Halil Çukutli Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı oldu…


Bu haber 2023-02-12 13:45:58 eklenmiş ve 171 kez görüntülenmiştir.

ÖZ GIDA İŞ SENDİKASININ 15. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Genel Başkan Yardımcısı Halil Çukutli, Genel Başkan Mehmet Şahin’den bayrağı devraldı.

Öz Gıda İş Sendikası 15. Olağan Genel Kurulu 11 Şubat 2023 tarihinde sendikanın kurucularından, eski yöneticileri, işverenlerin ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımlarıyla Kızılcahamam’da gerçekleştirildi.

ÖZ GIDA İŞ SENDİKASININ  15. OLAĞAN GENEL KURULU 'nda yeni yönetim kurulu seçildi. Genel Başkanımız Mehmet Şahin bayrağı Genel Başkan Yardımcımız Halil Çukutli’ye devretti.

Genel Kurulun gerçekleştirileceği Çam Hotel, sabahın erken saatlerinden itibaren yoğun hareketliliğe sahne oldu. Delegelerin, Öz Gıda İş üyeleri, sabahın erken saatlerinden itibaren salonu doldurmaya başladı.

Sendikal demokrasinin en güzel örneklerinin yaşandığı Genel Kurulda, Genel Başkan Mehmet Şahin, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcıları Dr. Osman Yıldız, Yunus Değirmenci, Genel Başkan Yardımcıları Halil Çukutli, Tevfik Ali Hançeroğlu, Abdulhalik Damar, Sultan Murat Karadağ, Kurucularımızdan Eski Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Taşköprü, Genel Mali Sekreter Salim Pınar, Hulusi Benli, Osman Geldi, İhsan Baydaş, Eski Sivas Şube Başkanımız Üzeyir Türker, Hak-İş Onursal Genel Başkanımız Salim Uslu, Eski Mali Sekreterimiz Şerif Akyol, Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Öz Büro İş Sendikası Genel Başkanı Abdulbaki Gülbaba, Yıldız Holding Genel Müdür Yardımcısı Ahmet İnce, İK Direktörü Alper Kantar, Çaykur Genel Müdür Yrd. Erdinç Hatinoğlu, Uno CEO Vekili Tayfun Arkun, Hukuk Müviri Gülşah Tarlacı, Öz Güven- Sen Sendikası Genel Başkanı Ömer Yılmaz, Öz Taşıma İş Sendikası Onursal Başkanı Mustafa Toruntay, Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Av.Mehmet Ali Kayabaşı, Öz Ağaç İş Sendikası Genel Başkanı Av.Tuncay Dolu, Liman İş Sendikası Genel Başkanı Önder Avcı, Öz Toprak İş Sendikası Genel Başkanı Metin Özben, Öz Maden İş Sendikası Genel Başkanı Fahrettin Kütükçü, Enerji İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Altunsoy, Oleyis Sendikası Genel Başkanı Vedat Böke, HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın Yönetim Kurulu üyeleri, Teşkilatımızın Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, delegeler ve üyeler katıldı.

Depremzedeler için yapılan kuran tilaveti ve yapılan duaların ardından, Genel Kurulu sevk ve idare etmek üzere Divan Başkanlığına Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan Divan Başkan Yardımcılığına, Hukuk Müşavirimiz Av. Mecit Zeren, Eski Sakarya Şube Başkanımız Hayati Özer, Katip Üyeliklerine, İstanbul I Nolu Şube Başkan Yardımcımız Mustafa Çiçek ve Doğu Karadeniz Rize Şube Kadın Komitesi Başkanı Ayla Toptan getirildi. Divanın yerini almasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Genel Başkanı  Mehmet Şahin Genel Kurula hitap etti

Genel Kurula hitap etmek üzere kürsüye gelen Hak İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Genel Başkanı Mehmet Şahin, “depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifa dileğinde bulunarak, ülke olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Biz büyük bir milletiz. Depremin ilk saatlerinden itibaren bütün Türkiye afet bölgesine aktı. Dayanışma ruhumuzun güçlülüğü kadar depreme karşı tedbir almasını da becerebilmemiz gerekiyor. Tüm gücümüzle bu büyük felakete karşı milletimizin yanında yer almaya ve destek olmaya devam edeceğiz. İnşallah bir daha böyle felaketler yaşamayız” diye konuştu.

“İşçiler emeğini satarak hayatlarını idame ettirmeye çalışan kesimi oluşturuyor”

Sermayenin hükümran olduğu bir ekonomik sistemin sadece kar etmeyi hedeflediğini, bunun için emeği, dünyanın bütün kaynaklarını ve insana ait duygularını, ruhumuza ve maneviyatımıza dair ne varsa sonuna kadar sömürdüğünü ifade eden Şahin, “Bu sistemde biz işçiler: Emeğini satarak hayatlarını idame ettirmeye çalışan kesimi oluşturuyoruz. Bu sistemin motoru; faize dayalı kredi ve paradır! Dolayısıyla kapitalizm krize girmeden kendini devam ettirebilmek için asgari olarak faiz oranı kadar büyümek zorundadır. Bunun için de Allah’ın bütün canlılar için yarattığı dünya ve onun kaynaklarını sonuna kadar sömürüp tüketmektedir. Fiziki kaynaklar tüketildiğinden dolayı, kapitalist ekonomi insan ruhuna ve duygularına ait müzik, spor, güzel sanatlar, edebiyat vb. bütün güzellikleri de parasallaştırarak ekonomik bir faaliyete çevirmiş ve insan ilişkilerini kökünden bozarak onulmaz yaralar açmıştır.” diye konuştu.

Türkiye’nin de bu sistemin bir parçası olduğunu belirten Şahin, “Bu sistem değişmedikçe iktidara hangi parti gelirse gelsin emekçiler için temelde değişen bir şey olmayacaktır. Çok küçük bir azınlığın elinde inanılmaz servetler birikecek, dünyanın geri kalan kesimleri başta işçiler olmak üzere giderek fakirleşecektir! İşte tam da bu noktada sendika ve sendikal mücadele devreye girmekte ve anlam kazanmaktadır! En gür sesimizle kapitalizme hayır diyoruz! Değeri üreten yegâne unsur sadece emektir diyoruz! O sebeple emek en kutsaldır!” şeklinde konuştu.

“Haksızlıklar karşısında lal olduk”

Temel bir özeleştiriye ihtiyacımız olduğunu ifade eden Şahin, “adeta gücü kutsayan, iktidar odaklı yapılar haline geldik! Ruhumuzu kaybediyoruz! Ahlak ve etik açıdan içler acısı hallerimiz var! Makam ve mevkilerimizi korumak için yapmadığımız şeyler kalmadı? Haksızlıklar karşısında Lâl olduk! Hiçbir dünya malı, makamı ve nimeti bu kadar zillete değmez! Ve unutmayın! ÖLÜM en hakiki gerçektir ve hepimizi bulacaktır! Hesap günü haktır ve hesaba çekileceğiz! İŞLERİMİZİ YAPARKEN eşitlik ilkesini unutmayalım. Ortak aklı çalıştıralım. Daha iyiye ve güzele ulaşmada eleştirel olalım. Ve birlikte karar alarak ürettiklerimizi ortak eserler haline getirelim” temennisinde bulundu.

“Mevsimlik işçi arkadaşlarımız ömür boyu çalışsa da emekli olamıyor”

Mevsimlik İşçi meselesine de değinen Şahin, “henüz kayda değer adım atılmadı. Birtakım kazanımlar elde edildi ama bunlar yetersiz. Mevsimlik İşçilerin yasayla çalışma süreleri sınırlandırılmış vaziyette, fakat çalışmadıkları süre zarfında işsiz kabul edilmiyorlar. Ücretlerinden işsizlik fonu için kesinti yapılıyor ama iş akdi askıya alındığında ise, kendi kesintileri ile biriken işsizlik fonundan bir kuruş faydalanamıyorlar. Mevsimlik işçi arkadaşlarımız ömür boyu çalışsa da emekli olamıyor. Dünyada eşi benzeri görülmemiş bir adaletsizlik var. Artık kandırılmak istemiyor, bunun acilen çözülmesini talep ediyoruz” diye konuştu.

“Hakkınızı helal edin”

Ömrü boyunca insanlığın en şerefli, en onurlu mesleği icra ettiğini, çünkü ekmeği için emeğini, alın terini satan işçilerin haklarını müdafaa etmek için savaş verdiğini dile getiren Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Bu genel kurulda aranızdan ayrılıyorum. 16 yıl boyunca birlikte hizmet ettiğimiz arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Benden görevi devralan arkadaşlarımın da sendikamıza en iyi hizmeti yapacaklarından şüphem yok. Haklarınızı helal edin." dedi.

  “Çukutli; Depremde vefat eden canlarımız için yüreğimiz yanıyor”

Genel Başkan Yardımcımız ve 15. Olağan Genel Kurulumuzun Genel Başkan Adayı Halil Çukutli, delegelerimize hitap etti. Çukutli: "Ülke olarak büyük bir deprem felaketiyle karşı karşıya kaldık. Vefat eden vatandaşlarımız için yüreğimiz yanıyor. Deprem felaketinde yitirdiğimiz canlarımız için Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Temennimiz odur ki; deprem kuşağında bulunduğumuz gerçeğini unutmadan, yaşadığımız bunca acıdan sonra gerekli tedbirleri alır, gerekli düzenlemeleri yaparız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından seçimlere gidildi

‘Büyük katılım, heyecan, birlik, beraberlik içerisinde gerçekleşen genel kurulda seçime tek liste ile gidildi. Yapılan seçim sonucuna göre Genel Başkan Yardımcımız Halil Çukutli, Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı olarak bayrağı devraldı.

15. Olağan Genel Kurul seçim sonucuna göre Öz Gıda İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu şu şekilde oluştu:

Genel Başkan                  Halil Çukutli

Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Ali Hançeroğlu

Genel Başkan Yardımcısı Sultan Murat Karadağ

Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Gülpolat

Genel Başkan Yardımcısı Adnan Gürsoy

ETİKETLER : a s d e r f t g y h j k l p ğ ü b c a w m ö ş
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNDEM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur