Güneysu Arapdüzü mesire alanı kaderine terk edildi...

Güneysu Arapdüzü mesire alanı 2014 yılında Güneysu Kaymakamı şimdi Kayseri Valisi olan Gökmen Çiçek'in önderliğinde yapıldı, yapılan bu tesis maalesef günümüzde bakımsızlık yüzünden çürüyüp dökülüyor.
Bu haber 2022-08-14 16:16:03 eklenmiş ve 374 kez görüntülenmiştir.
Rize'nin Güneysu İlçesi Handüzü yaylası Doğa parkı içerisinde 1800 metre rakımda bulunan Arapdüzü Mesire Alanı yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri oldu, her geçen gün ziyaretçisi çoğalan Arapdüzü mesire alanı maalesef bakımsızlık ve ilgisizlik nedeniyle ahşap korkuluklar seyir terasları ve köprülerin çürümesi nedeniyle ziyaretçilerin rahat gezip dolaşmasına mani oluyor.
 
2014 yılında Güneysu Kaymakamı şimdi Kayseri Valisi olan Gökmen Çiçek'in önderliğinde yapılan bu tesis maalesef günümüzde bakımsızlık yüzünden çürüyüp dökülüyor.
Arapdüzü şelalesi Arapdüzü Doğa Parkının uzantısı olan kesme taş ve asma köprülerden oluşan yürüyüş parkurunu geçerek şelaleye ulaşmak, bakımsızlık yüzünden oldukça zor ve tehlikeli hale geldi.
 Şelaleyi seyredebilmek için gezilesi gereken 800 metre yürüyüş parkuru güzergâhı boyunca ağaçtan yapılmış korkulukların bir kısmı çürümüş, bir kışımı sağlam görünse de dokununca yıkılıyor olması, halk sağlığını tehlikeye attığından bir çok yerli ve yabancı turistler şelaleyi seyretmekten vaz geçip yolun yarısından geri dönüyor.

Yürüyüş parkuru güzergâhı boyunca  Tahta köprülerin durumu ise tam bir kurt kapanı, köprülerin taban tahtaları çürüdüğünden bir kısım tahtalar kırılmış bir kısım tahtalar sağlam görünsede basınca kırılıyor.
 
Şelâleyi izlemek için özel yapılan seyir terasları da bakımsızlıklardan nasibini almış, seyir teraslarının taban tahtalarının bir kısmı çürümüş dökülmüş bir kısmı ayağınızla basınca kırılıyor. seyir teraslarının korkuluklarında kısmen çürümüş kısmen dökülmüş.

Bu ne sorumsuzluk bu tesislerde bir kişi düşüp yaralansa sorulusu kim olacak ?
Güneysu Arapdüzü mesire alanı İşletmesi bir firmaya verilmiş firma çalışanlarına yürüyüş parkurunun durumu neden  böyle hertaraf patır patır dökülüyor, neden bakım yapmıyorsunuz diye sitem edince, çalışan personel bizde mağduruz, pandamı öncesi biz buranın işletmesini aldık, şartnamede tesisteki bütün üniteler sağlam olarak bize teslim edilecekti, bizde sözleşmemiz bitince sağlan olarak teslim edecektik,
 aradan geçen zaman zarfında bizler tesisteki çürüğü kırığı velhasıl anormal olanları fotoğraflayıp Milli parklar ' a bildirdik velâkin hala bir çalışma yok şeklinde konuştu.

Güneysu Arapdüzü Mesire alanı Tarım ve orman bakanlığı Doğa Koruma Milli parklar 12. bölge müdürlüğü sorumluluğunda olması, demek Güneysu kaymakamlığını, Güneysu belediye başkanlığını alakadar etmez demek değildir. Çünkü burası Cumhurbaşkanının ilçesidir bu tesis veya buna benzer tesisler daha itinalı daha göze hoş gelen bir şekilde dızlayın edilmesi gerekir.
Güneysulular ilgililerden   Arapdüzü mesire  alanındaki olumsuzlukları biran evvel giderilmesini bekliyor.
ETİKETLER : a b c s t r o e d y z k l m
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Güneysu Haber haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur