Ardeşen’de, “Aile ve Çocuk Semineri-2” düzenlendi...

Rize İl Sağlık Müdürlüğünce ailelere yönelik “Aile ve Çocuk Semineri” gerçekleştirildi.
Bu haber 2022-07-07 01:10:34 eklenmiş ve 197 kez görüntülenmiştir.
 Rize İl Sağlık Müdürlüğü ile Ardeşen Belediyesi tarafından organize edilen ‘‘Aile ve Çocuk Seminerine’’ 100’ü aşkın vatandaş katıldı. 
 Ardeşen Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminere Ardeşen Kaymakamı Ekrem Çeçen, Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Seçkin Karaoğlu, aileler ile diğer ilgililer katıldı.
 Çocuklarımızın bedensel ve ruhsal gelişimi, teknoloji bağımlılığı ile sık görülen davranış bozuklukları konularında ailelerimizin yaşadıkları zorlukları ve çözüm önerileri ele alındığı seminerde Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yasin Yıldız ile Çocuk ve Ergen Hastalıkları ve Ruh Sağlığı Uzmanı Dr. Merve Yazıcı konuşmacı olarak yer aldı.
 Doç. Dr. Yasin Yıldız, teknolojinin hayatımızdaki etkileri, bunun çocuklardaki yansıması, kontrol edilmekte zorlanılan sınırı ve sonuçta ortaya çıkan teknoloji bağımlılığı düzeyleri hakkında bilgiler sundu. Sunumda ayrıca, teknolojinin çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirmek ve faydalı kullanıma yönlendirmek için anne-babalara "dijital ebeveynlik" ve farkındalık oluşturulması adına ‘‘Dijital Detoks’’ hakkında bilgiler verildi.
 Uzman Dr. Merve Yazıcı ise sunumunda; çocuklarda ruhsal ve bilişsel gelişim sorunları ve erken tespit edebilme yöntemleri, bazı davranışsal sorunları klinik yardıma ihtiyaç duymadan nasıl çözümlenebileceğine dair bilgilere ve ne zaman uzman görüşüne başvurulması gerektiği üzerine bilgiler paylaşıldı.
 Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı konuşmada, halkımızdan gelen talepler ve Müdürlüğümüzce tespit edilen bazı ihtiyaçlar doğrultusunda düzenlediğimiz değerli hocalarımızın sunumlarıyla gerçekleştireceğimiz seminere ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür ederek ‘‘Çocuk sağlığı alanında tedavi hizmetlerinin yani sıra koruyucu ve önleyici sağlık hizmetlerine önemli ölçüde eğileceğiz. Bu kapsamda siz ebeveynlerin katılımlarda bulunduğu sürece bizlerde çocuklarımızın geleceği için değerli hocalarımızla beraber faaliyetlerimizi sürdüreceğiz.’’ şeklinde konuştu.
 Seminer sonunda Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya sunumu gerçekleştiren hocalara hediye takdiminde bulundu.
ETİKETLER : a b c s t r o e d y z k l m
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur