Çaykur işçisinin kadro talebinin karşılanmasını istiyoruz.

DİSK Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Başkanı Seyit Aslan Mevsimlik Çaykur İşçilerinin Kadro Talebi Hakkı İçin Yürüttükleri Mücadelenin Yanındayız.
Bu haber 2022-10-19 14:15:44 eklenmiş ve 171 kez görüntülenmiştir.

DİSK Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Başkanı Seyit Aslan Mevsimlik Çaykur İşçilerinin Kadro Talebi Hakkı İçin Yürüttükleri Mücadelenin Yanındayız.

Çaykur işçisi vaat değil, kadro istiyor! Mevsimlik çalışan ve mevsimlik yaşamak zorunda kalan Çaykur işçilerinin kadro talebi için yürüttükleri mücadelenin sonuna kadar yanlarındayız.

Rize’de kadro talebiyle meydana inen mevsimlik işçi kardeşlerimiz bu mücadelede yalnız değiller. Sendika olarak tüm gücümüz ve imkânlarımızla kadro hakkı elde edilinceye kadar mücadelemizi işçilerle birlikte sürdüreceğiz. Çaykur işçisi oyalama değil, vaat değil sorunların çözülmesini ve anasının ak sütü kadar helal olan kadro hakkını istiyor. Çaykur’u milyarlarca lira zarara uğratan Çaykur yöneticileri işçilerin kadro, insanca çalışma ve insanca ücret talebine gelince kapıları kapatıyorlar. Çaykur'da sözleşme yapan sendika ise yıllardır Çaykur işçilerini oyalaması, kapalı kapılar ardında pazarlıklar yapması kabul edilemez.

 

Sendika olarak yıllardır her platformda mevsimlik Çaykur işçilerinin kadroya alınmasını dile getirdik, getirmeye devam edeceğiz. Dün Rize’de işçileri Öz Gıda-İş sendikasının mücadeleye çağırmak için yapmış oldukları eylemede bir kez daha gördük ki kadro talebi yakıcılığını koruyor. Sendika olarak mevsimlik işçilerin kadroya geçmesi için hazırladığımız yasa tasarısı, mevsimlik işçilerin işsizlik sigortasından yararlanma meselesi meclisin dosyaları arasında tozlanmadan gündeme alınmasını ve Çaykur işçisinin kadro talebinin karşılanmasını istiyoruz.

 

2016 yılından bu güne yapmış olduğumuz çalışmalara seyirci kalanlar, kadro yerine süreyi uzattık diyenler işçilere gerçekleri söylemeyenler dün işçilerden hak ettikleri cevabı almıştır. Öz Gıda-İş Sendikasının kapısında sorularına yanıt bekleyen işçiler saatlerce kapıda bekletilmiş, yanıt verilmemiştir. Bu düpedüz Öz Gıda-İş yöneticilerinin işçilerden ne kadar koptuğunun ifadesidir.

 Sendika olarak bölgenin en temel gelir kaynağı olan Çayın tüm yükünü üreticiler ve işçiler çekerken, Çaykur yöneticileri ve Çaykur yönetimiyle danışıklı hareket eden sendikanın sorunları çözmediği ve çözemediği ortadadır. Yaşana bu süreç artık idare edilemez. Çaykur işçisi artık haklı davasında yoluna devam edecektir.

 Bir kez daha duymayan kulaklara, görmeyen gözlere şunu söylemek istiyoruz. Âmâsız, fakatsız, ayrımsız bütün Çaykur işçilerine kadro talep ediyoruz.

 Çaykur işçilerinin kadroya alınması ve güvenceli çalışmasının önünün açılmasıdır.

 Çaykur işçilerine çağrımız; sizleri oyalayan, kapıda saatlerce bekleten, tek kelime açıklama yapmayan bu anlayışla, bu tutumla Çaykur işçileri kadro hakkı kazanamaz. Kadro hakkı rica, minnetle verilmez. Dün olduğu gibi işçilerin sokağa inerek taleplerini haykırması gerekiyor. Sendika olarak Çaykur işçilerinin kadro mücadelesi için tüm gücümüzle çalışacağız. Çaykur işçileri kadro talebini elde edinceye kadar birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Yakın zamanda Rize Demokrasi Meydanında tüm emek ve demokrasi güçleriyle kadro talebimiz haykıracağız.

 Çaykur’da çalışan tüm işçilere çağrımız, kadro mücadelesinde sendikamız dün olduğu gibi, bugünde işçilerin yanında olacaktır. Çaykur’da kadro talebiyle ilgili yapacağımız çalışmalara destek olmaya ve birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.

 Amasız, fakatsız, ayrımsız tüm Çaykur mevsimlik işçilerine kadro.

 Seyit Aslan

 DİSK Yönetim Kurulu Üyesi ve Gıda-İş Genel Başkanı

ETİKETLER : a s d e r f t g y h j k l p ğ ü b c a w m ö ş
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNDEM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur