programa İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Dilek Ercan Köse, Diş Hekimi Çiğdem Tosun, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

 Rizehaber.

ETİKETLER : Rize diş
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer MAGAZİN haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur