Rize Pomem’de Mezuniyet Heyecanı...

Rize Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde 8 aylık eğitimlerini tamamlayan 559 öğrenci düzenlenen 27. mezuniyet töreniyle polisliğe ilk adımı attı.
Bu haber 2022-06-22 17:39:23 eklenmiş ve 197 kez görüntülenmiştir.
Rize Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde 8 aylık eğitimlerini tamamlayan 559 öğrenci düzenlenen 27. mezuniyet töreniyle polisliğe ilk adımı attı.

Rize Yenişehir Kapalı spor salonunda düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlandı. Dönem birincisi Berkay Menemen mezunlar adına konuşma yaparak yaş kütüğüne dönem plaketini çaktı.

Rize POMEM Müdürü Kenan Şaban Süzgün’ün açılış konuşmasının ardından Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş video konferans yöntemiyle törene katılarak konuşma gerçekleştirdi. Aktaş konuşmasının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu cep telefonundan aradı. Bakan Soylu telefonla bağlandığı törende mezun olacak olan öğrencilere hitap etti. 

Törende Konuşan Rize Vali Vekili Gülhani Ozan Sarı, mezun olacak öğrencilerin aldıkları eğitimle emniyet teşkilatını büyük bir güç katacaklarını belirterek, “Değişim ve dönüşümün çok hızlı yaşandığı bir yüzyılda yaşıyoruz. Böylesi değişim ve döşümün yaşandığı bir dönemde insanların kurumların ve devletlerinde bu dönüşüme ayak uydurması bir zarurettir.

Emniyet teşkilatımız hem beşeri sermayesini hem de teknolojik dönüşümünü büyük bir ivme ile gerçekleştiriyor. Bugün mezun olma ehliyetini alarak bu şerefli teşkilatın mensubu olmanız daha farklı bir özellik arz ediyor. Sizler verdiğimiz amansız mücadelede ailelerinizden aldığınız terbiye ve ahlak ile okullarda amirlerinizden aldığınız disiplin, nitelik ve kabiliyetler ile emniyet teşkilatımıza büyük bir güç katacaksınız.

Mesleğinizi icra ederken uymanız gereken bir takım kural ve kaideler de olduğunu unutmamınız gerekir. Sizler bu mesleği tercih ederek olağan ve sıradan olmayı reddettiniz. Sizlerin mesleği sürekli olarak öğrenmeye açık olmayı gerektirir. O nedenle değişime, öğrenmeye ve yeniliklere kapınızı açmaya hazır olmalısınız. Kendi bilgi ve birikiminizi arttırmaya meyilli ve gayretli olmalısınız.

Büyük değişime ayak uydurukken emniyet teşkilatımızın ne kadar hızlı bir ivme kat ettiğini hepiniz yaşayarak müşahede edeceksiniz. Teknolojiyi tanıyan, değişen dünyanın gerekliliklerine ayak uydurabileceğine inandığımız siz sevgili kardeşlerimizden beklentimiz yetkinliklerinizle bu teşkilatın ivmesine ayak uydurmak ve buna katkı sunmanızdır.

Görevinizi yaparken bir prensipleriniz olmalı, mefkûreniz, hayaliniz, hedefiniz ve idealiniz olmalı. Hedefi ve ideali olmayan bir kişinin başarılı olmayacağını biliyoruz. Ruhsal, fiziksel ve zihinsel olarak kendinizi geliştirmek ve dengede tutmak zorundasınız. Başarılı olmanın temel prensibi budur.

Devletimizin en önemli ve kıymetli varlığı vatandaşlarımızdır. Bu aziz milletin her bir ferdi bizim için kıymetli ve değerlidir. Her bir emniyet teşkilatı mensubumuzun görevini yaparken, onları kırmamasını arzu ederiz. Onların devletlerine olan güvenlerini sarsmamalarını arzu ederiz. Nitekim bu temel prensipler bizin engin tarihimizden ve kültürümüzden asırları delen medeniyetimizin temel prensiplerinden size yol ve ışık göstererek damıtıldı. Bu eğitimlerin hepsini aldınız.

Bugün sizlerin mezun olmasına vesile olan polis okulumuzun çok değerli yöneticilerine teşekkür esiyorum. Sizi bu noktalar getiren ailelerinize gayretleri, emekleri ve bu pırıl pırıl evlatlarımızı yetiştirdiği için saygılarımı arz ediyorum” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından dereceye giren 10 öğrenciye hediyelerinin verildiği törende, yeni mezun 559 öğrenci yemin ederek polisliğe adım attı.

Törene; Rize Vali Vekili Gülhani Ozan Sarı, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Cumhuriyet Başsavcı Mehmet Patlak, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Vekili Prof. Dr. Ali Bilgin, Rize Baro Başkanı Umit Peçe, Rize Vali Yardımcıları Ömer Faruk Duman, Sedat Sezik, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hakan Dedebağı, İlçe Kaymakamları, Rize POMEM Müdürü Kenan Şaban Süzgün ve mezunların aileleri katıldı.
ETİKETLER : a b c s t r o e d y z k l m
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Rize Haber haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur