BUGÜN DÜNDEN DAHA GÜÇLÜYÜZ!

Türk Eğitim Sen Rize Şube Başkanı Murat KÖSEOĞLU bir basın açıklaması yayınlayarak; Türk Eğitim Sen Rize Şubesi’nin geçen yıl 1426 olan üye sayısının bu yıl 187 artışla 1613’e yükseldiğini belirtti.
Bu haber 2022-05-28 02:21:44 eklenmiş ve 209 kez görüntülenmiştir.
Türk Eğitim Sen Rize Şube Başkanı Murat KÖSEOĞLU bir basın açıklaması yayınlayarak; Türk Eğitim Sen Rize Şubesi’nin geçen yıl 1426 olan üye sayısının bu yıl 187 artışla 1613’e yükseldiğini belirtti.
 Köseoğlu; “İmzalanan mutabakat metnine göre Milli Eğitim de geçen yıl 1279 olan üye sayımız bu yıl 1416, Üniversite de geçen yıl 147 olan üye sayımız bu yıl 197 olmuştur.”dedi.
 PAZAR VE KALKANDERE’DE YETKİ TÜRK EĞİTİM SEN’İN
 Pazar ve Kalkandere ilçelerinde bu yıl Türk Eğitim Sen’in malum sendikadan yetkiyi aldığını belirten KÖSEOĞLU, önümüzde ki yıl Allah’ın izni, eğitim çalışanlarının teveccühü ile il genelinde yetkiyi alacaklarını belirtti.
 Türk Eğitim Sen Rize Şubesi;
 2019 Yılında 1377
 2020 Yılında 1406
 2021 Yılında 1426 
 2022 Yılında 1613 
 üye sayısına yükselerek her yıl büyümeye devam ediyor.
 YALANA ALGIYA GEREK YOK! KAMU çALIŞANLARINI %0 (SIFIR) ZAMMA MAHKUM EDEN MALUM SÖZDE YETKİLİ SENDiKANIN ÜYE SAYISI DÜŞTÜKÇE DÜŞÜYOR, DÜŞÜŞLERİ BU YILDA DEVAM ETTİ!
 Kamu çalışanlarını %0(sıfır) zamma mahkum eden malum sendika; geçen 4 yılda olduğu gibi bu yılda üye sayısı azalarak hak ettiği yöne doğru gerilemeye devam ediyor.
 Malum sendikanın üye sayısı geçen yıl 2246 iken bu yıl 176 düşüşle 2070 olmuştur.
 Koltuğa yapışık yaşayan bazı sözde okul müdürlerinin!!! Eğitim çalışanlarını diğer sendikalardan istifa ettirmek suretiyle işi gücü bırakıp bu malum yapıya üye yapmak için sarf ettikleri enerji bu düşüşe engel olamamıştır.
 Bazı İlçe Milli Eğitim Müdürleri yetkili sendika olmamamız için büyük emek sarf etmişlerdir.
 Hiç kimse aklımızla alay etmesin, sabrımızı yanlışa yormasın, zira biz her şeyin, herkesin! farkındayız.
 GEÇEN YIL 2022- 2023 YILLARINI KAPSAYACAK OLAN TOPLU SÖZLEŞME FİYASKOSUNA HAZIR OLUN DEMİŞTİK, HAKLI çIKTIK!
 Malum sen; TÜİK verilerine göre! %100 e yaklaşan enflasyon karşısında %5 + %7 gibi komik bir sefalet zam oranına hakem heyetine dahi gitmeden alkışlarla, davul zurna ile imza atarak kamu çalışanlarını akıl almaz bir zarara ve geçim sıkıntısına sürüklemiştir.
 Türkiye Kamu Sen’in masadan kalktığı fakat malum sen’in alkışlarla imzaladığı toplu sözleşmenin; yıllardır itibarı ve mesleki onuru iğdiş edilmiş, zamsız! enflasyon farklarıyla üç kuruşa razı edilmiş eğitim çalışanları, bunun tevekkül edilesi bir yazgı olmadığının, aslında tüm yaşananların beceriksizlik, emek ve sayı üzerinden kirli pazarlıklara dair utanası bir başarısızlık olduğunun farkındalar.
 MEMURLAR YOKSULLUK SINIRINDA çIRPINIRKEN 
 LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜTMEYE çALIŞAN SÖZDE YETKİLİ SENDİKA NEREDEDİR? 
 Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi’nin yapmış olduğu 2022 Nisan ayına ait asgari geçim endeksi sonuçları açıklanmıştır. Türkiye İstatistik Kurumu’ndan alınan Nisan 2022 fiyatlarına göre yapılan araştırmada çalışan tek kişinin yoksulluk sınırı 6.684,54 TL olarak hesaplanmıştır.
 4 kişilik bir ailenin aylık gıda harcaması toplamı ise 3.916,23 lira olmuştur. Nisan 2022 itibarı ile ortalama 6.285,60 TL ücret alan bir memurun ailesi için yaptığı gıda harcaması, maaşının %62,30’unu oluşturmuştur. 
 Türkiye İstatistik Kurumu verilerinde 1.399,84 lira olarak belirlenen kira gideri ise Nisan 2022 ortalama maaşının %22,27’sine denk gelmiştir. Buna göre bir memur, ortalama maaşının %84,57’sini yalnızca gıda ve barınma harcamalarına ayırmak zorunda kalmıştır. 
 Diğer ihtiyaçlarını karşılamak için ise maaşının %15,43’ü kalmıştır. Ortalama ücretle geçinen bir memur ailesinin ulaşım, sağlık, eğitim, haberleşme, giyim gibi diğer zorunlu ihtiyaçlarını karşılaması için Nisan 2022 maaşından geriye yalnızca 969,87 TL kalmıştır. 
 4 YIL BOYUNCA %0  (SIFIR) ZAM ALABİLEN MALUM SENDİKA OLSA NE OLUR OLMASA NE OLUR!
2022 Yılında; %5 + %7
2023 Yılında; %8 + %6 
Kamu çalışanlarının alım gücü enflasyon karşısında günden güne erimiş, Haziran ayına yaklaştığımız şu günlerde %100’lere dayanan enflasyon karşısında dönemlik ortalama %6,5 zam! alabilen daha doğrusu verileni teslimiyetçi bir tutumla boyunlarını bükerek kabul eden, bu tarihi iş bilmezliği de tarihi başarı diyerek kümülatif! Olarak yutturmaya çalışan sözde yetkili! malum sendikanın foyası çok değil toplu sözleşmeyi imzaladıktan 6 ay sonra ocak ayında  yıllık enflasyonun yüzde 48,69 olarak açıklanmasıyla ortaya çıkmıştır. 
Son 4 yılın zam oranları incelendiğinde kamu çalışanları, oransal olarak verilen zammın enflasyon altında kalmasından dolayı zam alamamıştır.
Yani verilen zam değil rakamın enflasyon farkına eşitlenmesidir. 
Zamdan söz edilebilmesi için rakamın enflasyon ortalamasından fazla olması gerekmektedir. Bu tarihi başarı da sözde yetkili malum sendikaya aittir!
TÜRK EĞİTİM SEN;  İLKELERİNDEN, KARARLILIĞINDAN VE İNANÇLARINDAN TAVİZ VERMEDEN, EĞİTİM ÇALIŞANLARININ TEVECCÜHÜ İLE  BÜYÜMEYE DEVAM EDECEKTİR
Türk Eğitim-Sen Rize Şubesi olarak, kamuda ehliyet, liyakat, adalet ve sadece devlete sadakate dayanan bir hak sistemin tesisi için elimizden gelen çabayı ortaya koyacağız. Hiçbir kamu çalışanının dünya görüşüne, etnisitesine, mezhebine, meşrebine bakılarak negatif ayrımcılık yapılmasına, ötekileştirmesine müsaade etmeyeceğiz. Anlık üye kazanma uğruna tutamayacağımız hiçbir sözü vermedik vermeyeceğiz, bireysel çıkarlar vaat ederek üye yapmadık, yapmayacağız, insanların umutlarından, acziyetlerinden üye devşirmedik, devşirmeyeceğiz. Hiçbir kamu çalışanını tehdit, korku, şantaj ve baskıyla üye yapmadık, yapmayacağız. 
Gönlünü kazanmadan, rızasını almadan hiçbir kamu çalışanını üye yapmadık, yapmayacağız. Kamu alanında en alttan en üste bürokratik yapının sendikal mücadelede taraf olarak, orantısız güç kullanarak sendikal rekabete haksız müdahalesine izin vermeyeceğiz. 
Kamu çalışanları için hayati önem arz eden, önümüzdeki yıl imzalanacak ve 2023-2024 yıllarını kapsayacak olan  Toplu Sözleşme öncesinde kamu çalışanlarının malum sözde yetkili sendikaya  dersini, Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen’e de yetkiyi vereceklerinden şüphemiz yoktur.
Bu büyük mücadeleye tüm inanmışlıkları ile kendilerini adayan, her türlü özveri ile emek harcayan, İl Yönetim Kurulu Üyelerimize, İlçe/ Üniversite Temsilcilerimiz ve İlçe/Üniversite Yönetim Kurulu Üyelerimize, Kadın Komisyonumuza, Denetleme ve Disiplin Kurulu Üyelerimize, Okul/Kurum temsilcilerimize, bizimle yol yürüyen  1613 cesur yürekli üyemize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.
Alın teriniz mücadelemizin alın yazısıdır.
Selam olsun adam gibi adamlara,
Selam olsun baskılara rağmen dik duranlara,
Selam olsun olduğu gibi görünenlere göründüğü gibi olanlara,
Selam olsun bize güç verenlere,
Selam olsun 1613 cesur yürekli eğitim çalışanına. 
VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN, 
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!
ETİKETLER : a b c s t r o e d y z k l m
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Rize Haber haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur