Rize’de 3 bin 600 Depremzede Misafir edilmektedir.


Bu haber 2023-02-27 01:14:08 eklenmiş ve 128 kez görüntülenmiştir.

Rize İl Valiliği kaynaklarından edindiğimiz bilgiye göre Rize’de toplamda 3 bin 600 depremzede misafir edilmektedir. Bu misafirlerimizden 406'sı öğrenci olup, eğitimlerine burada devam etmektedir.

 

Konu ile ilgili Rize valiliğinden ‘’Misafir Atmacalar Doyasıya Eğlendi’’ başlıklı yazıda şu ifadelere yer verildi

Misafir Atmacalar Doyasıya Eğlendi

Rize Valiliği himayesinde İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü koordinatörlüğünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Hüseyin Hakkı Köseoğlu ve arkadaşlarının katkılarıyla ilimizde misafir olan depremzede çocuklara moral ve motivasyon sağlamak amacıyla çocuk şenliği etkinliği düzenlendi.

 Asrın felaketinin yaşandığı ülkemizde, devlet millet el ele vererek maddi ve manevi yaralar sarılmaya devam ediliyor. Depremin ilk anından itibaren insani ve ekipman yardımlarını bölgeye hızlıca gönderen ilimiz; devam eden süreçte Rize’ye gelen depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için tüm kurumlar ve gönüllü hemşehrilerimizin destekleri sürüyor.

 İlimize misafir olan depremzede vatandaşlarımız için bütün imkânlar seferber edilmiş durumda olup, barınma, beslenme, giyim gibi temel ihtiyaçların yanı sıra yaşadıkları büyük travmayı atlatmaları için psikososyal destek verilmektedir. Afetten en çok etkilenen ve eğitimlerine ilimizde devam eden atmacalar için ise; etkinlik ve programlar düzenlenerek deprem gündeminden uzaklaşmaları sağlanıyor.

 Misafir çocuklarımız için Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen çocuk şenliğinde; palyaço gösterisi, yüz boyama, balon süsleme, kukla gösterimi ve animasyon film gösterimi yapıldı. Patlamış mısır, pamuk şeker ve çeşitli ikramlar da bulunuldu.

Programa katılan Rize Valisi Kemal Çeber’in eşi Neslihan Ayan Çeber, Rize Vali Yardımcısı Ertuğrul Arslan ve kurum müdürleri çocuklarla yakından ilgilenerek, birlikte oyunlar oynayıp bir süreliğine de olsa depremin olumsuz etkilerinden kurtulan çocukların keyifli zaman geçirmelerini sağladılar.

 Rize’de toplamda 3 bin 600 depremzede misafir edilmektedir. Bu misafirlerimizden 406'sı öğrenci olup, eğitimlerine burada devam etmektedir.

 Bu tip sosyal faaliyetleri organize etmek ve destek vermek isteyen vatandaşlarımız Rize Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğümüzle iletişime geçebilirler.

 

ETİKETLER : a s d e r f t g y h j k l p ğ ü b c a w m ö ş
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Rize Haber haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur