Güneysu Ortaköy Hacı Hafız Yusuf Yılmaz Kur'an Kursu dualarla açıldı...

Rize'ye gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yapımı biten ve Diyanet Vakfı'na devredilen, Ortaköy Hacı Hafız Yusuf Yılmaz Yatılı Kız Kur'an Kursu'nun açılışı gerçekleştirdi.
Bu haber 2022-06-17 19:29:55 eklenmiş ve 273 kez görüntülenmiştir.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Rize’nin Güneysu ilçesinde yapımı tamamlanan Güneysu Ortaköy Hacı Hafız Yusuf Yılmaz Kur'an Kursu’nun açılışını gerçekleştirdi.
 
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş açılış töreninde yaptığı konuşmada, Hz. Peygamberin Mekke’den Medine’ye hicret ettiğinde ilk olarak Suffeyi açtığını, günümüzde Kur’an kurslarının da Suffe görevi gördüğünü söyledi.
 
Başkan Erbaş, bütün peygamberlerin toplumlarına Kur’an-ı Kerim’in ilkelerini tebliğ ettiğine dikkat çekerek, “Peygamberlerin sonuncusu Hazreti Muhammed Mustafa Efendimiz (s.a.s.) emirleri, ilkeleri, ahlaki ilkeleri Kur’an ile toplu olarak bütün insanlığa getirmiştir.” dedi.
“Kur’an’daki bütün hükümler toplumsal dengeyi muhafaza etmek içindir”
“Allah indinde din İslam’dır.” ayet-i kerimesini hatırlatan Başkan Erbaş, “Kur’an-ı Kerim, insanların kendi aralarındaki toplumsal dengeyi muhafaza etmek için gönderilen bir kitaptır. İçindeki bütün hükümler, bütün emirler insanlar o denge içerisinde yaşasınlar diye gönderilmiş. Yoksa Milli Şairimiz Akif’in dediği gibi mezarlıklarda okunması için değil.” diye konuştu.
“Kur’an’ı gönlüne, zihnine yerleştiren kişi insanlara zulmetmez”
Başkan Erbaş, Kur’an’ı gönlüne, zihnine yerleştiren kişinin insanlara zulmedemeyeceğini belirterek, “Rabbimiz Kur’an’da; ‘Haksız yere bir insanı öldürmek bütün insanlığı öldürmek gibidir. Bir insanı kurtarmak da bütün insanlığı kurtarmak gibidir.’ buyuruyor. İşte Kur’an bunu sağlıyor. Kuralsızlık ise kötülüğü getiriyor, zalimliği getiriyor. Biz yeryüzünde iyilik hakim oluncaya kadar elimizde, kalbimizde Kur’an sevgisi ve zihnine Kur’an’ı yerleştirmiş nesiller yetiştirerek bunu sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.
Törende, Rize Valisi Kemal Çeber ve Rize İl Müftüsü Naci Çakmakcı da birer konuşma yaptı.
Törene, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Minder, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin ve çok sayıda davetli katıldı.
ETİKETLER : a b c s t r o e d y z k l m
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Mobil
Emrullah ERDOĞAN 2022-06-17 19:41:34
Maşallah RABBIM sayılarını artırsın. Böyle güzel mabetlerin açılışına şahitlik etmek gurur verici.
Toplam 1 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer DİNİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur