Teşhisi doğru koyamazsınız tedaviniz uygun olmayabilir.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıda Rektörümüz, göreve geldiği günden itibaren yapılan çalışmalar, hayata geçirmeyi planladıkları projeler ve özellikle sağlık alanında var olan sıkıntıların çözümüne yönelik gerçekleştirilecek yatırımları kapsayan genel bir sunum yaptı.
Bu haber 2022-09-29 10:47:54 eklenmiş ve 245 kez görüntülenmiştir.

 Rektör  Prof. Dr. Yusuf Yılmaz Rize’de görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Tayyip Erdoğan Üniversitesi  Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıda Rektörümüz, göreve geldiği günden itibaren yapılan çalışmalar, hayata geçirmeyi planladıkları projeler ve özellikle sağlık alanında var olan sıkıntıların çözümüne yönelik gerçekleştirilecek yatırımları kapsayan genel bir sunum yaptı.

Yaklaşık iki buçuk aydır Rektörlük görevini sürdürdüğünü ve bu süreyi yoğun tempo içerisinde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile Rize’yi tanımakla geçirdiğini belirterek konuşmasına başlayan üniversitemiz Rektörü: “Üniversitemize ve şehrimize nasıl bir katkıda bulunabiliriz önce tespit edelim dedik. Bir hekim olarak teşhisi doğru koyamazsınız tedaviniz uygun olmayabilir. Üniversiteyi de öyle görüyorum.

Önce doğru teşhis, ihtiyaçları belirlemek, ardından elimizdeki imkânlarla en büyük verimliliği alabilecek müdahalelerde bulunmaktır. Şehrin nabzını yokladığımızda en büyük taleplerin neredeyse yüzde doksan beş sağlıkla alakalı.

Sağlık derken de aklımıza üniversitemizin hastanesi geliyor. Yaptığımız ziyaretlerde hastaların en büyük sorun yaşadığı yerin acil servisi olduğunu ve hastanın durumu ciddiyse o hastamızın yoğun bakıma ihtiyacı veya yatak ihtiyacı olduğunu gördük. Şu anda hastanenin servislerinde yenileme faaliyetleri devam ediyor.

 Acil servis konusunda da mevcut yeri genişleterek modern bir bina yapmayı hedefliyoruz.” dedi.

Öğrenci odaklı bir üniversite olma hedefi doğrultusunda adım attıklarını belirten Rektörümüz, donanımlı ve kaliteli eğitim binalarından, sosyal alanlara, kültürel çeşitlilikten ekonomik şartlara kadar birçok aşamayı gözden geçirdiklerini söyledi. Rektörümüz, eğitime uygun olmayan bazı binaların da farklı şekilde kullanılacağını sözlerine ekledi.

Üniversitemizin doluluk oranı ile ilgili de bilgiler veren Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, ek yerleştirmelerle beraber üniversitemizde doluluk oranının yüzde seksen altı olduğunu ifade ederek, " Öğrencinin niteliğini arttırarak bunu yüzde yüze nasıl getirebiliriz. Bu bizlerin sunacağı imkânlarla alakalı. Bu bir sosyal organizasyon olabilir, kariyer günleri, zorunlu olmayan bir staj, burs olabilir. Tüm yöntemleri kullanarak bunu sağlamaya çalışacağız.” şeklinde konuştu.

Rektörümüz, sunumunun ardından basın mensupları tarafından kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

ETİKETLER : a s d e r f t g y h j k l p ğ ü b c a w m ö ş
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNDEM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur