Rize’de yapılan En iyi Mandalına Reçeli Yarışması Birincisi belli oldu…


Bu haber 2022-12-22 05:51:39 eklenmiş ve 175 kez görüntülenmiştir.

Rize’nin Derepazarı İlçe belediyesinin düzenlediği Mandalına Reçeli yarışması yapıldı. Ön Eleme turuna katılan 50 yarışmacı arasından  en çok  puan alarak   ilk ona giren 10 finalist yarışmacının reçelleri bugün tekrar jüri karşısına çıkarak birincilik için yarıştılar.

Derepazarı Belediyesi  bünyesinde organize edilen Mandalina Reçeli Yarışması Final Programı Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirildi.

Derepazarı Kaymakamı Sayın Bekir YALÇIN, Kalkandere Belediye Başkanı  Kenan YILDIRIM,  RTEÜ Turgut Kıran Denizcilik Fakültesi Dekanı Ferhat KALAYCI, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Ensar ÖZÇELİK, Uluslararası Dünya Dönerciler Federasyonu Başkanı Mehmet MERCAN, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye Başkanımız Sayın Selim METİN’in selamlama konuşmalarının ardından; Derepazarı Kaymakamı Sayın Bekir YALÇIN  yarışma hakkında duygu ve düşüncelerini ifade etti.

Yarışmanın jüri üyelerini; Güler TOPUK(Rize Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı, Yücel BAYRAKTAR (Kültür Bakanlığı Sanatçısı Rize Temsilcisi), Ebrar BERBEROĞLU(Uzman Diyetisyen ve Gastronom), Yusuf DEMİRCİ(Babillon Hotel Mutfak Şefi), Salih YIlDIZ(Nalia  Karadeniz  Mutfağı Mutfak Şefi) oluşturmaktaydı.

Final programında yarışma başlamadan önce; Ön Eleme turunda en yüksek puan alan 10 yarışmacı; Canan KÖSE, Havva BERBER, İlayda Yaren KÖSE, Kadriye GÜNGÖR, Meltem SARI, Meral KÖSE, Sare YILDIRIM, Sonay YILDIRIM, Şeyma KALICI ve Zehra ACAR’ın sahneye davet edilmesi ile Belediye Başkanımız Sayın Selim METİN, Derepazarı Kaymakamı Sayın Bekir YALÇIN ve protokol üyeleri yarışmacı adaylarına tebriklerini ve başarı dileklerini ifade etti.

Ön Eleme turu sonrasında en yüksek puan alan 10 yarışmacının reçel kavanozları numaralandırıldı. Jüri üyeleri tarafınca reçellerin tadılmasının ardından; renk, kıvam ve aroma kriterlerine göre 5ile100 puan arasında  puanlamaları yapıldı. Her bir yarışmacı için  5 jüri üyesi tarafından verilen toplam puanlar jüri üyeleri tarafından hesaplandı. En yüksek puan alan 3 finalistin kavanoz numaraları ve yarışmacı isimleri ilan edildi.

Finalde en yüksek puan alan finalistler

1. Finalist : 9 Numaralı Kavanoz Sahibi Sare YILDIRIM

2. Finalist : 3 Numaralı Kavanoz Sahibi  Kadriye GÜNGÖR

3. Finalist : 8 Numaralı Kavanoz Sahibi  Havva BERBER olarak açıklandı.

Jüri üyelerine plaket takdimi ve Yarışma finalistlerine ödüllerinin takdim edilmesi sonucunda toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.

ETİKETLER : a s d e r f t g y h j k l p ğ ü b c a w m ö ş
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer MAGAZİN haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur