YUSUFELİ’NDE HALK SOKAĞA İNDİ 3 GÖZALTI!..
YUSUFELİ’NDE HALK SOKAĞA İNDİ 3 GÖZALTI!..
Bu haber 2022-08-23 12:03:02 eklenmiş ve 172 kez görüntülenmiştir.
Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde yapımı tamamlanan Yusufeli Barajı'nın suları altında kalacak Yusufeli ilçesinin yeni yerleşim yeri henüz tamamlanmadan taşınmayı reddeden Yusufeli halkı tepki olarak kepenk indirdi. 23 Ağustos 2022 Salı günü esnafın %95’i işyerlerinin açmayarak yürüdü.
Yürüyüş esnasında 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların Caner Yüksel, İlhan Şeker ve Müştak Şeker olduğu belirtildi.
Yusufeli Halkı, yıllardır çektiği sıkıntılar nedeniyle yetkililere sorunun çözülmesi için çalmadık kapı bırakmıyor. Kimi yetkililerin vatandaşı bunca yapılanı görmüyorsunuz. Bir de şikayet ediyorsunuz Şeklindeki yaklaşımı bu tepkinin doğmasına neden oldu. Tamamlanmamış yeni yerleşim yerine kimse gitmek istemiyor.
kaynak: 08Artvin Haber
Yorumlar
Diğer GÜNCEL haberleri