CHP Rize Milletvekili A. Adayı Deniz Yurttaşlarla Buluşmaya Devam Ediyor.


Bu haber 2023-02-05 22:09:03 eklenmiş ve 119 kez görüntülenmiştir.

CHP Rize İl Başkanı Kanbur ve Milletvekili A. Adayı Deniz Yurttaşlarla Buluşmaya Devam Ediyor.

Deniz: “Mahalle demek, bakkal amca demek için Ulusal marketlerin Mahalle aralarına girmelerine engel olacağız”

Milletvekili A. Adayı olmak için genelge gereği görevinden ayrılan önceki dönem CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, CHP Rize İl Başkanı Tahsin Kanbur, CHP Rize Merkez İlçe Başkanı Necati Topaloğlu, CHP Rize İl Başkan Yardımcısı Ayhan Bursalı ve parti yöneticileri Rize Fener ve Camiönü mahallesinde bir dizi esnaf ve yurttaş ziyareti gerçekleştirdi. Rize’ nin her ilçesinde aktif saha çalışmalarını sürdüren CHP Rize İl Örgütü bu seferde İl Başkanı Tahsin Kanbur, Merkez İlçe Başkanı Necati Topaloğlu ve Milletvekili A. Adayı Saltuk Deniz ile Rize Fener ve Camiönü mahallesinde esnaf ziyaretleri yapıp yurttaşların sorunlarına karşın çözüm önerilerini ile parti politikalarını anlattılar.

“Mahalle Kültürünün Yeniden İnşa Edilmesi İçin Mahalle Bakkallarımızın Teşvik Edilmesi Gerekmektedir”

Mahalle bakkallarının bir mahalle kültürü olduğunu ve zincir marketler karşısında yeniden güçlendirilerek teşvik edilmesi gerektiğini ifade eden CHP’ li Milletvekili A. Adayı Saltuk Deniz: “Bugün Rize’ nin mahallelerini gezmeye devam ediyoruz. Fener ve Camiönü mahallesini gezerek vatandaşlarımızı ziyaret ettik, görüşlerini düşüncelerini aldık. Bugün Camiönü mahallesinde Rize’ nin en eski bakkallarından birinin önünde tarihi bir yapının altındayız. Bu binanın özelliği Rize’ nin en eski bakkallarından biri olması. Bir yerde bakkalların eski olması o yerin aynı zamanda ekonomik olarak güçlü olmasını sağlar. Bir mahallede ne kadar çok eski bakkal varsa o mahallenin kültürü de o kadar gelişmiş demektir. Bugün mahallelerimizi saran A101’ ler BİM’ ler gibi marketler aynı zamanda mahalle bakkalı kültürünü de ortadan kaldıran şeylerdir. Bunların bir an önce ortadan kaldırılması gerekiyor. Bu tür örümcek ağı gibi mahalleleri saran süper marketlerin bir an önce engellenmesi veya belli bir bölgeye çekilmesi mahalle kültürünün yeniden inşa edilmesi için mahalle bakkallarımızın teşvik edilmesi gerekmektedir. O anlamda önünde durduğumuz bu kırk yıllık eski mahalle bakkalı binası önemli bir binadır. Bu binayı tekrardan Rizelilerin hizmetine sunmak istiyoruz.” Dedi.

“Çalışmalarımıza Aynı Şekilde Devam Edeceğiz”

CHP Rize İl Başkanı Tahsin Kanbur ise: “Bugün Fener ve Camiönü mahallesi muhtarlarımız ile yurttaşlarımızı ziyaret ettik. Yapmış olduğumuz çalışmaların çok faydalı olduğunu gördük. Cumhuriyet Halk Partisi’ ne karşı gün geçtikçe daha yoğun bir ilgiyle karşılaşıyoruz. Yurttaşlarımızla güzel ilişkiler kurduk. Çalışmalarımıza aynı şekilde devam edeceğiz”

“Daha İyi Çalışıp Hedefimize Ulaşacağız”

CHP Rize Merkez İlçe Başkanı Necati Topaloğlu: “Çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam edeceğiz. Hedefimize ulaşmamıza çok kısa bir süre kaldı daha iyi çalışıp hedefimize ulaşacağız.”

CHP Rize İl Başkan Yardımcısı Ayhan Bursalı ise: “İyi bir söyleşi oldu, güzel karşılıklar aldık. Çalışmaya devam edeceğiz.” Dedi.

“Seçim Sürecinde Mahallemize İlk Gelen CHP Oldu”

Camiönü Mahallesi Muhtarı İsmail Başak: “Seçim süreci aşamasında mahallemize ilk gelenlerin Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili A. Adayı olması bizim için memnuniyetten öte bir durum oldu. Geldikleri için başkanlarıma teşekkür ediyorum.”

“Rize Geçmişte CHP’ Li Milletvekili Ve Belediye Başkanı Çıkartmıştır”

Camiönü mahallesi ihtiyar heyeti başkanı Serhat Kutlu ise: “Eski bir DSP’ li ve Cumhuriyet Halk Partili olarak mahallemizi ziyaretlerinden dolayı memnuniyet duydum. Bu çalışmalardan fayda bulunacağını düşünüyorum çünkü uzunca bir zamandır halkımız özellikle AKP’ nin kalesi olarak burayı görüyor CHP’ nin çalışmalarını yok sayıyordular. Hâlbuki burası geçmişte Cumhuriyet Halk Partisi’ nden belediye başkanı çıkartmış, milletvekili çıkartmış altyapısı olan bir şehirdir. Böyle bir süreç yaşandı, tekrar halkımızın Cumhuriyet Halk Partisine destek vereceğine canı gönülden inanıyorum.

“Bu Bakkal Mahallemizin Tarihi”

Bu bakkal bizim çocukluğumuzun bakkalı Nazım Amca. Uzunca bir süredir yaklaşık kırk yıldır burada bakkalcılık yaptı, mahallemizin tarihiydi. Eğitimli donanımlı sürekli okuyan bir insandı. Bakkalcılığın son döneminde sürekli kitap okuyan bir insandı. Bende karşıdaki asırlık kahvede çalışırdım çocukken, çocukluğumuz orada geçti. Bu sokakta büyüdük, bu bakkal bölgedeki en eski dükkân, en eski bakkal. Hala tarihin izlerini taşımakta bakkal.”

ETİKETLER : a s d e r f t g y h j k l p ğ ü b c a w m ö ş
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur