Çaykur İşçisi Rize'de Kadro Talebiyle Meydana indi...


Bu haber 2023-03-30 02:12:17 eklenmiş ve 142 kez görüntülenmiştir.

Mevsimlik işçi olarak çalışan binlerce Çaykur işçisi Rize'de kadro talebiyle meydana indi

Öz Gıda İş Sendikası Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanlığımız, TBMM plan ve bütçe komisyonunda mevsimlik işçilerle ilgili görüşülen kanun teklifi içeriğinin büyük hayal kırıklığı yaratması üzerine, Çaykur mevsimlik işçilerimizle birlikte Rize meydanına inerek bir kez daha kadro talebini haykırdı.

Rize 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında düzenlediğimiz mitingde binlerce işçiye hitaben yaptığı konuşmasında ÇAYKUR mevsimlik işçilerinin çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve kadroya geçirilmesine yönelik yıllardır yoğun bir mücadele verdiklerini belirten Rize Şube Başkanımız Fatih Kandemir, “Meclise sunulan kanun teklifinde, kamuda çalıştırılan işçilerin çalıştırılabilecekleri sürenin 11 ay 29 güne çıkartılmış olması, taleplerimizi hiçbir şekilde karşılamamaktadır. Geçici işçi sorununa yarım yamalak değil, tam çözüm sağlanmalıdır. ÇAYKUR’daki tüm işçilerimize “ama”sız, “fakat”sız ve ayrımsız kadro hakları ve özlük hakları verilmelidir” dedi.

Konuşmasının devamında; Çalışma Bakanımız Vedat Bilgin’in mevsimlik işçilerle ilgili vaatlerini hatırlatan Kandemir, “yıllardır kangren haline gelmiş olan geçici mevsimlik işçi sorununun kökünden çözüleceği ve bu meselenin tarihe karışacağı” vaadiniz Çaykur işçileri olarak bizleri son derece umutlandırmıştı. Kanun teklifi bu şekilde yasalaşırsa, bugüne kadar verilmiş olan sözler yine havada kalacak, devletin ciddiyetine, kurumların güvenilirliğine halel getirecek, bakanımızın vadettiği gibi sorunlar kökünden çözülmeyecektir” diye konuştu.

HÜKÜMETİN YAPMASI GEREKEN TEK ŞEY; KADRO TALEBİMİZİ KAYITSIZ VE ŞARTSIZ YERİNE GETİRMESİDİR

Geçici işçiliğin hakkaniyetle, adaletle ve eşitlik ilkesiyle bağdaşmadığını dile getiren Kandemir; “Geçici işçiler, yaşamlarını çalıştıkları işten elde ettikleri gelirle idame ettirmeye çalışıyor. Geçici işçiler hayatı yarım yamalak yaşıyor, en temel insani ihtiyaçlarını geçiştirmek zorunda kalıyor. Elinizi vicdanınıza koyun; bu insanlar, yaşadığımız hayat pahalılığı ve bu ekonomik koşullarda çalışmadıkları 6 ay boyunca hayatlarını nasıl sürdürecek? Yarım çalışma ile emeklilik haklarını nasıl elde edecek? Hükümetin yapması gereken tek şey; geçici işçilerin kadro talebini kayıtsız ve şartsız yerine getirmesidir” şeklinde konuştu.

DEVLETİN EMEKÇİLERİNİ KORUMASI ANAYASAL GÖREVİDİR

Bu adil olmayan uygulamanın anayasamızın 49. maddesinin hükümlerine de aykırı olduğunu hatırlatan Rize Şube Başkanımız Fatih Kandemir, “Çaykur işçileri olarak bir kez daha haykırıyoruz. Türkiye sosyal bir devlettir. Devletin emekçilerini ve emeklilerini koruması anayasal görevidir.

Öz Gıda İş olarak, bu yanlıştan bir an önce dönülmesini, tüm geçici işçilerin beklentilerinin tümüyle karşılanmasını bir kez daha yineliyoruz. Geçici işçi statüsünde çalışanların yaşadığı sıkıntıları anlatmaktan, bu sistemin ortadan kaldırılması için verdiğimiz mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz! Geçici işçi sorununa yarım yamalak değil, tam çözüm sağlanmalıdır. Çaykur’daki tüm işçilerimize “ama”sız, “fakat”sız ve ayrımsız kadro hakları ve özlük hakları verilmelidir!

İnsanca Yaşamak, İnsanca Çalışmak, İnsanca Ücret İstiyoruz; Kadro İstiyoruz” diye konuştu.

ETİKETLER : a s d e r f t g y h j k l p ğ ü b c a w m ö ş
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNDEM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Güneysu Belediyesi Hizmetlerinden Memlünmüsünüz
EVET
% 100
HAYIR
% 0
 

Güneysu53.com - Guneysu53 - Bölgenın Tek Haber Kaynağı, Rize haberleri, Artvin, Rize, Trabzon, Giresu,Ordu,Samsun,
© Copyright 2024 Güneysu53. Tüm hakları saklıdır.
SPOR
ÇAYKUR RİZESPOR
TRABZON SPOR
FENER BAHÇE
GALATASAREY
SİYASİ PARTİLER
DEMOKRAT PARTİ
CHP
İYİ PARTİ
AK PARTİ
MHP
EĞİTİM
TC. MİLLİEĞİTİM BAKANLIĞI
FAYDALI LİNKLER
E-Devlet
Adalet Bakanlığı
Güneysu Kaymakamlığı
Güneysu Belediyesi
Çaykur