Son Teknoloji MR Cihazı RTEÜ’de…


Bu haber 2023-03-16 13:06:40 eklenmiş ve 122 kez görüntülenmiştir.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi  Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Merkezi’nde hizmet vermekte olan 3 Tesla MR cihazına yapay zeka tabanlı güncelleme yapıldı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfının destekleri sonucunda güncellemesi yapılarak hizmete sunulan yapay zeka MR teknolojisi sayesinde artık çok yüksek kalitede, net ve kısa sürede MR görüntüleme yapılabilecek.

3 Tesla MR cihazına yapay zeka tabanlı güncellemesinin işleyişi ve kazanımları hakkında

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi  ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda hekimlere yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Yılmaz’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıda yetkililer, nöroloji, ortopedi, kardiyoloji alanlarında ve tüm vücudun görüntülenmesinde kullanılan 3 Tesla MR cihazına yapılan yapay zeka tabanlı güncelleme ile artık kısa sürede daha sağlıklı ve daha net görüntüler elde edilebileceğini, hastalar açısından da oldukça konforlu ve güvenilir bir cihaz olduğunu belirttiler. Ayrıca cihazın, insan anatomisinin görüntülemeye elverişli olmayan riskli bölgeleri için oldukça başarılı ve net görüntüler sunduğu hatırlatılarak güncelleme sayesinde araştırma amaçlı verilere de ulaşılabileceği vurgulandı.

Toplantı, katılımcıların yönelttiği soruların yanıtlanmasının ardından sona erdi.

Toplantıya, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mete Avcı, Prof. Dr. Nebi Gümüş, Prof. Dr. Göktuğ Dalgıç, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Özcan Yavaşi ve Tıp Fakültemiz öğretim üyeleri katıldı.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak üniversite hastanesinde iyileştirmeler yapmaya devam ettiklerini belirterek, “ Son olarak, Radyoloji Anabilim Dalı’nda hizmet veren MR cihazımızı güncelledik. Güncelleme ile Amerika’daki en iyi ve ve en son teknoloji olarak MR’da ne varsa üniversitemiz hastanesinde de bulunmaktadır.” dedi.

 

ETİKETLER : a s d e r f t g y h j k l p ğ ü b c a w m ö ş
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur