CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz: “Cengiz’in kamyonlarına ucuz mazot mu satılıyor”


Bu haber 2022-06-17 15:01:20 eklenmiş ve 164 kez görüntülenmiştir.
 CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz AKP’ye yakınlığı ile bilinen Cengiz İnşaat’ın Rize’de yapılan İyidere Lojistik Liman inşaatı, Şehir Hastanesi dolgu inşaatı ve Rize – Artvin Havaalanı dolgu inşaatında çalışan iş makineleri ve kamyonların ucuz mazot aldığına dair kamuoyunda seslendirmeler olduğunu belirterek, “İş makineleri ve kamyonlarda kullanılan mazotun fiyatı nedir?” dedi. 

 CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz tarafından yapılan yazılı açıklamada, akaryakıt fiyatlarına yapılan sürekli zamların sonucunda mazot ve benzin fiyatlarının 30 TL sınırına yanaştığı anımsatılarak, “En son yapılan zamlarla mazot 27,89 TL , benzin 28,44 TL olmuştu. Her türlü ticari ve özel araçların yüksek fiyatlarla akaryakıt aldıkları, zararına çalıştıkları ve kontak kapatmayı düşündükleri bir dönemde Cengiz İnşaata ait kamyonların ucuz fiyattan mazot aldıklarına dair kamuoyunda seslendirmeler yapılmaktadır. 
 Akaryakıt fiyatlarına yapılan son zamlar kamyoncuların, minibüsçülerin, dolmuşların, tırcıların, otobüslerin zararına çalışmasına neden olmakta diğer araç kullanıcılarının ise araçlarının kullanamayacak ve kontaklarını kapatacak hale gelmelerine neden olmuştur.
 Çay nakli yapan kamyoncular, okulların servis araçları, taksi duraklarında ki taksiler, ilçeler arasında yolcu taşıyan minibüsler ve şehirlerarası çalışan otobüsler ve yük taşıyan kamyon ve tırlar ve diğer ticari araç kullanıcıları düşük fiyatlarla zararına çalışmalara mahkum edilmektedir. Ticari ve özel araç kullanıcıları konta kapatacak hale gelmiştir” dedi. 

 “Kullandıkları mazotun fiyatı ne”

 İktidara iş makinelerinin kullandığı mazot fiyatını sorulan açıklamada, “Hatırlayalım, hatırlatalım 2013 yılında 3. havaalanı inşaatında çalışan Cengiz İnşaata ait kamyonlara ucuz fiyata yakıt kullandırılmıştı. O zaman Çiftçilere 4 TL’den kullandırılan Mazotlar 3.Havaalanında çalışan Cengiz inşaata ait kamyonlara 1,15 TL’den kullandırılmış ve konu ulusal başına yer almıştı.
 (kaynak Link: https://www.sözcü.com.tr/2015/gündem/üçüncü-havalimanı-inşaatında-ucuz-mazot-skandalı-835008/)
 Bu konuda gene aynı bilgiler kamuoyunda dillendirilmektedir. Burada soruyoruz : İyidere Lojistik Liman inşaatı , Şehir Hastanesi dolgu inşaatı ve Rize – Artvin Havaalanı dolgu inşaatında ve devam eden işlerde çalışan İŞ MAKİNELERİ VE KAMYONLARDA KULLANILAN MAZOTUN FiYATI NEDİR ? BURADA İŞ YAPAN FİRMALARA MAZOT KAÇ TL’DEN SATILMAKTADIR ? EĞER BU FİRMALARA UCUZ MAZOT SATILIYORSA ZARARINA çALIŞAN MİNİBÜSÇÜNÜN, DOLMUŞÇUNUN,SERVİSÇİNİN, TAKSİCİNİN, KAMYONCUNUN,OTOBÜSÇÜLERİN VE DİĞER TİCARİ VE ÖZEL ARAÇ SAHİPLERİNİN GüNAHI NEDİR?” ifadeleri kullanıldı.
 
 
Haberin yayınlanmasından sonra Ucuzmazot satışı hakkında cengiz inşaattan şu açıklama yapıldı,
ETİKETLER : a b c s t r o e d y z k l m
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur