Vali Çeber, 2 Mart Rize’nin Kurtuluşu Mesajı


Bu haber 2023-03-02 16:12:35 eklenmiş ve 128 kez görüntülenmiştir.

Rize Valisi Kemal Ceber :

Karadeniz’in incisi Rize’mizin 2 Mart 1918’de işgal kuvvetlerinden kurtuluşunun bu yıl 105. yıl dönümünü kutlamaktayız.

 Ülkemizi bölüp parçalamak ve bu aziz milleti ortadan kaldırmak için yurdumuzun dört bir tarafı düşman işgaliyle çevrili durumdayken genciyle, yaşlısıyla; kadınıyla, erkeğiyle düşmana karşı duran Türk Milleti, her bir ferdiyle mukaddesatı uğrunda destanlaşan mücadelelere imza atmıştır.

 Vatan toprakları üzerinde dalgalanan ay yıldızlı bayrağının ve bağımsızlığının her şeyin üstünde olduğunu vermiş olduğu onurlu mücadele ile gösteren Rize halkı, 2 Mart 1918’de Kurtuluş meşalesini yakmıştır.

 Bir asır önce, vatanı ve milleti uğruna, şanlı bayrağımızı ve istiklalimizi korumak adına gerektiğinde gözünü kırpmadan canını veren Rize halkı, içeriden veya dışarıdan, dirliğine, birliğine, kutsallarına el uzatan türlü düşmana karşı onurlu duruşundan hiçbir zaman taviz vermemiş, bu kararlılığı ve mücadele ruhuyla da var olmaya devam etmiştir.

 Esaret altında yaşamaktansa ölümü tercih eden, şehitlik mertebesini kendine şeref madalyası gören ruh, bugün bizlere bağımsız ve istiklalini kazanmış bir ülkede yaşama imkânını kazandırmıştır.

 Milletimiz, her zorlukta olduğu gibi asrın felaketinin yaşandığı bu günlerde de omuz omuza vermiş birlik ve beraberlik ruhu ile zor durumdaki vatandaşlarımızın yanında olmuştur. Olmaya da devam edecektir.

 Bizlere düşen görev; milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, birlik ve beraberlik içerisinde bölünmez bütünlüğümüzü korumak için elimizden gelenin en iyisini yapmak olmalıdır.

 Bu duygu ve düşüncelerle Rize’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 105. yıldönümünü bir kez daha kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

ETİKETLER : a s d e r f t g y h j k l p ğ ü b c a w m ö ş
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Rize Haber haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur